Rybářova liška není drzá, ale vyloženě jí voní krmení pro ryby, zkuste se zeptat rybářů, kolikrát jim lišky vybraly z kyblíků návnady

Příspěvek od miroslavek »

) člověk alespoň vidí jak je potřeba bejt opatrnej a když střílím na jeden kus neznamená to že o pár metrů dál nemůže ležet další kus. Jednou jsem četl jak jeden člověk takhle střelil dva daňky sice kulí ale ten druhý byl 80m šikmo za tím na kterého mířil střepina prošla světlem a zabila ho, kdyby tam neměl psa co ho tam pořád táhl jinam než ležel ten střelenej kus nevěděl by o něm, mně se stalo něco podobného s černou taky kulí a střepina šla šikmo a poranila ještě jeden kus který stál úplně jinde, slabě barvilo sem tam kapky  ale nedohledali jsme ho šli jsme po stopě 2km a pak zmizela stopa, barva zmizela už cca po 400-500 metrech
) člověk alespoň vidí jak je potřeba bejt opatrnej a když střílím na jeden kus neznamená to že o pár metrů dál nemůže ležet další kus. Jednou jsem četl jak jeden člověk takhle střelil dva daňky sice kulí ale ten druhý byl 80m šikmo za tím na kterého mířil střepina prošla světlem a zabila ho, kdyby tam neměl psa co ho tam pořád táhl jinam než ležel ten střelenej kus nevěděl by o něm, mně se stalo něco podobného s černou taky kulí a střepina šla šikmo a poranila ještě jeden kus který stál úplně jinde, slabě barvilo sem tam kapky  ale nedohledali jsme ho šli jsme po stopě 2km a pak zmizela stopa, barva zmizela už cca po 400-500 metrech .
 .  ), jsem konečně našoulal kus, který se dal s klidným svědomím ulovit. Srna se srnčetem postávala na kraji lesa a srnče mělo stále podivně napjatý pravý zadní běh, při chůzi jej téměř neslo ve vzduchu i s ohledem k jeho hmotnosti jsem se tedy rozhodl lovit.
 ), jsem konečně našoulal kus, který se dal s klidným svědomím ulovit. Srna se srnčetem postávala na kraji lesa a srnče mělo stále podivně napjatý pravý zadní běh, při chůzi jej téměř neslo ve vzduchu i s ohledem k jeho hmotnosti jsem se tedy rozhodl lovit. . Zásah byl posunut asi o 10cm doprava a mírně dolů, takže kus byl zasažen přímo na trávník s výstřelem asi 3cm za plecí. Abych se přiznal, vůbec se mi do vyvrhování nechtělo
 . Zásah byl posunut asi o 10cm doprava a mírně dolů, takže kus byl zasažen přímo na trávník s výstřelem asi 3cm za plecí. Abych se přiznal, vůbec se mi do vyvrhování nechtělo   , o to větší bylo moje překvapení, že k žádnému drastickému poškození nedošlo. Trávník byl pouze prostřelen, zasažena játra (bez velkého poškození),  bránice měla průstřel o průměru střely, lehce poškozená plíce a výstřel jsem našel až podle vytékající barvy. Dutina břišní nebyla téměř vůbec znečistěna, což bylo asi největší překvapení. Kus jsem stahoval a můžu říct, že tak malé poškození jsem neviděl ani u 222Remington, mluvím samozřejmě jen o tomto jediném kusu. Střelivo bylo použito Winchester, SoftPoint 55Gr. a hmotnost uloveného kusu 8kg.
 , o to větší bylo moje překvapení, že k žádnému drastickému poškození nedošlo. Trávník byl pouze prostřelen, zasažena játra (bez velkého poškození),  bránice měla průstřel o průměru střely, lehce poškozená plíce a výstřel jsem našel až podle vytékající barvy. Dutina břišní nebyla téměř vůbec znečistěna, což bylo asi největší překvapení. Kus jsem stahoval a můžu říct, že tak malé poškození jsem neviděl ani u 222Remington, mluvím samozřejmě jen o tomto jediném kusu. Střelivo bylo použito Winchester, SoftPoint 55Gr. a hmotnost uloveného kusu 8kg.