Výběr kulovnice
Re: Výběr kulovnice
chce to na dosledy to znamená všemožný bordel tam bych do přímotahu nešel ani náhodou 

CZ 550 american 308win.
To pútko na ústí je pri M 03 uvedené v Options, takže asi môže byť na ľubovolnej hlavni.
Kojot> proč je málo 45 cm?? Moje 8x 56 MSch origo má právě 45 cm a nemám žádný problém sahat někam ke 180m .
S202 - úplne v pohode - 45 cm - z akýmkoľvek fabrickým strelivom bude plameňomet, a ešte 5 min po výstrele nebudeš poriadne vidieť. preto sú to zbrane na spoločné - striela sa na blízko a cez deň. Výkon nieje taký potrebný kôli krátkym vzdialenostiam. 52 cm by som videl ako zlatý stred .
A práve tá poistka je veľmi pohotová . Napínať tesne pred výstrelom na poraneného dohľadávaného diviaka - no neviem neviem.
A práve tá poistka je veľmi pohotová . Napínať tesne pred výstrelom na poraneného dohľadávaného diviaka - no neviem neviem.
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
-
- Pravidelný diskutér
Protože při troše smůly, jak se ta flinta bude šoupat po ramenou, může dojít k zasunutí toho pojistkového kolíčku - a pak už proběhne ruská ruleta "vystřelí-nevystřelí". Podle toho co psal tazatel, tak očekává 101% spolehlivost při těžké zátěži - takže nebude mít čas hlídat si pojistku.Bwana: "Pokud nakonec zvolíš 202ku, tak ti přeju ať nikdy nezapomeneš vybít až si budeš dávat flintu přes ramena." Proč???
Tohle se u M03 nestane, stejně tak nového Steyr ProHunter - se "zelenou" pažbou, který si tímto dovoluji podsunout

http://www.steyr-mannlicher.com/nocache ... ehrungen2/
šíri sa neoprávnená panika, ohladne poistky S202, kolečká a páčky sú na exponovanejších a prístupnejšich miestach ako ten čudlik.
Najspolahlivejší M98 tiež nemá ručné napínanie a....
Najspolahlivejší M98 tiež nemá ručné napínanie a....
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
Durell už i tady se pár majitelů přiznalo že si Sauera odjistily aniž by chtěli
a kór když ti co visí na zádech a prolejzáš bordelem

CZ 550 american 308win.
Kurnik, mne sa to zatial nestalo, a odisťujem až tesne pred výstrelom, viac menej keď je už zamierené a zvlada to i hodenú ranu.
Asi ich majú úprimnejši ludia
No celý humbuk okolo napínania a poistiek je skôr o vkuse a preferenciach strelca a v rutinnom zvladaní ovladania zbrane.
Skôr vidím výhodu v tom, že odistujem prstom ktorým strielam a keď odisťujem nemôžem mačkať spúšť.
Ke´d som si bol skúšať R8 prst mi pri napínaní podvedome išiel na spúšť ........
M03 som musel prehmatnúť - čo by bolo ešte v pohode ak je čas na výstrel a dá sa naň pripraviť.
Najbezpečnejšia je nenabitá zbraň.

Asi ich majú úprimnejši ludia

No celý humbuk okolo napínania a poistiek je skôr o vkuse a preferenciach strelca a v rutinnom zvladaní ovladania zbrane.
Skôr vidím výhodu v tom, že odistujem prstom ktorým strielam a keď odisťujem nemôžem mačkať spúšť.
Ke´d som si bol skúšať R8 prst mi pri napínaní podvedome išiel na spúšť ........
M03 som musel prehmatnúť - čo by bolo ešte v pohode ak je čas na výstrel a dá sa naň pripraviť.
Najbezpečnejšia je nenabitá zbraň.

-
- Zkušený diskutér
A to boční poutko na pažbě á la SA58? Já právě myslím, a docela dost, že to má právě jen pažba trail, a to je zrovna na nošení flinty přes záda vychytávka. Řešení by třeba byly 2 pažby, trail a extreme nebo tak, jestli zrovna tohle by ho neštvalo.Leon píše:mauser M03 trail má dvě poutka klasiku a to třetí je na konci hlavně nic víc tam není tak že když vezmeš hlaveň trail tak máš to samý s každou pažbou. https://www.youtube.com/watch?v=GOd8sbuty5A
Hirc> jj, Steyera jsem měl párkrát v ruce, a to jejich kolečko je podle mě dobře vymyšlený, mě líbí.
Ad bezpečnost, BB píše, že při dosledech chodí s vybitou zbraní a nabíjí až když je třeba, což třeba zrovna u divočáka nepokládám za moc bezpečné, ale snad ví, co dělá...
Ad délka hlavně - já obecně fandím spíš delším hlavním, aby vůbec u ráží, které mám rád, stihnul prach shořet, takže pro mě by byla krátká určitě, ale přesvědčovat někoho, že nejlepší flinta na dosledy v bordelu je s laufem 60 cm si úplně netroufám

S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
BBrit, u R8 můžeš mít bezpečně náboj v komoře a navíc jsou tam výborná mířidla na krátkou vzdálenost a perfektní sundavací montáž.
Kratší lauf kratší náboj, na dohledávku 338 fed,358 win,450 marlin. Jinak krátké hlavně fungují výborně s 6,5 creedmoor, 6,5x47 a podobnou municí.
Kratší lauf kratší náboj, na dohledávku 338 fed,358 win,450 marlin. Jinak krátké hlavně fungují výborně s 6,5 creedmoor, 6,5x47 a podobnou municí.
4Leon, právě proto bych šel do Blasera R8. Téměř všechny zbraně ve výběru uzamykají do hlavně a navíc je pouzdro závěru otevřené, nebo polootevřené (Mimo R8) což na vniknutí bordelu, jak říkáš, je naprosto ideální. R8 tímto netrpí a natáhnout hmatník pojistky zabere stejně času, jako odjistit jakoukoli pojistku.
Když už navrhujete zbraně mimo výběr, pro daný účel bych volil osobně pákovku Marlin 45-70 Gov. Lehká, odolné lamino, bezpečná - nabití pohybem páky.............
Když už navrhujete zbraně mimo výběr, pro daný účel bych volil osobně pákovku Marlin 45-70 Gov. Lehká, odolné lamino, bezpečná - nabití pohybem páky.............
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Osobně používám zmíněnou 45- 70Gov. právě do tlaku. Zastavuje spolehlivě, což jsem měl možnost vyzkoušet na vlastní kůži při třech postřelených kusech a sranda to teda nebyla. Do bordelu při tlaku přelepím ústí lehce záslepkou a žádný problém. Ten papírek vyletí, aniž by se ho střela dotkla. Vyzkoušeno volnou střelbou.
Bwana máš pravdu já jsem si ho vůbec nevšiml když to bylo jako novinka na iwa 

CZ 550 american 308win.
No pokud jsi byl spokojenej s Tikkou battue a praskla pažba, kup si k ní novou pažbu s modelu lite - je to plast (takže odolnější a bezúdržbový) a máš vyřešeno 
http://www.tikka.fi/t3models.php?battuelite

http://www.tikka.fi/t3models.php?battuelite
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
https://www.youtube.com/watch?v=Zv5FMAUei3g A co tohle Merkel KR1 Tracking, 45cm hlaveň,celková délka 92cm,uzavřenej závěr,váha 2,9kg,dřevo lamino a pojistka se při prolejzání kakamrdím sama neodjistí.V osmě to taky dělaj.