Nože

Kuše, luky, praky a jiné
Odpovědět
tibi1
Zkušený diskutér

Re: nože

Příspěvek od tibi1 »

cr001 píše:Přes víkend jsem použil poprvé wenger v parohu http://www.lesazahrada.cz/zaviraci-noze-wenger, bylo to na sele (cca 25kg). Musím říct, že je to docela masivní nůž a dobře se s ním pracuje. Dřív jsem léta používal klasický Mikov a těch pár cm délky na rukojeti i čepeli je znát. Tenhle jsem dostal jako dárek - sám bych si ho nekoupil (ne kvůli penězům - spíš mi ten můj starý brach Mikov stačil). Má ještě páráček (taky docela delší a pracuje fajn) a pilku.Ostří při vyvrhování, stahování a rušení drží ale takové sele není moc vypovídající test - tak uvidím co dál. Čistění taky není žádná tragedie. Vzhledově je to pěkný zavírák(tady to závisí na vkusu každého soudruha... :) - jen to tlačitko pojistky je pro mě zbytečně výrazné, ale chápu marketing a reklamu výrobce..
mam wengra 50 snow hlavne kvoli tme v lese ked ho niekam polozim kym manipulujem s kusom nešmatram po trave v noci kam som ho vlastne dal alebo padol...a aj ten v parohu ktory som kupil z nostalgie a aj ked som sa dopocul ze victorinox kupuje vengra. Podla mna funkcne a ocelou jeden z najpodarenejsich beznych seriovo vyrabanych nozov....najmä ak polujem "nalahko" na srnca a pod. velmi mi vyhovuje jeho pilka co sa tyka jej hrubky, preto ma lahky rychly rez. Mhnoho noziarov pouziva ich pilky hlavne kvoli tomu ze sa im neoplati znicit 3-4 pilniky kym vyrobia vlastnu, aspon tak mi to kazdy noziar tvrdil. Lepsiu pilku ma podla mna uz len stary Browning Kodiak FDT - este made in JApan, ktora je este tensia...mozno tak 1mm (nemeral som to) otras je naopak pilka od MIkovu Hunter - moc hruba.
Naposledy upravil(a) tibi1 dne čtv 22.10.2015, 18:00, celkem upraveno 1 x.
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

motolada píše:Momentálně jsem dořešil reklamaci Browning 918Big Game.
Vzal jsem druhý a doufám že se jednalo o vadný kus .
Při hledání náhrady jsem narazil na Gerber Gator (údajně dobrá ocel,tusim 154CM)
A jako pracanta Kershaw Echo z Aus 8
???!
ak mozem doporucit tak ten Gerber gator mam v Fixed blade s guthookem...ale ocel ma sklamala .....nic moc, resp. za tu cenu primerana - ani som nepatral co je to za ocel, dost ma to sklamalo ako vseky bezne noze z USA (sog revolver a pod) ...jedine co je OK je uchop. Ale celkovo v skutocnosti posobi mensim dojmom ako v katalogu. Skor pre zensku ruku. Jednoznacne by som bral Kershaw je to neporovnatelny s Gerbrom
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Pozor ten tvůj Gerber by měl být jenom ze 400,ale ten nový je ze 154cm a to je dle recenzí supr matros.
A Kershaw z Aus8 to by mělo stačit.
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

zbrojovák:-)
no já mám opačnej názor:-)
vždy a všude co nejmenší věci - takže do společnosti, na vycházku, prostě všude mám jen švýcara nebo multitool (2 pouzdra na 2 opascích i do práce atd..

velký nůž nosím v batůžku, protože to nechci na sebe pokaždý nandavat-vyndavat.. kdyyž vezmu co sebou tahám, tak ten batoh(taška do batohu).. prostě ideál, to bych na pásek nedal..
moje "survival taška ven"- kterou nosím všude sebou, ale někdy jdu bez ní(s odpadkama, na poradu..) to mám jen nůž na pásku :-)

4x latex rukavice
1x velký igelit pytel
1x menší
trochu toaletaku
monokulár vortex
pár nábojů (2 brokový, 2 slugy, 2 kulový)(kdayž náhodou popadnu flintu jen se psem..)
obvaz
náplast
pár peněz,doklady, plomba
čoko tyčka
pevnej nůž
list pilky
kus drátu, kus provázku
hadřík na optiku
zapalovač-sirky, 1 kus podpalovače

má to výhodu - mám volný kapsy na rukavice a nemusím furt vyndavat-nandavavt věci podle bundy co si vezmu..
prostě sebou tahám tašku přes rameno nebo jí hodím do většího batohu (s optikou, oblečením, podsedákem, vodou na pití..)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

a jako spoléhat se že prase na blízko zastavím nožem - nejsem bivoj, to se radši spolehnu na 15 malých včel:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

no to musíš být sakra rychlý s těma včeličkama
ony ty 9 L. moc nepíchaj
kolega jedno nasral 357 mag a byl rád že byli poblíž stromy :lol:
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

:-)
nechodím do křoví (teda jednou jsem šel, ale to sem byl blbej, sem si myslel že s flintou .308 v kukuřici něco zmůžu)...

a kdo říká že mám 9L, třeba nosím toto:-)(nenosím:-)))
jen sem chtěl říct že než se spoléhat na sebelepší nůž od trpaslíčího kováře tak to se radši spolehnu na nekousavý včelky:-)

http://www.reloading-solar.cz/zasobnik- ... -ran-cerna
ZKM 456
Fabarm Elos C
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

Nebylo to tak myšleno, záraz nedávám ani nevyhledávám a A1 ne že by nešla do hrudníku ochotně, ale jsou na to jiné specializované jednoúčelové nože - zbraně. A1 beru jako větší outdoor ale i v reálu případně použitelnou zbraň, ta černá byla v uvozovkách schválně...
šlo o úhel pohledu a o to dát si otázku proč tu druhou chadnou větší "zavírat do batohu". člověk nikdy neví kdy ji bude potřebovat okamžitě a nemusí se jednat rovnou o boj
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

zbrojovák: já postupuju "minimalisticky - prostě chodit vždy s vddlkým bowiákem nemůžu..

takže menší u sebe nonstop.. a pak přibalovat..
kdyby na to došlo ten multitool má taky pilku a nechá se vyvařit-párou:-)...
a nevypadám 98 procent času jak indiana:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

jo, já tahám do civilu furt stavěného mikov predátora
jdodo
Častý návštěvník

Příspěvek od jdodo »

Zbrojovák chválil nůž Bahco tak jsem jej dnes koupil a můžu říct že je za ty peníze více než dobrý.Stařičký MIKOV budu sebou nosit jen kvůli pilce.Podotýkám že jsem nikdy nezkusil pracovat s nožem v ceně mnoha tisíc korun tak mi ten BAHCO připadá tak dobrý.Mimochodem nevíte jak zjistit stáří MIKOVU?Já jej mám minimálně 20 let a můj děda po kterém jej mám ho měl už když jsem byl dítě a to mi tvrdil že jej má desítky let.Na tom noži je to taky hodně vidět čepel je zčernalá od barvy vyrobená z korodující oceli.
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

zkus nějaké knife fórum, anebo přímo mikov. nafoť to a vznes dotaz
Rudolf Steiner
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudolf Steiner »

WEIDMANNS HEIL !
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

Teď se mi třeba dostal do ruky starý fixír, který je o 1/3 větší než standard lovecké, které byly běžné. V životě jsem něco takového neviděl, ani nevím že to dělali - uhlíkovka a umělý paroh + 1malá čepel.
A to bahco je třeba nabrousit, tovární dutý výbrus je dobrý fakt tak akorát na holení a ne na práci.
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

ten duty vybrus mam asi na 3 nožoch, ale nebavi a ani moc mi nejde nabrusit...myslim ze moc nezprnim nož ako na ňom si vytvorim fazetu napr. 17cm....alebo z neho spravit klasicky scandi??? co by si mi poradil?
Odpovědět