7x57, 7x57R
Re: 7x57, 7x57R
Opakujem,SUPERCHRONO mi meralo ceske 8x57JS SPCE 12,7 gram ca.770 m/s,9,3x72r SP 12,5 gram na urovni 660 m/s,6,5x52r na urovni 647 m/s,7x64 9 gram cesky na urovni ca 870-890 m/s,a 7x57 9 gram na urovni 970-990 m/s.Cize preto sa vas pytam ci to nemozte niekto zmerat tiez.DWM robilo do roku 1972 laboraciu 7x57 s V0: 1017m/s so 6,7 gram strelou a SKADI robil do nedavna 7x57 9 gramovy monolit s V0: 895 m/s pre 50 cm hlaven.Cize skuste to aj niekto realne zmerat,ale asi bude blby merak to sa neskriepim,len mi nejde do hlavy,preco za rovnakych podmienok meria vsetko dobre,len 7x57 zle
Ak to bolo merané pri tých istých podmienkach ako ostatné kalibre, tak by som realne delaboroval náboj a zvážil strelu , lebo pri tej rýchlosti ma prvé napadlo či tam nenarvali nejaké lahké strely , alebo boli zmetkové strely s málo olovom. Ako by k tomu mohlo dôjsť netuším, ale fyzikálne by to sedelo na tú rýchlosť.
Iná alternatíva - ak to dobre chápem snímače merajú akustický tlak a snímače mohli zaznamenať nejaké blízke odrazy s malým odstupom a vyhodnotili to ako vyššiu rýchlosť.
Zlaté Magneto - aj keď strielam viac
, ale rušiť by mohla len dalšia strela
a to dokáže merať aj strelbu zo zbraní s plne automatickým režimom palby.
Iná alternatíva - ak to dobre chápem snímače merajú akustický tlak a snímače mohli zaznamenať nejaké blízke odrazy s malým odstupom a vyhodnotili to ako vyššiu rýchlosť.
Zlaté Magneto - aj keď strielam viac

SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
Náboj S&B 7x57R NSR 11,35g
Dobrý den,má někdo jakoukoliv zkušenost s tímto střelivem při lovu zvěře?
-
- Nový návštěvník
7x57
Dobrý den,
je zde prosím někdo, kdo by se se mnou podělil o zkušenosti s přebíjením 7x57 se střelou Hornady SST 154grs?
Děkuji
je zde prosím někdo, kdo by se se mnou podělil o zkušenosti s přebíjením 7x57 se střelou Hornady SST 154grs?
Děkuji
Zdravím, chci se podělit o mé malé a krátké zkušenosti se střelou NSR 11,35g v ráži 7x57 R. Jelikož jsem lovil dlouhá léta s ráží 8x57 JS ve staré kulovnici a odešla mě hlaveň
jsem nucen lovit v ráži 7x57 R než našetřím na novou osmu, s kterou jsem byl nadmíru spokojen (lov pouze černé zvěře - sele lončák ).
Ke střele NSR 11,35. tuto střelu jsem dlouho vybíral po přečtení x článku v diskusích. Tato střela vůbec nenaplnila mé představy a požadavky. Jelikož jsem byl zvyklý na klasickou osmu ( střílel jsem SB SPCE 12,7 g ) prasata po raně neodcházeli vůbec nebo do 20 m se silným barvením (loveno do 50 m ), tak sedma je proti tomu s touto střelou zklamání. Výhodou této střely je její šetřenost ke zvěřině. Střílím s ní asi něco přes rok, kdy mám střeleno asi 10 ks selata, lončáci. Vše od nástřelu asi 50 m -70 m, kdy barvení je minimální, ale je. Střílím těsně za plec, kdy vstřel i výstřel je dírka cca do 2 cm. Zvěřina není vůbec podlitá. Teď vzhledem k šetrnosti střely ke zvěřině zkusím posunou nástřel na plec a uvidím jaké budou výsledky a reakce zvěře. Srnčí jsem s tím nelovil, ale dle šetřenosti ke zvěřině by to mohlo být ideální na lov srnčí.

Ke střele NSR 11,35. tuto střelu jsem dlouho vybíral po přečtení x článku v diskusích. Tato střela vůbec nenaplnila mé představy a požadavky. Jelikož jsem byl zvyklý na klasickou osmu ( střílel jsem SB SPCE 12,7 g ) prasata po raně neodcházeli vůbec nebo do 20 m se silným barvením (loveno do 50 m ), tak sedma je proti tomu s touto střelou zklamání. Výhodou této střely je její šetřenost ke zvěřině. Střílím s ní asi něco přes rok, kdy mám střeleno asi 10 ks selata, lončáci. Vše od nástřelu asi 50 m -70 m, kdy barvení je minimální, ale je. Střílím těsně za plec, kdy vstřel i výstřel je dírka cca do 2 cm. Zvěřina není vůbec podlitá. Teď vzhledem k šetrnosti střely ke zvěřině zkusím posunou nástřel na plec a uvidím jaké budou výsledky a reakce zvěře. Srnčí jsem s tím nelovil, ale dle šetřenosti ke zvěřině by to mohlo být ideální na lov srnčí.
Jaguar 7x57R
Střílel s tím někdo na srnčí,lišku či černou?
Pro dané aplikace bych doporučoval normálně naše SB PTS anebo přejít či koupit Hornady SST, chlapi co s tím střílí v 7x57(R) danou škálu zvěře jsou, jak jsem slyšel už z více míst, hodně spokojeni. Je li to většinou do 50ti m a střelba na žebra - nebál bych se ani vyzkoušet Geco TM.lovec76 píše:Zdravím, chci se podělit o mé malé a krátké zkušenosti se střelou NSR 11,35g v ráži 7x57 R. Jelikož jsem lovil dlouhá léta s ráží 8x57 JS ve staré kulovnici a odešla mě hlaveňjsem nucen lovit v ráži 7x57 R než našetřím na novou osmu, s kterou jsem byl nadmíru spokojen (lov pouze černé zvěře - sele lončák ).
OT: osobně do takové dálky střílím pod slecho a je po problémech, dál už ale ne. Ale je to dáno výkonem optiky, pokud se střílí přes klasiku i s bodem, je jasné že to musí být komora, hlava je hazard.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
-
- Zkušený diskutér
NSR nesplnila mé očekávání ani v 8x57JRS. Podle mě ta střela potřebuje vyšší dopadovou rychlost, aby se deformovala jak má a měla účinek. V rážích s vyšší V0 to určitě bude jiné.
Kulobrok 7x57R v posledních letech používám jen na naháňky, čili s tím lovím hlavně černou a SST i PTS střílím.Jak píše Zbrojovák, je to střela, která v této ráži funguje. Dnes PTS v eRku laboruje i Vlašim, tak že není problém patrony koupit.
Co jsem to zkoušel, tak z mého kulobroku mají SST stejný nástřel s SP9g nebo s HPC 10,2g.
Kulobrok 7x57R v posledních letech používám jen na naháňky, čili s tím lovím hlavně černou a SST i PTS střílím.Jak píše Zbrojovák, je to střela, která v této ráži funguje. Dnes PTS v eRku laboruje i Vlašim, tak že není problém patrony koupit.
Co jsem to zkoušel, tak z mého kulobroku mají SST stejný nástřel s SP9g nebo s HPC 10,2g.
-
- Zkušený diskutér
Musím potvrdit. SST v 7x57 - letitá pozitivní zkušenosti.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Za mě též SST palec nahoru. Nějaký ten měsíc střílím NSR čistě ze zvědavosti účinku. Nemůže se mu vyrovnat.
Pánové, dá se to Hornady SST do 7x57R vůbec někde sehnat? Koukal jsem na webu a tam kde to nabízejí, je nedostupné.
dík
dík
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
Bez problémů ,
mám čerstvě nakoupených 2x 20 ks. Na hradlech vykazují z mého ZH o cca 10m/s vyšší rychlost, než deklaruje výrobce. sara
mám čerstvě nakoupených 2x 20 ks. Na hradlech vykazují z mého ZH o cca 10m/s vyšší rychlost, než deklaruje výrobce. sara
Známý co začíná se mne ptal co bych mu doporučil do 7x57 - sehnal starší kulovnici a říkal že by možná zkusil i přebíjení. (přebíjí si už do pistole) Chce to na černou a srnčí, možná i daňčí a vyjímečně i vysokou. Tady jsou dobré reference na SST takže pokud fabrické tak SB PTS 162grs? A pokud by přebíjel tak zůstat u SST 162grs nebo třeba 154 či 139grs? A nemá někdo zkušenosti s Hornady ELD-X v 7x57
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
-
- Pravidelný diskutér
Při přebíjení Sako Hammerhead. Dobře se přebíjí, prostřeluje a není moc tvrdá. Jestli má užší lauf, možná i Hornady RN. Já jsem se 154 gr ze ZH moc štěstí neměl. Jsou o něco tenčí než evropské a přesnost nebyla nic moc.
Pokud kupované, tak těžší RWS KS. Na srnčí dobré. Na menší prase taky, ale na větší už to moc není. I když kolega nestřílí nic jiného a nemůže si vynachválit.
Pokud kupované, tak těžší RWS KS. Na srnčí dobré. Na menší prase taky, ale na větší už to moc není. I když kolega nestřílí nic jiného a nemůže si vynachválit.
-
- Zkušený diskutér
Vzhledem k tomu, že začíná, tak je základem spíše než kulovnice skutečná znalost zvěře, poznání pohlaví, odhad věku, anatomii zvěře. Bohužel se většinou představy pistolářů zuřivě bušících do siluet papírových teroristu neshodují s realitou vitality zvěře atd.. Toto mu dá jistotou při lovu a trochu pomůže odstranit nervozitu. Než hned přebíjení by měl řešit optiku, prostě slušně sklo nebo nějaký ten dnešní moderní bazmek, který mu umožní s jistotou trefovat (10x po sobě) třeba desetikorunu na 100. No a až bude vědět a umět trefovat to, co chce na zvěři a co je potřeba skutečně potřeba na zvěři trefit, tak stačí klidně i toto:
http://www.sellier-bellot.cz/produkty/k ... etail/161/
ale klidně cokoliv jiného. Klidně RWS, Sako.
Bohužel tento začátek vypustilo hodně kolegů. Někteří k němu časem došli a někteří ho stále hledají.
http://www.sellier-bellot.cz/produkty/k ... etail/161/
ale klidně cokoliv jiného. Klidně RWS, Sako.
Bohužel tento začátek vypustilo hodně kolegů. Někteří k němu časem došli a někteří ho stále hledají.