Termokamery
Re: Termokamery
Zbrojovák-je škoda,že to srovnání není za stejných podmínek.Na Apexu mají nastveno teplá bílá a nedoostřeno nebo špatně nastavený kontast,na ostatních teplá černá.
Jinak třeba to druhé video má zásadní chybu v 1:05m.Ten Moskevský prodejce a autor se ani nenamáhal si ty vstupní čočky změřit.Čočky nemají 38,50,75mm.To numero je ohnisková vzdálenost.
dávat pozor a nesežrat jim všechno....
Měřil jsem ty čočky a co si pamatuji,75ka má cca 54mm.
Jinak třeba to druhé video má zásadní chybu v 1:05m.Ten Moskevský prodejce a autor se ani nenamáhal si ty vstupní čočky změřit.Čočky nemají 38,50,75mm.To numero je ohnisková vzdálenost.
dávat pozor a nesežrat jim všechno....
Měřil jsem ty čočky a co si pamatuji,75ka má cca 54mm.
kikin vidíš to je dobrej postřeh, s těma rozměrama to souhlasí že to nejsou čočky ono je to poznat už i z toho že mezi 50-tkou a 75- kou je rozdíl jen v délce nikoliv výšce a šířce
rimar77-čočky mají různý průměr,ale neodpovídají udaným rozměrům.Těla jsou stejná.
kikin aha díky tak jsem zase o něco chytřejší 

Tak jsem po dvouměsíčním škemrání hajných koupil apex xd 75 i se třemi novými kulovnicemi a k tomu i IR 510. Obchodník udělal velmi rozumnou cenu i s montáží, tak se pár korun ušetřilo. No a hlavně by nás ta černá asi už sežrala.
Nikdy jsem podobnou techniku nepoužíval, ale mohu tedy říci, že jsem čuměl jak černoch na zamrzlý kýbl. Hlavně co je v noci vše vidět. Zatím se s tím všichni tak nějak rovnáme, takže po zkušenostech dám něco na sklo.
Nikdy jsem podobnou techniku nepoužíval, ale mohu tedy říci, že jsem čuměl jak černoch na zamrzlý kýbl. Hlavně co je v noci vše vidět. Zatím se s tím všichni tak nějak rovnáme, takže po zkušenostech dám něco na sklo.

...zas to bude mít černá o něco těžší, bude zajímavé sledovat jak změní chování a jestli neodtáhne paradoxně tam, kde se budou používat přísvity aby mohla nějak reagovat, ale to asi ne, to už bychom ji přisuzovali nadpřirozené schopnosti. Ale třeba překvapí, nějaká adaptace jistě nastane.
Jsem si naprosto jistý (jako trochu znalý praxe), že s termákem se udělá mnohem méně chovatelských přehmatů a skutečně se bude dát ulovit to co z tlupy jako chovatel chci a ne na to co jako že vidím nebo nevidím- tedy tam kde budu chtít chovat. A opačně, tam kde bude škod moc, tak odstřelím pár bachen a ztlumím přírůstky.
Je to bez debat ideální NV - ve smyslu humánního a správného odstřelu. Blbé je to, že sklo je stěna a bez otevřených pozorovatelen to jaksi nepude - nebude li výkonný pozorovák na pasiv NV, kterým prokouknu sklo - a kdo loví v nočním lese ví, že jakýkoliv pasiv i III. je na detekci a obeznávku o ničem - ale stejně tak sklo neprohlídnu s přísvitem, takže to je defacto jedno.
Zase to bude na čekané a střelbě z oken náročnější na vítr/ otvírání zavírání oken/ mrtvé úhly atd., to už vím teď.
je to vždy něco za něco, a až příjdou na civilní trh fúze, které už v armádách běží, bude to zase pro lovce o stupeň jednodušší.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Takže nějaké první dojmy z lovu s "75".
Za čtyři dny se nám podařilo odlovit 17 lišek. Je fakt neuvěřitelné, co v sobě tato technika skrývá.....
Kluci to mají na 8x 57js, takže čekám jejich první dojmy z lovu černé. Sám jsem si to nechal na 222rem. Ale co jsem měl možnost pozorovat černou zvěř, tak pěkně vykresluje detaily. Pohlaví jde dle nastaveného kontrastu rozlišit v pohodě i na 60m. Jednalo se o kusy o cca 22- 28kg.
Co se vysoké týče, tak špičáka při délce výsad lehce nad slecha zase při dobrém vybarvení kontrastu šlo určit na vzdálenost 80m.
Ovšem vše má jednu chybu-ženské neviděly chlapy už čtyři dny doma
Za čtyři dny se nám podařilo odlovit 17 lišek. Je fakt neuvěřitelné, co v sobě tato technika skrývá.....
Kluci to mají na 8x 57js, takže čekám jejich první dojmy z lovu černé. Sám jsem si to nechal na 222rem. Ale co jsem měl možnost pozorovat černou zvěř, tak pěkně vykresluje detaily. Pohlaví jde dle nastaveného kontrastu rozlišit v pohodě i na 60m. Jednalo se o kusy o cca 22- 28kg.
Co se vysoké týče, tak špičáka při délce výsad lehce nad slecha zase při dobrém vybarvení kontrastu šlo určit na vzdálenost 80m.
Ovšem vše má jednu chybu-ženské neviděly chlapy už čtyři dny doma
crif no pěkný a neboj ono se toho kluci časem nabažej jako každé hračky a pak už s tím začnou chodit normálně 

kurna a co budeme lovit za par rokov mi ..obycajni smrtelnici s dennou optikou ?????
-
- Administrátor
tibi1> neboj, dnes noční zvěř se opět stane denní, protože v noci bude přemyslivcováno a ve dne budeme vydělávat na termo. 

Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
No my obyčejní budeme lovit ty manželky co budou mít chlapy pořád v lese

Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
já nejvíc zvěře potkávám ve všechní den "v pracovní dobu":-)
v létě jsem měl týden dovolené a chodil po-pá od 8 do 13-14... v 10 - lišky na louce a tak:-)
prase jsem střílel v 6.30 ráno všední den na posekaném poli:-)
zvěř není blbá, největší klid maj dneska ve všechní den za světla - houbaři nejsou, cyklouni nejsou, polní práce jako obvykle, ale spíš až v noci..
světla neoslnují louky u silnic.. a na hluk aut jsou zvyklé

místo termokamery za 150 bych vzal 10/měsíc abych mohl být doma a v noci bych se i vyspal:-)(hezký ženy myslivců s termokamerama?:-) )
v létě jsem měl týden dovolené a chodil po-pá od 8 do 13-14... v 10 - lišky na louce a tak:-)
prase jsem střílel v 6.30 ráno všední den na posekaném poli:-)
zvěř není blbá, největší klid maj dneska ve všechní den za světla - houbaři nejsou, cyklouni nejsou, polní práce jako obvykle, ale spíš až v noci..
světla neoslnují louky u silnic.. a na hluk aut jsou zvyklé

místo termokamery za 150 bych vzal 10/měsíc abych mohl být doma a v noci bych se i vyspal:-)(hezký ženy myslivců s termokamerama?:-) )
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Včera jsem měl možnost se podívat osobně termovizí.
Je to něco jiného než videa na netu.
Byl jsem překvapený jak je vidět a jak se dá zaostřit na detaily.
Mít ty peníze a neřešit je, koupil bych si to jako doplněk k lovu.
Za mě ale stále platí, že požitek z lovu mám, když vidím.
Stačí mi málo viditelnosti abych pozoroval dobrým dalekohledem okolí, abych viděl aspoň tmavé fleky.
Ale sedět v lese, nevidět a neslyšet, jenom zkoumat termem by mě nebavilo.
Jiná situace asi je tam, kde je potřeba snižovat stavy intenzivně.
Samo sebou otázka bezpečného obeznání a nerušení zvěře je tím perfektní.
Rád bych mrknul takovým přístrojem, co stojí třeba 350 000,- a víc asi to bude zase jiná liga, koukal jsem APEX xd 50 a i to bylo hodně dobré.
Je to něco jiného než videa na netu.
Byl jsem překvapený jak je vidět a jak se dá zaostřit na detaily.
Mít ty peníze a neřešit je, koupil bych si to jako doplněk k lovu.
Za mě ale stále platí, že požitek z lovu mám, když vidím.
Stačí mi málo viditelnosti abych pozoroval dobrým dalekohledem okolí, abych viděl aspoň tmavé fleky.
Ale sedět v lese, nevidět a neslyšet, jenom zkoumat termem by mě nebavilo.
Jiná situace asi je tam, kde je potřeba snižovat stavy intenzivně.
Samo sebou otázka bezpečného obeznání a nerušení zvěře je tím perfektní.
Rád bych mrknul takovým přístrojem, co stojí třeba 350 000,- a víc asi to bude zase jiná liga, koukal jsem APEX xd 50 a i to bylo hodně dobré.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Kabát já co používám pozorovák termo a to mám jen IR 510 a né Pulsara kterej je dle mne lepší tak jsem ohromenej z toho kolik se tam toho pohybuje o čem člověk před tím když čučel jen dalekohledem neměl ani ponětí, rozhodně mne baví pozorovat třeba takové sovy jak loví je to zážitek
koukal jsem že u pozorováků apexů mají další možností barev docela pěkné informační video
https://www.youtube.com/watch?v=L8dy2Kk7PPc
koukal jsem že u pozorováků apexů mají další možností barev docela pěkné informační video
https://www.youtube.com/watch?v=L8dy2Kk7PPc
Crif -pěkná výbava . Hrubým odhadem to muselo být cca za 500.000,- CZK. Když se daří, tak se daří. Sara