Myslivci na facebooku
Re: Myslivci na facebooku
Kde jsou ty doby kdy to tady o něčem bylo dneska mají všichni imunitu a taky to podle toho vypadá.Pak se dozvíš že sem už nemá cenu psát 

CZ 550 american 308win.
-
- Administrátor
to josef.k:
1) Pravidla jsou jedna a je třeba je dodržovat. Nikdo tu nikdy nedostal ban za to, že oponoval, pokud oponoval slušně a pokud možno věcně. demagogická opozice vede jen k zaplácání vlákna. Tolerovali jsme i osobní výpady XAXAPa vůči fesojovi a zdůvodňoval jsem proč. Jenže to gradovalo a měli jsme tu i intervence nezanedbatelného počtu členů. Dopadlo to, jak to dopadlo. A pokud se tak bude někdo chovat k josefovi.k, věř tomu, že dostane taky ban.
2) Můžu co zmůžu. Jestli někdo dělá v myslivosti prasárny a můžu to nějak řešit, tak to řeším. Pokud to je ale mimo můj vliv, tak to sice tady mohu verbálně odsoudit ale praktický vliv to má stejný jako lední medvědi na rezavění zemské osy. A tak je to i u většiny kolegů.
3) Propagace myslivosti? Můžeme říkat co chceme, ale jsme ti, co mají právo usmrcovat zvěř a dle platných pravidel to děláme, jsme ti, kteří si dovolí chodit po cizích pozemcích (i když je to na základě smlouvy), a jsme ti, kteří si dovolí někoho omezovat v jeho "nezadatelných právech" i když zákon říká něco jiného. Ve vyjímečných excesech našich kolegů platí bod 2). Co je na tom tak poutavého, aby nám někdo dával nějaký mediální prostor. Ten dostaneme jen v případě průseru.
1) Pravidla jsou jedna a je třeba je dodržovat. Nikdo tu nikdy nedostal ban za to, že oponoval, pokud oponoval slušně a pokud možno věcně. demagogická opozice vede jen k zaplácání vlákna. Tolerovali jsme i osobní výpady XAXAPa vůči fesojovi a zdůvodňoval jsem proč. Jenže to gradovalo a měli jsme tu i intervence nezanedbatelného počtu členů. Dopadlo to, jak to dopadlo. A pokud se tak bude někdo chovat k josefovi.k, věř tomu, že dostane taky ban.
2) Můžu co zmůžu. Jestli někdo dělá v myslivosti prasárny a můžu to nějak řešit, tak to řeším. Pokud to je ale mimo můj vliv, tak to sice tady mohu verbálně odsoudit ale praktický vliv to má stejný jako lední medvědi na rezavění zemské osy. A tak je to i u většiny kolegů.
3) Propagace myslivosti? Můžeme říkat co chceme, ale jsme ti, co mají právo usmrcovat zvěř a dle platných pravidel to děláme, jsme ti, kteří si dovolí chodit po cizích pozemcích (i když je to na základě smlouvy), a jsme ti, kteří si dovolí někoho omezovat v jeho "nezadatelných právech" i když zákon říká něco jiného. Ve vyjímečných excesech našich kolegů platí bod 2). Co je na tom tak poutavého, aby nám někdo dával nějaký mediální prostor. Ten dostaneme jen v případě průseru.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
-
- Zkušený diskutér
Josef> tak ti nevim, jestli jsme svedky dilatace casoprostoru nebo co, ale na te prednasce L.Bufky jsem byl taky, a Xaxapa, nebo tedy alespon toho Martina Tomase, co vystupuje s Blondakem, jsem tam nevidel. Mohl bych ho sice v poslucharne mezi lidmi prehlednout, ale rikas, jak cile diskutoval, a diskutujici jsem registroval vsechny...mezi temi nebyl 

S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Tak to je vskutku zajímavé. A koukal jsi pořádně? 

Motivační citát pro tento den:
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
-
- Administrátor
Bwana, Ty jsi si určitě nevzal tu slibovanou uniformu.
Jinak by se přihlásil sám.
Ještě k tomu očisťování od pytláků. Nedokážeme apriori určit, kdo je pytlák a kdo ne. Nejprve dotyčný ten skutek musí spáchat a pak se s tím dá něco teprve dělat. Silně pochybuji, že by kolegové přezírali pytláka, pokud mají k této jeho činnosti důkazy. Nelze ale někoho trestat na základě domněnek, vizáže nebo jpp. Takže pytlačit se bude i nadále.

Ještě k tomu očisťování od pytláků. Nedokážeme apriori určit, kdo je pytlák a kdo ne. Nejprve dotyčný ten skutek musí spáchat a pak se s tím dá něco teprve dělat. Silně pochybuji, že by kolegové přezírali pytláka, pokud mají k této jeho činnosti důkazy. Nelze ale někoho trestat na základě domněnek, vizáže nebo jpp. Takže pytlačit se bude i nadále.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Dalasi, ti lidé mají plný facebook fotografií, na kterých je zdokumentováno jasné porušení zákona. A jsou tam pod svým občanským jménem. Neomezujme se jen na rysy, vlky a orly... Jsou tam lidé, kteří se chlubí ulovenými slukami, tchořem... Někteří z nás tam musí poznat svého kolegu. Je potřeba s tím něco udělat a musí být vidět že ta snaha tam je. Mazat fotografie nestačí.
-
- Administrátor
Time, já měl na mysli veškeré prohřešky. Je ale s podivem, že pokud existují takovéto důkazy pytláctví, porušení zákona, že nikdo (a nemusí to být kolegové) neučinil trestní oznámení. Klidně to oznámení mohou podat i ochranáři a ani neceknu. Je li to na netu, není nic jednoduššího, než přijít na policii s oznámením, že máš podezření ze spáchání trestného činu a adresa http://WWW............... Pak policie musí konat. Je nesmyslem tyto trestné činy trestat dalšími trestnými činy či přestupky.
No, ono už se toho na nás chystá dost. Smutné je, že jsme to nechali dojít tak daleko... Ve finále to totiž odnesou i ti slušní. Fakt musíme začít, jinak bude zle. A já klidně začnu.
-
- Pravidelný diskutér
dovolím si drobnou poznámku - z těch fotek a videí není poznat KDY se daná věc stala. Takže to a) může být dávno promlčené a b) bude se nimi možno ohánět ještě za 20-30 let kdy aktéři budou už dávno ležet v urně.
-
- Administrátor
to Hirc: v tom případě platí to, co jsem napsal, bod 2)
To Tim: nedělej si ale přílišné iluze. Pár lidí možná změní na nás názor, že jsme pro to něco udělali, ale s největší pravděpodobností se většina ani nedozví, že jsme pro to něco udělali. Mainstream je motivován něčím jiným, co my nejsme schopni ovlivnit. Nazval bych to humanizací zvířat. Ano, máme vnitřní problémy, ale z hlediska přínosu myslivosti je to naprosto marginální. A jestli někdo se snaží tento systém myslivosti rozbít, je někdy lepší jej to nechat udělat, jinak argumenty vyznívají naprázdno. Obecně, když se dívám na lidstvo, jsem skeptik.
To Tim: nedělej si ale přílišné iluze. Pár lidí možná změní na nás názor, že jsme pro to něco udělali, ale s největší pravděpodobností se většina ani nedozví, že jsme pro to něco udělali. Mainstream je motivován něčím jiným, co my nejsme schopni ovlivnit. Nazval bych to humanizací zvířat. Ano, máme vnitřní problémy, ale z hlediska přínosu myslivosti je to naprosto marginální. A jestli někdo se snaží tento systém myslivosti rozbít, je někdy lepší jej to nechat udělat, jinak argumenty vyznívají naprázdno. Obecně, když se dívám na lidstvo, jsem skeptik.
Hirc, Pochybuju, že ten pes má životnost 20-30 let kdyby se někdo začal teď ptat kdy k tomu došlo.Lov sluk napříč zákazu je známá věc stejně tak lov vodního ptactva za použití olova atd.Hirc píše:dovolím si drobnou poznámku - z těch fotek a videí není poznat KDY se daná věc stala. Takže to a) může být dávno promlčené a b) bude se nimi možno ohánět ještě za 20-30 let kdy aktéři budou už dávno ležet v urně.
Nissan Patrol GR Y 60 long ,35" , navijak a tuna železa navíc
Lada Niva T3

Lada Niva T3
-
- Zkušený diskutér
Nimrodl> zakon zakazuje pouziti olova pri lovu vodniho ptactva pouze na mokradech...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Bwanahunter, já asi vím kdes byl ty. Ten vlasatej klučina zhruba uprostřed poslouchárny, co měl potřebu machrovat před doktorem Bufkou svým zážitkem z Afriky žejo? Co říkáš na to že jsi na vlastní uši slyšel že těch rysů bylo pravděpodobně upytlačeno ještě více než to číslo co udává Duha? Už jsem ti jednou psal, že se s tebou nedá vést diskuse protože si vykládáš věci jak chceš a do reality máš daleko. Xaxap seděl ve výrazně červeném triku ze svého rysího projektu pár řad za tebou. Svítil tam mezi ostatníma jak ruská vlajka. Nejde přehlídnout, má dva metry a furt stejnou tvář, kterou jistě znáte všichni když ste ho viděli v televizi a špehujete ho na faceboku. A když říkám že diskutoval tak diskutoval. Bavil jsem se sním před začátkem taky. Po skončení ještě jednou. To co asi myslíš ty diskuzí to byly ty otázky na doktora Bufku. Nač by se asi ptal svého kolegy se kterým na tom spolupracuje? A taky si kolem něho prošel ani ne půl metru. Kdybys měl zájem se sním potkat jak hrdině prohlašuješ na internetu měl jsi stejnou možnost jakou využilo dost lidí zvenčí i z fakulty. Já jsem seděl u vhcodu nad uličkou, tam jak furt chodil ten hlučný pes doktora Bufky. To je co? A zkus si teď šahnout ukazováčkem na špičku nosu jestli si na ni vůbec vidíš. A ještě dodám k tomu co tu píše Tim. Jestliže se někdo vystavuje s upytlačenými zvířaty, tak my nemůžem říkat ať to podají jiní. To si akorát uřežeme větev pod sebou. Musíme být první kdo je vidět že to řeší. Ale přečtěte se po sobě, jenom plané řeči a hra na spravedlivé a zákoné a skutek utek. Co s tím chceš dělat ty Time?
Co já s tím chci dělat? Já už jsem začal. Policii české republiky jsem předal oznámení o podezření z protizákonného jednání na jednoho pána, co se na internetu drze vystvuje s tím, s čím by se neměl zmínit ani manželce. I když se mu nic nedokáže, budou si aspoň snad dávat pozor na to co dělají... Třeba to k ničemu nebude, ale zkusit se to musí.
Dalasi, to že na nás nezmění názor je asi pravda, ale pokud mezi námi budou pytláci a hovada, bude to pritížení pro nás i pro přírodu. Když jsou blbci co ze srandy střílí po orlech, musí se do nich. A na hrubý pytel hrubá záplata. Předcházet se tomu pravda asi moc nedá, ale řešit skutky minulé jde dobře, ať už mezi sebou nebo přes trestní oznámení.
Dalasi, to že na nás nezmění názor je asi pravda, ale pokud mezi námi budou pytláci a hovada, bude to pritížení pro nás i pro přírodu. Když jsou blbci co ze srandy střílí po orlech, musí se do nich. A na hrubý pytel hrubá záplata. Předcházet se tomu pravda asi moc nedá, ale řešit skutky minulé jde dobře, ať už mezi sebou nebo přes trestní oznámení.
josef k. co máš pořád s tím obrem ty doma nemáš zrcadlo že jsi ho na živo ještě neviděl

CZ 550 american 308win.