mam wengra 50 snow hlavne kvoli tme v lese ked ho niekam polozim kym manipulujem s kusom nešmatram po trave v noci kam som ho vlastne dal alebo padol...a aj ten v parohu ktory som kupil z nostalgie a aj ked som sa dopocul ze victorinox kupuje vengra. Podla mna funkcne a ocelou jeden z najpodarenejsich beznych seriovo vyrabanych nozov....najmä ak polujem "nalahko" na srnca a pod. velmi mi vyhovuje jeho pilka co sa tyka jej hrubky, preto ma lahky rychly rez. Mhnoho noziarov pouziva ich pilky hlavne kvoli tomu ze sa im neoplati znicit 3-4 pilniky kym vyrobia vlastnu, aspon tak mi to kazdy noziar tvrdil. Lepsiu pilku ma podla mna uz len stary Browning Kodiak FDT - este made in JApan, ktora je este tensia...mozno tak 1mm (nemeral som to) otras je naopak pilka od MIkovu Hunter - moc hruba.cr001 píše:Přes víkend jsem použil poprvé wenger v parohu http://www.lesazahrada.cz/zaviraci-noze-wenger, bylo to na sele (cca 25kg). Musím říct, že je to docela masivní nůž a dobře se s ním pracuje. Dřív jsem léta používal klasický Mikov a těch pár cm délky na rukojeti i čepeli je znát. Tenhle jsem dostal jako dárek - sám bych si ho nekoupil (ne kvůli penězům - spíš mi ten můj starý brach Mikov stačil). Má ještě páráček (taky docela delší a pracuje fajn) a pilku.Ostří při vyvrhování, stahování a rušení drží ale takové sele není moc vypovídající test - tak uvidím co dál. Čistění taky není žádná tragedie. Vzhledově je to pěkný zavírák(tady to závisí na vkusu každého soudruha...- jen to tlačitko pojistky je pro mě zbytečně výrazné, ale chápu marketing a reklamu výrobce..
Nože
Re: nože
Naposledy upravil(a) tibi1 dne čtv 22.10.2015, 18:00, celkem upraveno 1 x.
ak mozem doporucit tak ten Gerber gator mam v Fixed blade s guthookem...ale ocel ma sklamala .....nic moc, resp. za tu cenu primerana - ani som nepatral co je to za ocel, dost ma to sklamalo ako vseky bezne noze z USA (sog revolver a pod) ...jedine co je OK je uchop. Ale celkovo v skutocnosti posobi mensim dojmom ako v katalogu. Skor pre zensku ruku. Jednoznacne by som bral Kershaw je to neporovnatelny s Gerbrommotolada píše:Momentálně jsem dořešil reklamaci Browning 918Big Game.
Vzal jsem druhý a doufám že se jednalo o vadný kus .
Při hledání náhrady jsem narazil na Gerber Gator (údajně dobrá ocel,tusim 154CM)
A jako pracanta Kershaw Echo z Aus 8
???!
Pozor ten tvůj Gerber by měl být jenom ze 400,ale ten nový je ze 154cm a to je dle recenzí supr matros.
A Kershaw z Aus8 to by mělo stačit.
A Kershaw z Aus8 to by mělo stačit.
zbrojovák:-)
no já mám opačnej názor:-)
vždy a všude co nejmenší věci - takže do společnosti, na vycházku, prostě všude mám jen švýcara nebo multitool (2 pouzdra na 2 opascích i do práce atd..
velký nůž nosím v batůžku, protože to nechci na sebe pokaždý nandavat-vyndavat.. kdyyž vezmu co sebou tahám, tak ten batoh(taška do batohu).. prostě ideál, to bych na pásek nedal..
moje "survival taška ven"- kterou nosím všude sebou, ale někdy jdu bez ní(s odpadkama, na poradu..) to mám jen nůž na pásku
4x latex rukavice
1x velký igelit pytel
1x menší
trochu toaletaku
monokulár vortex
pár nábojů (2 brokový, 2 slugy, 2 kulový)(kdayž náhodou popadnu flintu jen se psem..)
obvaz
náplast
pár peněz,doklady, plomba
čoko tyčka
pevnej nůž
list pilky
kus drátu, kus provázku
hadřík na optiku
zapalovač-sirky, 1 kus podpalovače
má to výhodu - mám volný kapsy na rukavice a nemusím furt vyndavat-nandavavt věci podle bundy co si vezmu..
prostě sebou tahám tašku přes rameno nebo jí hodím do většího batohu (s optikou, oblečením, podsedákem, vodou na pití..)
no já mám opačnej názor:-)
vždy a všude co nejmenší věci - takže do společnosti, na vycházku, prostě všude mám jen švýcara nebo multitool (2 pouzdra na 2 opascích i do práce atd..
velký nůž nosím v batůžku, protože to nechci na sebe pokaždý nandavat-vyndavat.. kdyyž vezmu co sebou tahám, tak ten batoh(taška do batohu).. prostě ideál, to bych na pásek nedal..
moje "survival taška ven"- kterou nosím všude sebou, ale někdy jdu bez ní(s odpadkama, na poradu..) to mám jen nůž na pásku

4x latex rukavice
1x velký igelit pytel
1x menší
trochu toaletaku
monokulár vortex
pár nábojů (2 brokový, 2 slugy, 2 kulový)(kdayž náhodou popadnu flintu jen se psem..)
obvaz
náplast
pár peněz,doklady, plomba
čoko tyčka
pevnej nůž
list pilky
kus drátu, kus provázku
hadřík na optiku
zapalovač-sirky, 1 kus podpalovače
má to výhodu - mám volný kapsy na rukavice a nemusím furt vyndavat-nandavavt věci podle bundy co si vezmu..
prostě sebou tahám tašku přes rameno nebo jí hodím do většího batohu (s optikou, oblečením, podsedákem, vodou na pití..)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
a jako spoléhat se že prase na blízko zastavím nožem - nejsem bivoj, to se radši spolehnu na 15 malých včel:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C

nechodím do křoví (teda jednou jsem šel, ale to sem byl blbej, sem si myslel že s flintou .308 v kukuřici něco zmůžu)...
a kdo říká že mám 9L, třeba nosím toto:-)(nenosím:-)))
jen sem chtěl říct že než se spoléhat na sebelepší nůž od trpaslíčího kováře tak to se radši spolehnu na nekousavý včelky:-)
http://www.reloading-solar.cz/zasobnik- ... -ran-cerna
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Nebylo to tak myšleno, záraz nedávám ani nevyhledávám a A1 ne že by nešla do hrudníku ochotně, ale jsou na to jiné specializované jednoúčelové nože - zbraně. A1 beru jako větší outdoor ale i v reálu případně použitelnou zbraň, ta černá byla v uvozovkách schválně...
šlo o úhel pohledu a o to dát si otázku proč tu druhou chadnou větší "zavírat do batohu". člověk nikdy neví kdy ji bude potřebovat okamžitě a nemusí se jednat rovnou o boj
šlo o úhel pohledu a o to dát si otázku proč tu druhou chadnou větší "zavírat do batohu". člověk nikdy neví kdy ji bude potřebovat okamžitě a nemusí se jednat rovnou o boj
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
zbrojovák: já postupuju "minimalisticky - prostě chodit vždy s vddlkým bowiákem nemůžu..
takže menší u sebe nonstop.. a pak přibalovat..
kdyby na to došlo ten multitool má taky pilku a nechá se vyvařit-párou:-)...
a nevypadám 98 procent času jak indiana:-)
takže menší u sebe nonstop.. a pak přibalovat..
kdyby na to došlo ten multitool má taky pilku a nechá se vyvařit-párou:-)...
a nevypadám 98 procent času jak indiana:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
jo, já tahám do civilu furt stavěného mikov predátora
Zbrojovák chválil nůž Bahco tak jsem jej dnes koupil a můžu říct že je za ty peníze více než dobrý.Stařičký MIKOV budu sebou nosit jen kvůli pilce.Podotýkám že jsem nikdy nezkusil pracovat s nožem v ceně mnoha tisíc korun tak mi ten BAHCO připadá tak dobrý.Mimochodem nevíte jak zjistit stáří MIKOVU?Já jej mám minimálně 20 let a můj děda po kterém jej mám ho měl už když jsem byl dítě a to mi tvrdil že jej má desítky let.Na tom noži je to taky hodně vidět čepel je zčernalá od barvy vyrobená z korodující oceli.
zkus nějaké knife fórum, anebo přímo mikov. nafoť to a vznes dotaz
- Rudolf Steiner
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Teď se mi třeba dostal do ruky starý fixír, který je o 1/3 větší než standard lovecké, které byly běžné. V životě jsem něco takového neviděl, ani nevím že to dělali - uhlíkovka a umělý paroh + 1malá čepel.
A to bahco je třeba nabrousit, tovární dutý výbrus je dobrý fakt tak akorát na holení a ne na práci.
A to bahco je třeba nabrousit, tovární dutý výbrus je dobrý fakt tak akorát na holení a ne na práci.