.
.DVD vábení lišek
DVD vábení lišek
Ahoj,dostal jsem k narozeninám DVD Lockjakt o vábení lišek ve Švédsku, mám ho doma pár dní a už jsem ho viděl dvakrát. Je to bomba! Je tam asi 15 přivábenejch a střelenejch lišek, co je supr, že je to zaznamenaný od příchodu střelce až po ulovení. A mezitím vysvětlujou proč a jak a novinky... fakt zajímavý. Akorát si všechny ty rady nepamatuju, tak se chystám pustit si to znova. Rozhodně se při tom nenudím a jsou tam pasáže, kdy mě bušilo srdce jak o závod  .
.

.
.- 
				vulpe vulpes
- Nový návštěvník
Re: DVD vábení lišek
Hmm tak to ti vjeřim a zakolik mi ho viš napalit?

tak to muzem vymenit ja mam taky nejake vabeni zvere 

ahoj. Mám to DVD taky. A nechal jsem si dokonce poslat i vábničky. Myškovačku a zaječí vřeštidlo. Ta myškovačka se hrozně podobá úplně obyčejným, jak bych to řekl, no když jsme byly malý a měli jsme ty gumový hračky a ony pískaly. Zmáčkneš a to písklo. Je to úplně to samý. Ale tvar té myškovašky mají samozřejmě praktický pro použití na lovu. No a co se týká vřeštidla tak to je myslím dobrý v tom, že je opravdu jak říkají šíleně hlasitý a dají se na něj vyloudit zvuky tenší a hrubší. Ten zajíc králík. Ta srna a myš mě nejde. Možná je to moje chyba, ale vlastně to ani nepotřebuju. myškovačku mám a na hlas srny nevábím. Byl jsem na posedu a vábil. Jenže myslím že je lepší vábit na obrovským prostoru. Na poli od hromady hnoje nebo tak. Zkrátka kde máš přehled že tu zvěř uvidíš přicházet z dálky. Takhle nevíš jestli není za tvými zády a nezradíš ji třeba. Ale teď už vábit nebudu do té doby, dokud lišku neuvidím a pak teprve zkusím vábit a pozorovat jak se bude chovat. Jednak proto jestli na to reaguje a jednak proto abych se utvrdil, že to dělám správně. Takhle vábím , vábím a nic. Možná něco dělám špatně. Ale taky nečekám, že přijdu do lesa zavábím a lišky budou skákat. Doslova tak jak to je na tom DVD. Myslím, že tam mají hoodně lišek. Což to v ČR je jich taky dost, ale zkrátka na prvních třech čekaných mě nic nepřišlo. Taky může hrát roli kaňkování, které teď probíhá. No, budu zkoušet. Uvidíme.

6.5 x 57 R Merkel  ,  1.5 - 6 x 42 s bodem , springerspaniel , hamerleska 16/16 , Brok. kozlice Baikal IŽ 27 EM-1C
to rene: kankování hraje obrovskou roli. na vřestidlo skus spíše v březnu.

- 
				josefzenisek
- Nový návštěvník
Taky jsem si koupil tuhle vábničku mini predátor, a vyrazil do lesa s nadějí, jak budou lišky chodit jako na DVD. Opak byl pravdou. Na prvním stanovišti jsem slyšel zafunět jenom prase, druhé stanoviště nic, třetí stanoviště ulovený lišák - první vlaštovka. Myslel jsem si, že to bezvadně funguje. Další tři dny nic, asi to byla náhoda.   Čtvrtý den mi přišlo prase - kňourek, přiběhl hned na první zavřeštění a hledal jak ohař.
 Čtvrtý den mi přišlo prase - kňourek, přiběhl hned na první zavřeštění a hledal jak ohař.   Po každém zavřeštění přilétli krkavci, asi to nebude na lišky, ale na krkavce. Počkám na konec kaňkování.
  Po každém zavřeštění přilétli krkavci, asi to nebude na lišky, ale na krkavce. Počkám na konec kaňkování.

Čtvrtý den mi přišlo prase - kňourek, přiběhl hned na první zavřeštění a hledal jak ohař.
 Čtvrtý den mi přišlo prase - kňourek, přiběhl hned na první zavřeštění a hledal jak ohař.   Po každém zavřeštění přilétli krkavci, asi to nebude na lišky, ale na krkavce. Počkám na konec kaňkování.
  Po každém zavřeštění přilétli krkavci, asi to nebude na lišky, ale na krkavce. Počkám na konec kaňkování.- 
				Ertner
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...

Naposledy upravil(a) Ertner dne sob 17.9.2011, 7:59, celkem upraveno 1 x.

Ertner
To DVD je opravdu moc pěkné, já ho mám ve své sbírce také ale ještě v původním znění, bez českého dabingu. Získal jsem ho od kamaráda někdy před dvěma lety. Rád se na něj také dívám. Lišky a jejich lov mně fascinují, jen jich u ás bohužel je jen velmi málo a tak setkání s ní je svátkem. DVD je dobře zpracované a záběry jsou super. Můžu všem doporučit.
Jinak jsem chtěl jen říct, že kdyby všechno šlo tak dobře jako na tomto DVD, tak by nás to za chvíli ani nebavilo! A v tom je krása myslivosti a lovu!

Jinak jsem chtěl jen říct, že kdyby všechno šlo tak dobře jako na tomto DVD, tak by nás to za chvíli ani nebavilo! A v tom je krása myslivosti a lovu!
https://www.youtube.com/watch?v=CVThEzkfDCo
narazil sem na toto video,myslim ze je pekne a poucne..

narazil sem na toto video,myslim ze je pekne a poucne..
Malorazka zkm451-Puskohled zeiss 6x32
Brokova dvojka Iz27-12x70
brokovnice samonabijeci cz 241 20x65
Kulovnice opakovaci Cz557lux-308W,Puskohled Meopta meostar r1r 3-12x56rgd
Revolver Ruger Sp101,357magnum
- 
				dalas
- Administrátor
To jsou ukázky z DVD "S vábničkou na cestách" od pana Joo. Moc pěkný DVD.

Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
aha a jakeze je to dvd?kde se da koupit ci stahnout?

- 
				dalas
- Administrátor
Třeba tady: http://www.silvarium.cz/knihkupectvi/cd ... ecna-p-joo nebo jinde. Stačí zadat do vyhledávače.
Existují i vábení srnců a vábení jelenů. Ale ty lišky se mi líbí nejvíc. Je tam předvedeno použití různých typů vábniček s komentáři autora.
PS. Nejsem nijak zainteresován na reklamě či prodeji tohoto produktu.

Existují i vábení srnců a vábení jelenů. Ale ty lišky se mi líbí nejvíc. Je tam předvedeno použití různých typů vábniček s komentáři autora.
PS. Nejsem nijak zainteresován na reklamě či prodeji tohoto produktu.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
o.k.diky,zitra zavolam a obednam,