Jo, a tomu broušení drápů v kotci nevěřím taky. Pokud tam nelítá furt dokolečka, tak tam toho stejně moc nenachodí.

Co je pod tou dřevěnou podlahou?Jak dlouho to dřevo vydrží,je něčím ošetřeno?fesoj píše:Já osobně nemám rád, když má kotec betonovou podlahu. U služebních psů se prakticky jiné nepoužívaly - a spousta psů předčasně odešla na záněty ledvin. Já mám podlahu dřevěnou, z podélně rozřezané tyčoviny řeznou stranou navrch, s mezírkami pro odtok moči. podlaha je přibitá k silným trámům, takže kotec je vlastně na vzduchovém polštáři, což považuji za dobrou izolaci.

Příspěvek od BwanaHunter »
 , takže to ber s rezervou, ale můj názor je ten, že prostorově by pro psa bylo v pohodě, když by měl pro sebe dvorek (bez kotce) s tím, že by tam musel mít a) boudu, b) stín a sucho, tedy nějaký přístřešek, a suché a relativně teplé místo, kam si lehnout, tedy nějakou podlážku nebo "terásku" pod tím přístřeškem. Ale protože i mě osobně se stalo, že mi nějací hajzli ztloukli psa, když jsem ho nechal chvíli na zahradě samotného bez dozoru, našel jsem pak na zahradě klacky s hřeby a kameny, a vím o dalších takových 3 případech v mém okolí, kdy majitele znám osobně, tak bych ten kotec pokládal spíš za přínos k bezpečí toho psa. A protože vím i o případu krádeže psa ze zahrady, udělal bych dveře zamykací a na poctivý zámek.
 , takže to ber s rezervou, ale můj názor je ten, že prostorově by pro psa bylo v pohodě, když by měl pro sebe dvorek (bez kotce) s tím, že by tam musel mít a) boudu, b) stín a sucho, tedy nějaký přístřešek, a suché a relativně teplé místo, kam si lehnout, tedy nějakou podlážku nebo "terásku" pod tím přístřeškem. Ale protože i mě osobně se stalo, že mi nějací hajzli ztloukli psa, když jsem ho nechal chvíli na zahradě samotného bez dozoru, našel jsem pak na zahradě klacky s hřeby a kameny, a vím o dalších takových 3 případech v mém okolí, kdy majitele znám osobně, tak bych ten kotec pokládal spíš za přínos k bezpečí toho psa. A protože vím i o případu krádeže psa ze zahrady, udělal bych dveře zamykací a na poctivý zámek. Máme řadovku, takže na zahradu se nikdo kromě sousedů dostat nemůže. Otázkou je, jak se na nový přírůstek budou tvářit.
 Máme řadovku, takže na zahradu se nikdo kromě sousedů dostat nemůže. Otázkou je, jak se na nový přírůstek budou tvářit.