Tak už i Reflex...
Tak už i Reflex...
http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/6076 ... ezony.html
Jenom mně mrzí, že většina myslivců se tam v diskusi brání sprostě, to nám kluci nepřidá....
Jenom mně mrzí, že většina myslivců se tam v diskusi brání sprostě, to nám kluci nepřidá....
Re: Tak už i Reflex...
Debata jako každá jiná...... Když něco předhodíš laikovi, není se čemu divit. K tomu ty média a.......
Tomu se musíš smát, článek pomlouvající myslivce a hned pod ním reklama "kožená peněženka, vhodný dárek pro myslivce"
Tyhle tendenční články vůbec neberu vážně, novinář, který o tom nic neví píše oblíbené téma jenom proto, aby to vůbec někdo četl.

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
K článku ani k diskuzi se moc vyjadřovat nechci, jen bych za sebe rád poděkoval všem zde z fóra, kteří se snažili laikům rozumně vysvětlit jak to je (Jan Slavětínský, Leon atd...) Bohužel je to, zdá se, jako házet perly sviním...
Lotr: nene, to není reklama, kterou pod tím článkem mají všichni... Dnes už je to ve světě internetu tak vymakané, že Tvůj prohlížeč si pamatuje, na jaké stránky chodíš a podle toho Ti servíruje reklamy tam či onam na stránkách, kde je pro ně vyhrazený prostor. Já tam třeba měl nabídku na nový Land Rover
Lotr: nene, to není reklama, kterou pod tím článkem mají všichni... Dnes už je to ve světě internetu tak vymakané, že Tvůj prohlížeč si pamatuje, na jaké stránky chodíš a podle toho Ti servíruje reklamy tam či onam na stránkách, kde je pro ně vyhrazený prostor. Já tam třeba měl nabídku na nový Land Rover

Motivační citát pro tento den:
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Jak to myslíš "tak už i Reflex"? Reflex není nic jiného než bulvární, tendenční, sockomoušský plátek, kam mohou přispívat individua typu JXD atpd., v podstatě každý kdo umí alespoň trošku psát a má do pr..ele díru. To není žádné seriózní periodikum, nenech se mýlit
. A z toho důvodu mě taky jakákoliv informace v něm nemůže rozházet. Ta divná paní dostane za jedovatou slinu pochvalu, plebs si zanadává a jede se dál. Nic převratnýho pod Sluncem.

Mauser M03 Basic /.30-06Sprg./; Zeiss Victory Varipoint 2.5-10x50 T* ASV
ZKM 452 FS /.22LR/; Odeon 4x32
Osobně se dost často dostávám s takovými lidmi a názory do styku a nezbývá mi nic jiného, než jim trpělivě vysvětlovat co vlastně myslivost je za činnost. Snad jednou jsem se setkal s tím, že si dotyčný udělal obrázek o tom, co to obnáší a dokonce se zúčastnil i podobné debaty a stál na mé straně. Což mě potěšilo. Ale je to jen střípek v tom marasmu představ lidí o myslivcích.
Tim - ten trik znám, ačkoliv historii procházení důsledně mažu, stejně mě prohlížeč čas od času doběhne
Ale pobavilo mě to tak jako tak. Jinak Ondra má pravdu, nic seriozního ke čtení to už dávno není.

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
no nevím zda sockomoušský, ale opravdu to už není co bývalo. vcelku jsem ho dříve četl, ale dnes už tam pro mě nic není. V tomto ohledu mě napadá paralela s jedním mysliveckým periodikem
omlouvám se za OT!

KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
Reflex si už dneska z regálu půjčuju výhradně kvůli Zeleným Raoulovi. Zbytek jsou vyhozený prachy. Mimochodem jsem si dneska během tradiční zastávky pro cigára tohle konkrétní číslo koupil (
). Ten článek stojí za to, můžu doporučit
. Jinak Pernikova paralela s jedním nejmenovaným mysliveckým periodikem je, bohužel, více než trefná.

Mauser M03 Basic /.30-06Sprg./; Zeiss Victory Varipoint 2.5-10x50 T* ASV
Ten článek je strašnej, bohužel vystihuje realitu, včetně toho dementa Trkala, co i přes výslovnej zákaz hospodáře pořád vytahuje placatku s chlastem. Z mý zkušenosti neznám střelce, co by chlastali, ta doba je opravdu pryč. Ale co jezdím všude možně, tak u těch honců bez flint je placatka a plechovky s alko pivama téměř povinná výbava. Spíš mě tam děsila ta pasáž, jak "museli odzbrojovat Slepýše..."
To je fakt neštěstí.
To je fakt neštěstí.
-
- Administrátor
Pokud kdokoliv koupil Reflex na základě tohoto článku, splnil tento účel a Adéla Knapová je úspěšnou redaktorkou. 

Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Tak nám to teda vysvětli jak to je ? Já sem to vzdal definitivně, protože v takovém kolektivu "lidí" být nechci.crif píše:Osobně se dost často dostávám s takovými lidmi a názory do styku a nezbývá mi nic jiného, než jim trpělivě vysvětlovat co vlastně myslivost je za činnost. Snad jednou jsem se setkal s tím, že si dotyčný udělal obrázek o tom, co to obnáší a dokonce se zúčastnil i podobné debaty a stál na mé straně. Což mě potěšilo. Ale je to jen střípek v tom marasmu představ lidí o myslivcích.
Pokračování na téma psi přesunuto do jiného vlákna
viewtopic.php?f=9&t=1747&start=165#p106148
Tornádo: jen pro doplnění- na jaře jsou mláďata všude a když někoho vidím se psem na volno, tak za ním jdu a slušně ho poprosím, zda- li by si nemohl psa dát na vodítko s tím, že samozřejmě neznám povahu psa, ale je to šelma. To mládě nemá sebemenší šanci.Z 90% tak činí bez jakýchkoli řečí. Není třeba hned vyšilovat jak zmíněná diskuse Reflexu. Prostě slušně. Zatím mě nikdo do jistých míst neposlal.
- fesoj
- Zkušený diskutér
Mé zkušenosti jsou obdobné. Prostě s 90 - 95 % lidí se dá rozumně domluvit. A právě proto mne štve, když myslivec, ať už je MS nebo ne, při spatření neupoutaného psa začne řvát na majitele jak pavián a vyhrožovat zastřelením. Tohle je nejjístější cesta, jak si nadělat zbytečné nepřátele. Samozřejmě, když s někým nejde vyjít, musí se s ním vyběhnout - a pro ten případ zase existuje X možností. U nás se před časem stalo, že zatoulaný pes strhl 2 kusy srnčího. Byli na to svědci, byla pořízena fotodokumentace. Za majitelem psa došel náš MH s předsedou a dohodli se tak nějak "po sousedsku", bez asistence policie či dalších státních orgánů. Majitel zaplatil náhradu škody 3000,- Kč, ovšem nejdůležitější bylo, že konečně opravil plot, kudy mu ten pes utíkal, a od té doby je pokoj. A tak to má byt, tak je to správne.
Kritériem pravdy je praxe.
Jistě není třeba dělat nesmyslně excesy, to dělají jiní svým zacházením se zbraní a jednáním. A vytrvářejí okolo myslivců jakousi krustu. Zmíním jiný případ, kdy se něco povedlo.
Před lety jsme měli v plánu jen pár kusů zajíců, tak jsem navrhl, abychom to zkusili příští rok podstoupit sokolníkům. Samozřejmě to vylepšilo i pokladnu. Generačně starší láteřili" no kdy já měl naposledy zajíce a ještě nám to sežerou ptáci ......" První rok přišlo asi pět lidí, druhý padesát a další třista na sraz. Ale hlavní pozitivum přišlo po nějakém čase, kdy se sokolnictví začal jeden věnovat i s mysliveckou kynologií, druhý též kynologii. Kluci jsou to rozumní a vůbec jim nevadí, že nevezmou zbraň do ruky. Nejsou na to. No a u nás mají dveře vždy otevřené, psi jsou třeba stále
Před lety jsme měli v plánu jen pár kusů zajíců, tak jsem navrhl, abychom to zkusili příští rok podstoupit sokolníkům. Samozřejmě to vylepšilo i pokladnu. Generačně starší láteřili" no kdy já měl naposledy zajíce a ještě nám to sežerou ptáci ......" První rok přišlo asi pět lidí, druhý padesát a další třista na sraz. Ale hlavní pozitivum přišlo po nějakém čase, kdy se sokolnictví začal jeden věnovat i s mysliveckou kynologií, druhý též kynologii. Kluci jsou to rozumní a vůbec jim nevadí, že nevezmou zbraň do ruky. Nejsou na to. No a u nás mají dveře vždy otevřené, psi jsou třeba stále