Kachna divoká
-
- Administrátor
- Příspěvky: 3493
- Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
- Bydliště: Brno, honitba Žďársko
Re: kachny
Podle toho, jak jdou škubat. Jestli dobře, tak klasika s nádivkou. Jestli blbě, tak vyříznu jen prsíčka a stehýnka. Prsíčka jako steak jsou delikatesa. Staří myslivci vetřeli do peří nadrcenou smůlu, opařili a pak to peří sloupli jak pomeranč i s pístenci.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Re: kachny
Tuším na TV paprika bežal dávnejšie seriál, kde mladý pár jazdil po Anglicku a varil z toho, čo ulovil alebo chytil. Neviem ako sa volal a už som naň nenarazil. Kraby, ryby, veverice a raz aj kačice. Sušené slivky zalialy brandy. Kačicu očistili, osolili, okorenili a naplnily krájanou surovou červenou kapustou zmiešanou s tými slivkamy. Potom upiekli v predohriatej rúre na pekáči. Ja som kačice odral a obložil plátkami slaniny. Pečie sa krátko len asi 10-15 minút. Mäso je perfektné a plnka tiež. Len je pravda, že na divej kačici je toho poskromne. Plnky sa oplatí aj prihodiť navolno na pekáč, lebo do kačice jej bohviekoľko nevôjde.
Zaujímavá bola časť, kde varili veverice - nejaké sivé čo sa po zavlečení premnožili. Nejde mi ani tak o veverice ale robili tam omáčku z hlohu. Žial som si nezapamätal postup.
Zaujímavá bola časť, kde varili veverice - nejaké sivé čo sa po zavlečení premnožili. Nejde mi ani tak o veverice ale robili tam omáčku z hlohu. Žial som si nezapamätal postup.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 3179
- Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
- Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Re: kachny
Do kachny hřivnáče do hřivnáče klasika nádivka z jater žemlí ,vajíčkem, tymián, pepř a sůl, majoránka česnek, cibule, špek
Pak opravdu i 1 stačí.
Kachnu škubu neb lovím později a stahovat se mi zdá barbarství.
Pak opravdu i 1 stačí.
Kachnu škubu neb lovím později a stahovat se mi zdá barbarství.

Re: kachny
diky za tipy,urcite vyskousim.s tou nadivkou pravda,to mne nak nedoslo ji udelat
jen s tim skubanim si nevim rady....tikali mne zha tepla,tak sem se snazil hned po tahu vsichni v hajzlu ja v oblaku peri...zadnej zazrak.za sucha klasicky...sparit...vysledky zadna slava...pul hodiny skubani a furt to nebylo ono.tak nevim jak
jen s tim skubanim si nevim rady....tikali mne zha tepla,tak sem se snazil hned po tahu vsichni v hajzlu ja v oblaku peri...zadnej zazrak.za sucha klasicky...sparit...vysledky zadna slava...pul hodiny skubani a furt to nebylo ono.tak nevim jak
Malorazka zkm451-Puskohled zeiss 6x32
Brokova dvojka Iz27-12x70
brokovnice samonabijeci cz 241 20x65
Kulovnice opakovaci Cz557lux-308W,Puskohled Meopta meostar r1r 3-12x56rgd
Revolver Ruger Sp101,357magnum
Brokova dvojka Iz27-12x70
brokovnice samonabijeci cz 241 20x65
Kulovnice opakovaci Cz557lux-308W,Puskohled Meopta meostar r1r 3-12x56rgd
Revolver Ruger Sp101,357magnum
Re: kachny
Pokud je stažená a už tě nebudou bavit předchozí recepty, tak je skvělá kachna klasicky na guláš a nebo stejně jako slepice na paprice.
Re: kachny
Když chceš škubat a před tím pařit, musíš peří podškubat, aby se pod něj horká voda dostala. Tzn. na pár místech natrhat, pak prosypat klasickou řeznickou kalafunou a řádně opařit opravdu horkou vodou a chvíli (5-10 min.)kachnu v té vodě nechat, pak to jde docela dobře.
Kuchyňská úprava dle kojota:
1) Pečínka, řádně našpikovaná, prosolená, trocha kmínu a hlavně jalovčinky. Dostatečně podlitá v dobrém pekáči není třeba tunit nádivkou.
2)DTTO s nádivkou (kuřecí játra, žemle atd.)
3) Stažená, pečená s kořenovou zeleninou, špekem a směsí Halali. Pak kachnu vyjmu, rozmixuju a doladím výpek - omáčku smetanou, kořením a maso z kačice oberu do omáčky. K tomu houskový knedlík a je z toho špicová svíčková.
4) Je-li hojnost (a lenost), perfektní jsou i kachní prsa na grilu v marinádě dle chuti.
Kuchyňská úprava dle kojota:
1) Pečínka, řádně našpikovaná, prosolená, trocha kmínu a hlavně jalovčinky. Dostatečně podlitá v dobrém pekáči není třeba tunit nádivkou.
2)DTTO s nádivkou (kuřecí játra, žemle atd.)
3) Stažená, pečená s kořenovou zeleninou, špekem a směsí Halali. Pak kachnu vyjmu, rozmixuju a doladím výpek - omáčku smetanou, kořením a maso z kačice oberu do omáčky. K tomu houskový knedlík a je z toho špicová svíčková.
4) Je-li hojnost (a lenost), perfektní jsou i kachní prsa na grilu v marinádě dle chuti.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Re: kachny
vse dobre,svickovou skusim po konci tydne to mne nanapadlo......letos je tech kachen nejak dost,tak bude moznost experimentu....dik za rady,,,,,,dalsima ale take nepohrdnu....
Malorazka zkm451-Puskohled zeiss 6x32
Brokova dvojka Iz27-12x70
brokovnice samonabijeci cz 241 20x65
Kulovnice opakovaci Cz557lux-308W,Puskohled Meopta meostar r1r 3-12x56rgd
Revolver Ruger Sp101,357magnum
Brokova dvojka Iz27-12x70
brokovnice samonabijeci cz 241 20x65
Kulovnice opakovaci Cz557lux-308W,Puskohled Meopta meostar r1r 3-12x56rgd
Revolver Ruger Sp101,357magnum
Re: kachny
Kachnu stáhnou vykostit prsa zbytek zvěřiny naškrábat osmahnout na špeku a prsa směsí naplnit.Zatáhnout na rozpáleném sádle podlít červeným přidat divoké koření a nechat dodělat v troubě pod pokličkou na 160.
CZ 550 american 308win.
Re: kachny
já to stahuju (škubat se to nedá, pařit žehličkou nebo kalafunou.. na to nemám..)
furt mi to přijde lepší než jen vyříznout prsa a vyhodit.. zase když má někdo 10-20 kachen každej víkend na osobu, tak bych to asi taky nestahoval..
chlapi co sem slyšel to nechali na tahu viset na stromě, ráno došli, vyřízli prsa a zbytek na újed...
v podstatě to stáhnu, pak použiju na recept (svíčková nebo na víně...) aby se z těch kostí atd.. udělal pěknej základ.. alespon se to vypeče.. pak se samozřejmě jí spíš jen prsa a stehna..
můj nejmilejší je "svíčková".. prostě smažená zelenina na másle, pak orestovat, našpikovaný... péct, pekáč propasírovat..
na svíčkovou můžu cokoli:-)
furt mi to přijde lepší než jen vyříznout prsa a vyhodit.. zase když má někdo 10-20 kachen každej víkend na osobu, tak bych to asi taky nestahoval..
chlapi co sem slyšel to nechali na tahu viset na stromě, ráno došli, vyřízli prsa a zbytek na újed...
v podstatě to stáhnu, pak použiju na recept (svíčková nebo na víně...) aby se z těch kostí atd.. udělal pěknej základ.. alespon se to vypeče.. pak se samozřejmě jí spíš jen prsa a stehna..
můj nejmilejší je "svíčková".. prostě smažená zelenina na másle, pak orestovat, našpikovaný... péct, pekáč propasírovat..
na svíčkovou můžu cokoli:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Re: kachny
to LEON: to zní lákavě ten recept. To musím zkusit.
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 3179
- Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
- Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Re: kachny
Kachny jsou super i uzené a bramborový knedl a sladké zelíčko. Jen jsem se letos ještě na ně nedostal.....
Re: kachny
Mě to chutná k tomu grilovaná bramborová kaše (Z kaše se udělají na pečící papír sběračkou bochánky a hodí do trouby ogrilovat do zlatova) a na pokapání vinná omáčka
CZ 550 american 308win.
Re: kachny
vidim ze se musim na tahu vice snazit abych to vse stihl skusit....
diky


Malorazka zkm451-Puskohled zeiss 6x32
Brokova dvojka Iz27-12x70
brokovnice samonabijeci cz 241 20x65
Kulovnice opakovaci Cz557lux-308W,Puskohled Meopta meostar r1r 3-12x56rgd
Revolver Ruger Sp101,357magnum
Brokova dvojka Iz27-12x70
brokovnice samonabijeci cz 241 20x65
Kulovnice opakovaci Cz557lux-308W,Puskohled Meopta meostar r1r 3-12x56rgd
Revolver Ruger Sp101,357magnum