Výběr kulovnice
Re: Výběr kulovnice
Tak podle toho co od rána čtu plus co brouzdám po netu jsem asi 95 procent rozhodnut jít do Tica T3 SUPER VARMINT 308 http://www.ballistica.cz/ballistica/esh ... NT-308-WIN co by mě mělo na začátek stačit, než něco nastřílím a trošku všemu začnu rozumět. Vzhledem k tomu že mám dva metry a 115kg(sportovec) to nebude pro mě překážka ani na lov ta váha zbraně. Ještě jeden asi směšný dotaz Vám matadorům, dělají se kulovnice tako jako pistole i brokovnice pro leváky nebo si musím zvyknou??? 

To Bwana: Špatně jsem to pochopil. Měl jsem za to, že ten plast není až tak priorita.
Jinak bych asi opravdu Titan řadil až za Tikku. Tenhle mě ovšem zaujal.
Osahání zbraně beru jako samozřejmost. Něco si objednat a pak by "rozladěn" to asi není to pravé řešení.
Jinak bych asi opravdu Titan řadil až za Tikku. Tenhle mě ovšem zaujal.
Osahání zbraně beru jako samozřejmost. Něco si objednat a pak by "rozladěn" to asi není to pravé řešení.
Naposledy upravil(a) Jiří K. dne pát 22.5.2015, 13:20, celkem upraveno 1 x.
To Byte: Ano dělají.
Všem bych rád poděkoval za pomoc!!!! Ted jsem se i dočetl v tom článku že jsou i verze pro leváky, super. Poslední dotaz který mám, můžete mě doporučit dovozce,prodejce (TIKKA) na kterého se mám obrátit, se kterým máte dobré zkušenosti???
Hlavním dovozcem kulovnic Tikka do ČR je firma STV Arms / Detex ( http://www.detex.cz/sekce/nase-prodejny/ ). Kulovnice Tikka T3 od nich samozřejmě bere více prodejců, takže některé modely mohou být skladem na prodejně kdekoliv v ČR. Chce to trochu prošmejdit net a obvolat to. Někteří prodejci jsou i schopní zajistit poměrně rychlé dodání zbraně z nějakého bohatěji zásobeného trhu v sousedních zemích, ale obvykle to pak vyjde se všemi těmi poplatky a náklady navíc o pár tisicovek Kč dražší, než při zakoupení v ČR.
Děkuji už jsem mluvil s panem vedoucím v Přerově a domlouváme se. Díky moc
-
- Zkušený diskutér
Byte> asi s krizkem po funuse, ale jestli jsi levak, jdi urcite do leveho provedeni. Ja sam jsem pravak, ale mi dva vyborni lovecti pratele jsou levaci, kdysi strileli normalnimi pravymi flintami, ted maji oba levou, a podle jejich slov nebe a dudy. A co ja muzu soudit, tak zejmena na nahankach pri rychle strelbe je to posunulo k lepsim vysledkum...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Není to s křížkem po funuse neboj:). Aktuálně mají asi 20 Tikk T3 pro leváky ale ani jedna není SUPER VARMINT. Začátkem června čekají zásilku 190kusů Tikka T3, ale nikdy prý neví kolik kusů jakého modelu a v jakém provedení to bude , takže jsme domluvení že mě budou hned po příchodu informovat co tam je, zásilka má obsahovat tyto modely v různých rážích (Varmint, SuperVarmint, Tactical, Sporter, CTR…).
Byte-ešte jedna malá rada-aj ked si lavák,v prvom rade si zisti,ktoré tvoje oko je tzv.dominantné,inakmožu byt tvoje strelecké výsledky špatné a nebudeš vedet,čím to je.
je to levé oko, takže je vše v pořádku ne?
Dotaz na montáž přesunut do optiky, vlákna "montáže". Pufr
Dotaz na montáž přesunut do optiky, vlákna "montáže". Pufr
Tak jsem si byl osahat varminta přímo do prodejny a spokojenost s volbou! Jinak informace pro případné zájemce , kteří říkali že varmint, super varmint nikde ted není , v Brně na Šumavské v Alfapo, je Tikka T3 varmint v 308 skladem držel jsem jí v ruce jen bohužel pro praváka a já potřebuji levou. Tak snad bude tahle informace pro někoho užitečná.
Kdyby jste si měli vybrat kulovnici CZ550, a nebo M98, kterou byste si vybrali a proč?
ZP 16x70/16x70
Brno 500 8x57JRS/20x76
Sabatti SKL 98 10,3x60R /270 win
Brno 500 8x57JRS/20x76
Sabatti SKL 98 10,3x60R /270 win

myslím že už to tu je tolikrát, že k tomu nemá cenu už nic psát - doporučuju projít patřičné vlákna a udělat si obrázek "co a proč"
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Aku gulovnicu - komplet do 3000 eur ?
Dobry den, chcel by som poprosit odo mna skusenejsich polovnikov o rady pri vybere gulovnice. Rozpocet do 3000 eur za komplet (PUSKA-308 win + MONTAZ-najlepsie odnimatelna + OPTIKA-priemer 56, zda sa mi lepsi ako 50 a variabilne zvacsenie). Zvazujem nasledovne PUSKA: CZ 557 Lux, Rossler Titan, Sako 85, Sauer 101, Mauser M12 + OPTIKA: Meopta Meostar R2 2,5-15x56 s cervenym bodom alebo ina + MONTAZ-doladi sa podla vyberu. Slovenske polovacky na vysoku a divocakov. Nepolujem dlho, ale chcel by som vybrat zodpovedne raz a na zaciatku. Ma podla vas zmysel investovat cca o 1000 eur viac za Sako/Sauer/Mauser oproti CZ/Rossler/Tika? Vopred dakujem za rady a nazory. Lovu zdar.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Re: Aku gulovnicu - komplet do 3000 eur ?
Na foru je zde dostatek informaci, takze tema nema moc smysl. Kdyz budes hledat najdes toho hodne.
Jestli ma cenu priplacet Sako/Sauer/Mauser oproti CZ/Rossler/Tika je spise otazka na tebe, co od pusky cekas, plastove dily, chod zaveru, vymene hlavne, povrchovku nebo nerez provedeni, drevo, rytinu, material zaveru, zajistitelnost zaveru v zavrene poloze.... Osobne nemam rad hlinik na zaveru, plastove dily, zaver z vice kusu, takze by se mi libila z tech drazsich asi puska od Saka, Mannlicher Cl II. Kdyz levnejsi, tak ani CZ557, 550, Tikka, Rossler neni spatna volba. Pro me by byla zajimava i treba Howa v nerezu http://www.brnohunt.eu/howa/american/american.html
Puskohled mam radsi take s vetsim zvetsenim nez 12x, takze tvuj se zda dobry. Je to zase o tvych preferencich, jak cekas ostry obraz na 7x, 15x. Osobne bych koukl i na Docter V6 2,5-15X56(za cca stejne penize jako Meopta R2), ma i paralaxu, coz ma vyhodu v lepsi ostrosti obrazi cile a krize a v eliminaci chyb strelce a hlavne ma polovicni bod. Tento Docter se mi zacina libit cim dal vice.
Jak ale rikam, zde na foru je toho takove mnozstvi, ze si urcite odpoved najdes sam
Jestli ma cenu priplacet Sako/Sauer/Mauser oproti CZ/Rossler/Tika je spise otazka na tebe, co od pusky cekas, plastove dily, chod zaveru, vymene hlavne, povrchovku nebo nerez provedeni, drevo, rytinu, material zaveru, zajistitelnost zaveru v zavrene poloze.... Osobne nemam rad hlinik na zaveru, plastove dily, zaver z vice kusu, takze by se mi libila z tech drazsich asi puska od Saka, Mannlicher Cl II. Kdyz levnejsi, tak ani CZ557, 550, Tikka, Rossler neni spatna volba. Pro me by byla zajimava i treba Howa v nerezu http://www.brnohunt.eu/howa/american/american.html
Puskohled mam radsi take s vetsim zvetsenim nez 12x, takze tvuj se zda dobry. Je to zase o tvych preferencich, jak cekas ostry obraz na 7x, 15x. Osobne bych koukl i na Docter V6 2,5-15X56(za cca stejne penize jako Meopta R2), ma i paralaxu, coz ma vyhodu v lepsi ostrosti obrazi cile a krize a v eliminaci chyb strelce a hlavne ma polovicni bod. Tento Docter se mi zacina libit cim dal vice.
Jak ale rikam, zde na foru je toho takove mnozstvi, ze si urcite odpoved najdes sam
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]