dalas ,
právě že toho policajta přesvědčíš snadno a s úsměvem , tedy v případě Tebou zmiňovaného konvertoru (předsádky bez záměrné osnovy) s tou laserovou baterkou je to již něco jiného, v čem si nejsem jist. Ale nemám v úmyslu zde na skle rozpoutat diskusi o ničem.... Můžeš li mi do soukromých napsat svoji emailovou adresu , pokusím se Ti přeposlat podklady na nichž stavím svůj názor o těch "předsádkách". Nejsem brouk Pytlík, když něco neznám, zeptám se..... Takže jsem se vyptával....
Tak to je bezcharakterní humus. Ale budiž.
S tou svou green baterkou vidím luxusně bez oslnění na 150, svítí ještě dále, ale na lov to stačí až nad hlavu.
Má zkušenost s osvícením při lovu baterkou červené diody Wild Finder je velice pozitivní. Jak v diskuzích uvádíte i já se domnívám, že zákon o zbraních přísvitem baterky porušen není a zákon o myslivosti u nás také ne. OSS u nás pro lov černé zvěře ve správním řízení udělil některé výjimky uvedené právě v § 45 - zakázané způsoby lovu. Jednoznačně při osvícení rozhoduje způsob nasvícení. Jestliže zvěř nasvítíš naplno, reflexivně prchá. Nestíhačka pro zamíření. Ale když po zvěři nejprve přejíždím jako právě zmiňovaný reflektor auta, tak vydrží. Je jedno jestli svítím zezadu dopředu nebo shora dolů a naopak. Důležitý je pohyb. Teprve až si bezpečně ověřím polohu zvěře a že se jedná o sele a ne bachyni, lovím. Dokonce si svítím i když je měsíček. Přeci jenom, než se černou naučím na vnadiště, stojí mě to nějaké krmení. Nebo když za prasaty šoulám na poli půl hodiny, zvěř pak zbytečně nepostřelím nebo minu. Umístění zásahu je pak mnohem přesnější. Vlastně co používám baterku jsem ani nepocítil potřebu si zakoupit puškohled se svítícím bodem. V naší honitbě není prakticky místo, kde by se černá nesetkala s auty a jejich reflektory. Nevím jak by se chovala v honitbě, kde jsou hluboké lesy bez silnic a aut. Ještě jedná poznámka, na zelená osvícení zvěř reagovalo odchodem, červené světlo je jednoznačně lepší. To jsou mé zkušenosti. Docela dobré vlákno.
ani jedno, obojí je předražené a nefunguje jak je inzerováno, resp. zelená barva světla už dááávno nemá efekt, který k tomu inzeruje "že zvěři nevadí".
Na 250m ti dosvítí každá baterka s větší hlavou kolem 900 lumenů. Jestli chceš mermomocí jinou barvu, tak si kup baterku co může mít nasazovací filtr. Zkus třeba kronium.cz nebo ledshop.cz
žárovka?? Snad LEDka, ne? LED baterky nejsou dělané na to, aby je běžný uživatel měnil - mají udávanou životnost 50.000h, což do konce záruky stačí . Rozebrat jde samozřejmě všechno, ale to už je jednodušší si koupit novou baterku. Nebo se prodávají celé LED moduly, tzv. "drop-in", ale je to je spíš USA záležitost http://www.malkoffdevices.com/drop-in-m ... re-malkoff
nerozumím . Dotaz zněl na svítilnu s LEDkou, která je napevno přimontovaná (tj. ne na šroubovací patici).
To co je v odkazu jsou LED žárovky na všechno možné, jenom ne pro zamontování do LED svítilny.