Výběr kulovnice

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
B.B Art
Častý návštěvník

Re: Výběr kulovnice

Příspěvek od B.B Art »

Na Schmidt, Bender jsem koukal ale je to taky ranec jak sviňa :roll: za ty peníze už to musí střílet samo :wink:
6.5x68 vom Hofe
7x57 Zetka
Malý jest jen ten kdo malé cíle má. :-)
Bavorský barvář .
Ondra
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Ondra »

B.B Art: Máš pravdu, je to taky ranec jak sviňa. Ale samo to nestřílí. Je to jen opravdu fantastická optika. Nic víc :D
Mauser M03 Basic /.30-06Sprg./; Zeiss Victory Varipoint 2.5-10x50 T* ASV
ZKM 452 FS /.22LR/; Odeon 4x32
Hirc
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hirc »

Jestli se nebráníš importu z Německa, tak tam se dá sehnat leccos levněji... Z4i za 35t zde:
http://www.waffen-braun-shop.de/Optik/Z ... -4A-I.html

Nebo minulý rok měla Frankonia koncem listopadu "předvánoční výprodej" - 15% na vše. Takže 1570 x 0,85 x 27 = 36t za Z4i (například). Třeba se soudruzi pochlapí i letos :)
http://www.frankonia.de/Z4i+3-12x50%2C+ ... &query=Z4i

Mimochodem, máš to SAKO "obeznané" skladem? Protože pokud ne, tak se Ti může lehce stát, že budeš 5 měsíců čekat na flitnu... a můžeš došetřit :idea:
B.B Art
Častý návštěvník

Příspěvek od B.B Art »

Právě že zatím ho obeznámen nemám (sako) ještě ve čtvrtek jsem si myslel na Rösslera :lol:
Nákup z říše by problém nebyl mám to kousek a tlumočnice je taky a výborná. Ten Kahles taky nevypadá zle, ale nikdy jsem o nich neslyšel. Zatím mám kulobrok tak můžu chvilku šetřit. Ale už teď mám nejdražší flintu ze združení, myslím to Sako,co ještě nemám a s optikou to příští rok nedostanu do povolenky ani škodnou :lol: :lol:
6.5x68 vom Hofe
7x57 Zetka
Bavorský barvář .
bon
Zkušený diskutér

Příspěvek od bon »

2 B.B Art: pokud u vás dáváte povolenky podle ceny flinty, tak to jdeš špatným směrem. V tom případě doporučuji osvědčenou IŽ 18 MN s puškohledem Gamo a jako montáž kroužky co bývali na pumpičku na kolo :lol: :lol: :lol:
B.B Art
Častý návštěvník

Příspěvek od B.B Art »

:lol: byla to nadsázka, ale máme věkový průměr cca 60 let protože jim to kazim :lol: a s čím je občas vidím střílet je o život a hlavně jejich názory a to že mají ,,vždy pravdu,protože oni už to dělají 40 let a ty si cucák'' někdy je to sranda.
:roll:
6.5x68 vom Hofe
7x57 Zetka
Bavorský barvář .
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

B.B.Art co se optiky týče tak bud jdi do variábla kterej začíná pod 2x zvětšením abys mohl dobře na naháňku a nebo si kup na čekanou s pevným zvětšením třeba 8x56 nař sigtrona dost ho lidi tady chválili a cena dobrá
http://www.naboje-prebijeni.cz/puskohledy/sightron
a na naháňku naháňkovej. a přehazuj je. taky jsem chodil s zeisem 3-12x56 a newní to ono naháňkovej je lepšší pořídil jsem leupolda a super přehazuju. bod je větší jasnější lépe se mi s ním srovnává.
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

Pozor, Detex letos dovezl jen Tikky. V Ostravě je skladem polopažba Sako v 8x 57 JS. Jinak ani nedovezli montáže optilock. Strašně bych chtěl vědět na čí straně je problém.
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myslivec Milda »

B.B Art píše:Chlapi to je to co jsem chtěl, co nejvíc názorů a rad. Koupím to Sako carabine a optiku asi toho Doctra.
To Bwana diky za názor. Ještě jsem čekal na Myslivce Mildu a že je to všechno špatně a mám šetřit na Blaser .

Quem deus perdere vult, dementat prius ! ( Koho chtějí bohové zahubit, toho nejprve připraví o rozum.) To je zde nad slunce jasnější. Dnes kupovat SAKO pro účely myslivosti je jako letos chtít v autosalonu Škoda zastaralý model Felicie. Když už je kupující cenově limitován, může si koupit daleko modernější a pro myslivecké používání lepší MAUSER M12. To samé platí o Schmidt&Bender = zobrazování v první rovině je evidentní blbost, páč když zvětším přiblížení, zvětší se i kříž a spolehlivě zakryje např. lišku na 200.m. Navíc NIC zvláštního na něm není. To samé platí o Docteru . O žlutém Leupoldu se šikmými skly jak by smet. Swarovski, řada Z4i je do konce roku v cenové akci u příležitosti 65.let založení firmy za lepší cenu a ve výrazně lepší kvalitě. DIXI.
kuba.palivec
Nový návštěvník

Příspěvek od kuba.palivec »

Samozřejmě jsou technické novinky (ikdyž je Z4 z roku 2010) důležité pro pokrok světa, ale třeba Swarovski má záruku 10 let. Někdy jsou třeba lepší starší a osvědčené koncepce (tedy nemluvím o Zeiss ZF4 :D ). Taky se může stát že vyhodíš Swarovski Z4 po 10. letech do popelnice, až se s ním něco stane a u výrobce bude stát oprava jako nový puškohled, nebo může vydržet i 15 let :D Ten Docter má alespoň 30 let :wink:
Steyr SSG 69 308, CZ 531 30-06, Mossberg 9200 12/76, CZ 527 7.62x39, ZK 99 7x57, ZP 16, Jos. Gutwirth 3x,
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Jen je divné, že se to "Sako-Felicie" pořád ve světě prodává, že ta fabrika nestíhá a že to pořád kupují. Zřejmě o rozum přišlo hodně lidí. Schmidt&Bender je taky na hovno(admin promine) a taky ho má hromadu lidí. Sám ho mám nakonec taky a dokonce s osnovou v první rovině. Lišku nezakryje ani na 500m. Tak trochu nevíš co píšeš.

download/file.php?id=854

To je třeba můj terč na 200m s optikou SaB v první rovině a flintou Sako v ráži 308W z krabice a obyčejným loveckým nábojem. Bílý čtvereček je 8x8mm. Lišku bych na 200 asi dal.
Naposledy upravil(a) Josef Kuřitka dne úte 11.11.2014, 19:45, celkem upraveno 1 x.
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

hm.. u takovýchdle drahých optik by to asi fakt chtělo vzít každý kus najednou někam večer-šero a podívat se co každému soudruhovi vyhovuje... za dne budou koukat všechny v pohodě:-)

já co se díval v praze před 2 rokama jedním "Premier-reticle" (ale nemám srovnání swarovski a jiná broušená kamínek-navoněná bídá) tak sem chtěl odejít místo s flintou jen s puškohledem, ale pak sem to vyhodnotil jako "k ničemu":-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Hirc
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hirc »

- M12 se nedělá ve štucu, což byla úvodní podmínka

- Když se kouknete na webovku S&B, tak je tam video se Zenitem - ta první ohnisková rovina se na kříži nijak zvlášť neprojevuje. A lze si to přečíst i v tomhle testu - položka "zielabdecklung leuchpunkt"
http://www.wildundhund.de/r30/vc_conten ... h_1905.pdf
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

v tomhle ale musím s Mildou souhlasit první rovina je dneska už špatnej krok mám ji v jednom zeisu a ten komfort tam prostě není jako s dalším kde je ve druhé už při nastřelování na 100m je to znát na soustřelu, dneska už bych do první roviny nešel samozřejmě ale liška na 200 m s tím ulovit jde ale prostě není to ono snadno tam jde chybyt ten bod je pak opravdu moc velkej a když to trochu odflákneš rozptyl se zhoršuje, do volby značky bych se nepouštěl každé oko je jiné a třeba skoro všichni chválí meoptu v pozorováku vč. Mildy a já už bych ho nechtěl ani zadarmo zato steiner je teď moje srdcovka a top volba. Co se zbraně týče je to úplně jedno co si pořídí hlavně když se mu to bude líbit a klidně bych si koupil i toho Marlina v plastu za 12.000 páč s kvalitním sklem a montáží odvede leepší práci než super flinta s horším sklem :-)
suhl
Pravidelný diskutér

Příspěvek od suhl »

Tak nějak bych řekl, že B.B Artovi už motáte hlavu.
Jistojisté je, že od začátku budeš potřebovat KVALITNÍ optiku, pokud do toho chceš dát 80 tis., ber Swaro Z4i, nebo Zeisse HT. Flinta střílí, ale pouze optika trefuje. Optika je to rozhodující každý večer, otázka lovu nebo odchodu domů. Jestli teď koupíš CZ 550 Ebony, nebo Tikku, máš super soupravu a později, až si utřídíš priority, kup něco echt. Ale na optice nešetři. Za mne jasně Z4.
PS: každý tu chválí tu svoji značku, ale ještě nikdo nenavrhl Kaps. To s tím nikdo nemáte zkušenost? Mně už nějaký rok slouží k plné spokojenosti...
Steyr Mannlicher mod. M 8x57 JS
Steyr Mannlicher mod M 7x64
Mannlicher Schoenauer 8,2x56 MS
Odpovědět