Tradiční myslivecké oblečení
Tradiční myslivecké oblečení
Co pova?ujete za tradiční Použitelné myslivecké oblečení? A co nosíte Vy v období jaro-léto-podzim?
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
předně je třeba nosit to co je pohodlné, praktické a funkční to že je to v zelené či hnědé barvě je až druhořadé. Přeci nebudu jen protože naši předkové neznali goretex či mikrovlákno moknout a nebo klepat kosu
tradice jsou dobrá věc ale nic se nemá přehánět.
jinak já nosím hlavně věci od afarsu a jsem spokojen jen jim občas zlobí barva a místo zelené máš rezatou

jinak já nosím hlavně věci od afarsu a jsem spokojen jen jim občas zlobí barva a místo zelené máš rezatou
Samozřejmě pro funkční materiály jsem všema deseti, ale ta vnější podoba by měla být taková, aby člověk vypadal jako myslivec a né třeba vysokohorský turista nebo polární cestovatel
Mám namysli vnější vrstvu třeba hubertusovinu atd., né styl alá ?us?áky.

Mám namysli vnější vrstvu třeba hubertusovinu atd., né styl alá ?us?áky.
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
-
- Pravidelný diskutér
Jaro - dlouhé plátěné zelené kalhoty k tomu zelená ko?ile a klobouk, někdy kalhoty vyměním za golfky s nadkolenkami.
Léto - To samé, Záleží podle počasí
Pozdim - golfky a zelené holinky, svetr, vesta, klobouk. až už na blátivý hony kdy není ještě taková zima, tak i na šoulačku. Na čekonou hubertus
Zima - Je-li přituhnuté, beru dlouhé teplé kalhoty, ko?ené hnědé boty ke kotníkům s membránou a k tomu hubertus a beranici ( hubertusovina )
Léto - To samé, Záleží podle počasí
Pozdim - golfky a zelené holinky, svetr, vesta, klobouk. až už na blátivý hony kdy není ještě taková zima, tak i na šoulačku. Na čekonou hubertus
Zima - Je-li přituhnuté, beru dlouhé teplé kalhoty, ko?ené hnědé boty ke kotníkům s membránou a k tomu hubertus a beranici ( hubertusovina )
Jaké požadavky by mělo splňovat oblečení pro lovce
Ahoj kolegové, chtěl bych se Vás zeptat jaké požadavky by mělo splňovat oblečení pro lovce, design, materiál, funkce vzhled a podobně. Děkuji za názory.
Příspěvek přesunut do již existujícího tématu. Karel61
Příspěvek přesunut do již existujícího tématu. Karel61
-
- Zkušený diskutér
Re: Tradiční myslivecké oblečení
Míra> to je trochu široce a ne-šťastně položený dotaz. Co myslíš tím "pro lovce"? Co chceš lovit a kde? Mluvíš o ČR a blízkém okolí? Jde ti čistě o funkčnost, nebo ti záleží i na tradicích? Atd.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Re: Tradiční myslivecké oblečení
No zajímalo by mně jaké máte zkušenosti s oblečením vzoru realtree nebo mossy oak. Je to funkční v našich podmínkách ty jejich vzory?