Blaser-kulovnice

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Rogam
Zkušený diskutér

Re: Blaser-kulovnice

Příspěvek od Rogam »

To BwanaHunter

Mě se neptej, já žádnou kulovnici zn. Blaser nemám a ani si nový Blaser nemůžu dovolit koupit. Možná snad, že jejich majitelé již mají dostatečný počet reálných význačných trofejí a již ji nic dalšího třeba nenaplňuje a proto ji už nepotřebují? 8)

Na druhou stranu je fakt, že jsem o R8 nečetl, že by s ní měl někdo bezpečnostní problém jako se stává u R93.
Naposledy upravil(a) Rogam dne ned 17.5.2015, 12:36, celkem upraveno 1 x.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Time to majitel natož prodejce drtihlava nepochopí že sto táců je dneska hovno :lol: :lol: :lol:
CZ 550 american 308win.
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

Myslivec Milda píše:Reno proč se tak intenzivně zaobíráš kulovnicemi zn Blaser, když žádnou nemáš a ani si nový Blaser nemůžeš dovolit koupit ? Nějaký komplex nebo trauma ? Normální člověk se přece nezaobírá tím, co je pro něho nedosažitelné...
Milý mildo, obyčejně nebývám tak jízlivý, ale figurka tvého formátu si jiný přístup nezaslouží. Takže: Kulovnicemi Blaser se zaobírám z důvodu, že zbraně obecně jsou mým celoživotním koníčkem, nic jiného za tím nehledej. A jak jsi vlastně přišel na to, že si něco takového, jako například Blaser R8, nemůžu dovolit? Jasnovidectví ti evidentně moc nejde, viď milánku. :wink: Ano, opravdu nejsem žádný boháč ani zbohatlík, takže utrácet peníze musím s rozvahou. Přesto jsme za posledních několik let doma komplet obměnili lovecký arzenál, s celkovými finančními náklady ve výši několika Blaserů, nad kterými tady neustále trapně onanuješ. Navíc jak zde trefně poznamenali jiní, pokud Blasera opravdu chce, ušetří si na něj i člověk dělnické profese, tak nedosažitelný opravdu není. Předpokládám mildo, že ve tvých očích je dělník, co nemá na to, aby si u tebe v krámku koupil nějakého Blasera, naprosto podřadný hmyz. Ale když už používáš nick "Myslivec Milda", zkus se také někdy doopravdy zamyslet, třeba nad tím, kdo to vlastně například v pekárnách, mlékárnách a masokombinátech, fyzicky vyrábí jídlo, které si cpeš do tvé sádelnaté, rádoby zbohatlické pusinky. Jinak ano, žádnou kulovnici značky Blaser opravdu nemám a ani mít nebudu, mám totiž rád své oči i obličej. Takže se ti nikdy nevyrovnám a nebudu mít pěknou pozérskou fotečku z Afriky se střelenou "lidožravou" lvicí z farmy Blaserem R8 na měkko, že... :twisted:

PS: Ta malá "m" ve tvém jménu nejsou překlep, nýbrž se domnívám, že se ke tvému charakteru lépe hodí.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Blaser je si vědom slabin R93, proto R8. napravil to, co je na R93 průserový. Pod kleštinu, která se roztáhne do vybrání v hlavni se nasune druhá "trubka", která zablokuje kleštinu v uzamčené poloze. To je ta zásadní změna. Takže u R8 bych se nebál havarie, ale spíše háklivosti na bordel. Jenže ti, co mají R8 mají zpravidla zaplacené pohodové štonty, takže nějaký bordel v závěru nehrozí. :D
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myslivec Milda »

příspěvek osobního charekteru odstraněn
dalas
jaroslavn
Častý návštěvník

Příspěvek od jaroslavn »

Ne každý si při prohlížení loveckých fotek se střelenou zebrou, nebo lvicí stříkne do textilu. Mě osobně to neříká vůbec nic a není to o tom, že bych na to neměl. To samé platí i o Blaseru, ať už R 93, nebo R 8. Nevím, proč mají někteří pocit, že to co mají doma, je nejlepší na světě a uráží ostatní. To, že má někdo doma plastovou R 8 a jezdí do Afriky, z něj rozhodně nedělá lepšího lovce a myslivce než někoho, kdo loví jen po ČR.
Mannlicher Luxus 9,3x62, ZKK 600 30-06
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

lze jen smutně vzpomínat na dobu kdy zde na fóru by myslivec milda za podobnou snůšku keců a urážek dostal ban, při čtění jeho posledních příspěvků zde se člověk ani snad nemůže divit těm lidem na Fcb. jak tu jejich antimysliveckou skupinu nazvali

milý Mildo piš prosím jen k tématu a zbylé věci či neshody s jinými si řeš formou SZ a nezadělávej téma máš to přímo i v pravidlech fóra které bys mohl občas taky laskavě respektovat
Durell
Zkušený diskutér

Příspěvek od Durell »

Ja vidím velmi zásadný rozdiel v uhle uzamykacej plochy klieštiny u R8 - je kolmá čo minimalizuje možnosť sklznutia a otvorenia záveru.

Takže, mildo mildo mildo a to som ti teraz vynadal. Keby som mal chuť na R8 môžem si ju ísť zajtra kúpiť ba aj dve ( a nemusím šporiť ) no nechcem, z dôvodov rovnakých ako väčšina miestnych " nemajetných " ( toto nemala byť urážka ) poľovníkov. Afrika bi tiež nebol problém - no nejak ma to neberie . Poľovačka je v spoločenskom pohľade hlavne o ľudoch,
preto sa vôbec nečudujem že lovíš v afrike a všetko si platíš - ooooo ano máš na to . Myslím, že nejestvuje dostatočne veľká skupina osôb, ktoré by bez ujmy na zdraví dokázali prežiť tvoju dlhodobejšiu prítomnosť a vplyv tvojej narušenej osobnosti hraničiacej so sociálnou fóbiou a traumou z detstva najskôr asi spôsobenou šikanou a ponižovaním , ktorá sa vyvinula do neustálej obsesnej potreby dokazovať celému okoliu svoju úspešnosť a nadradenosť. Ak sa tohoto chceš zbaviť odporúčam ti návštevu odborníka psychiatra a medikamentóznu liečbu - nemaj obavy dnes je to už na špičkovej úrovni bez vedlajšich účinkou. Uvidíš izolácia a hnev pominú .

Tak ešte stále vyrábam plesnivé patrony a som zarytý Sauerák - to len aby som ti ušetril čas a námahu. :lol: :lol: :lol:
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

pánové, M.M. má ban na 1/2 roku. Oprostěte se od osobní roviny a vraťte se k Blaseru. Nediskutujte teď s někým, kdo nemůže odpovídat! Není to fér.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Durell> Netuším, jaká je kolmost, případně změna úhlu zadní plochy kleštiny. Ta nepatrná odchylka od 90° právě minimalizuje head space. Pokud by to bylo kolmé, bylo by to dosti vachrlaté na seřízení. Na obr. je vidět ten oranžový bazmek, co se nasouvá pod kleštinu u R8 na rozdíl od R93. To je ten zásadní rozdíl, kdy lamely kleštiny prakticky nemusí zachycovat žádnou sílu, byť malou. Co se týká bezpečnosti, jsem naprosto přesvědčen, že když R8 zamkne není žádný problém. Ta zbraň je bezpečná. Ale jako každé složitější uspořádání bude náchylná na případné znečistění. Jenže to už bez praktického ověření, kdy na plochách závěru namrzne sníh, kdy se do systému dostane jehličí a pod. nemohu tvrdit. Mám jen podezření.
Přílohy
Blaser-R8-Drawing_zps3eeb9502.jpg
Blaser-R8-Drawing_zps3eeb9502.jpg (42.23 KiB) Zobrazeno 9026 x
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

dalas> nejsem žádný extra technik konstruktér, ale z toho obrázku, co jsi sem dal, tomu rozumím i já. Můj problém s R-8 je ten, že se mi ta flinta krutě nelíbí, a hlavně systém, kde se zásobník vyjímá i se spoušťákem, mě deptá, to bych prostě nesnesl. Z řady důvodů. R-93 mi designově sedí vic, ale zase jí nevěřím. Takže proto Blaser nemám. I když Milda by mi jistě vysvětlil, že je to proto, že jsem zatracená socka a nemůžu si ho dovolit, takže ze mě nikdy nebude skutečný lovec... :lol: :lol: (jsem si nemohl pomoct... :D )
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Jasně, proti gustu žádnej dišputát. Člověk vybírá podle celého souboru vlastností. Já to sem dal pro objasnění, jak je to s tou diskutovanou bezpečností. Ta R93 roztahovala kleštinu o hlavu závěru. Principielně by to taky mělo fungovat, ale část síly musely zachytit lamely kleštiny a to byl zřejmě kámen úrazu. To víš, výrobce nemá zájem, aby se to pitvalo a proto ani nijak nekomparuje R8 a R93. Mořná nebýt R93 a být hned R8, mohl být Blaser taky jinde. Jenže ekonomika je neúprosná a byl tlak na návratnost vývoje. Až ta praxe to dostatečně prověřila.
No, kdyby jsi si to s tím Blaserem rozmyslel, věřím, že Tě Milda vezme na milost. :D Prostě je to koncepce jeho byznysu.
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

Tak já myslím, že Blaser si nemůže stěžovat, zejména německy mluvící trh frčí docela slušně. Akorát to vnímání tam je místy jiné. Mám partu známých Rakušáků, s kterými lovíme, a většina z nich jezdí s Blaserem... Oni to mají tak, jak mi bylo vysvětleno, že hezké a dobré flinty - to jsou ty z Ferlachu apod., ty jsou na doma nebo v trezoru. A na cestování a na tahání s Blaserem, kdyby se s tím něco stalo nebo to někde ukradli, aby je to tak nemrzelo :-). A přesný flinty to jsou, to zase jo.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

Ten obrázek je myslím dostatečně názorný. Tento konstrukční upgrade by vysvětloval, proč jsem o nějaké havárii závěru R8 dosud nečetl, vždy jenom R93. V tomto ohledu se domnívám, že je od Blaseru nezodpovědné, že R93 ještě vůbec vyrábí. Teď, když si milda "dal pauzu", se mohu kajícně přiznat, že jsem před pár lety po Blaseru také chvilku pošilhával, marketing (zejména konfiguraci zbraně dle libosti zákazníka) mají zmáknutý výborně a ta rychlost opakování vypadala lákavě. Designově proti Blaseru R8 v podstatě nic nemám, snad až na ten zásobník dohromady se spouští. Ovšem ony hrůzostrašné havárie a případy zaseknutí závěru kvůli dovnitř spadlým nečistotám a ne zcela ideální munici, mě od této značky odradily.

Závěrem něco na odlehčení - ač na Aljašce nelovím, evidentně se řídím doporučením jejího Ministerstva pro lov a rybolov, které volně přeloženo zní: "...Pokud vybíráte pušku pro lov na Aljašce, měli byste vážně uvažovat o moderní kulovnici s válcovým odsuvným závěrem, který je mechanicky jednoduchý, může být snadno částečně demontován k čištění i v polních podmínkách a je nejspolehlivější konstrukcí za špatných klimatických podmínek..." :D
crif
Zkušený diskutér

Příspěvek od crif »

A Reno o tom to je. Jako doma..... Vezmu za kliku a vím, že jsem tam či onde...... Ten pocit, že jsem za sebou zavřel je!!!!!!
Odpovědět