Holt asi státní lesy nebo lesní družstvo obcí, ti si to dají do nákladů.sara píše:Crif -pěkná výbava . Hrubým odhadem to muselo být cca za 500.000,- CZK. Když se daří, tak se daří. Sara
Termokamery
Re: Termokamery
Pánové, ať je to, kde je to
Mě naopak těší, že se najdou zaměstnavatelé, kteří slyší na prosby svých hajných a starají se o ně.

Mě naopak těší, že se najdou zaměstnavatelé, kteří slyší na prosby svých hajných a starají se o ně.
Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
Palkopal>ani jedno. Soukromý majetek.
Potom sorry a klobou dolů.
Mě by osobně zajímalo, co člověka vede k nákupu takového zařízení.
Umím si představit, že škody zvěří už jsou takové, že se to vyplatí.
Hůř si umím představit, že by se to vyplatilo na zvěřině,
snad kombinace škod a zvěřiny.
Další varianta je, že by černá decimovala stavy ostatní zvěře, to pochopit umím.
No a umím si představit, že si to koupím, protože se mi to líbí a mám peníze, které mi nebudou chybět.
Vidím kdykoliv, neruším zvěř, relativně dobře rozpoznám o jaké tvory se jedná.
Jsem zvědavý na nějaké odpovědi.
Umím si představit, že škody zvěří už jsou takové, že se to vyplatí.
Hůř si umím představit, že by se to vyplatilo na zvěřině,
snad kombinace škod a zvěřiny.
Další varianta je, že by černá decimovala stavy ostatní zvěře, to pochopit umím.
No a umím si představit, že si to koupím, protože se mi to líbí a mám peníze, které mi nebudou chybět.
Vidím kdykoliv, neruším zvěř, relativně dobře rozpoznám o jaké tvory se jedná.
Jsem zvědavý na nějaké odpovědi.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Ještě mě napadla varianta, že si to koupí kámoši dohromady. Není to optimální ale v lese můžou být v podstatě každý den, tak si to prostřídají a užijí všichni.
Kabát>
Termovize nemusí být jen o lovu
Škody minimální. Největší je letní okus srnčí zvěří- na to jsou přípravky, zradidla...atd
Nejsme na jatkách
Decimace stavu nějakých živočichů není
Vidím kdykoliv, neruším zvěř, relativně dobře rozpoznám o jaké tvory se jedná popř. lovím
Termovize nemusí být jen o lovu
Škody minimální. Největší je letní okus srnčí zvěří- na to jsou přípravky, zradidla...atd
Nejsme na jatkách
Decimace stavu nějakých živočichů není
Vidím kdykoliv, neruším zvěř, relativně dobře rozpoznám o jaké tvory se jedná popř. lovím
O.K. já to beru, mě se to zařízení líbí.
Kdybych nebyl omezený cenama, měl bych doma plné skříně vybavení.
A taky bych nelovil víc zvěře než dosud.
Jen škodná by asi měla těžší život.
Kdybych nebyl omezený cenama, měl bych doma plné skříně vybavení.
A taky bych nelovil víc zvěře než dosud.
Jen škodná by asi měla těžší život.
To si rozumíme. Nákupem těchto zařízení se jistě nic nezvrhne k nějakému zintenzivnění lovu, tím pádem k většímu neklidu spárkaté zvěře.
S tou škodnou to bude trochu jinak, jak píšeš.
S tou škodnou to bude trochu jinak, jak píšeš.
Kabát - pro mne to má smysl NV či termo v bezpečnosti - střílím na to co jsem si jistej že je a ne na magora v černých hadrech jak v noci krade po 4 brambory, jednou jsem takového měl v puškohledu ale naštětsí jsem nezmáčknul a rozhodně si to nechci zopakovat. Kdysi jsem ten zážitek celej popsal někde tady. Další výhoda kvalitní odstřel a dobře obeznám kus a nestřelím např. bachnu od selat protože v termáku je vidím i v trávě. A hlavně jak jsem psal neskutečně si užívám to co vše v noci vidím a to ten muj termopozorovák není žádnej zázrak 

Souhlas s Crifem. Taková zařízení přináší jenom plusy: Myslivec vidí v přírodě to, co by mu jinak bylo utajeno .Přichází domu plnej žážitků, a to nic neulovil. Když už se rozhodne lovit, tak zvěř daleko lépe obezná/ pohlaví, velikost, druh zvěře/ ,vidí jak stojí, kam skutečně míří, kam po ráně zvěř ev. odbíhá, atd.. Bezpečnost střelby- jestli není ve směru nějaký další objekt /Jak píše rimarr- třeba bába co krade za tmy brambory
,nebo odstavený auto plný milenců
/. Nevadí mlha, déšť. Napřiklad dosled je s takovým strojem fantazie a to i ve dne. Co nevidíte, jsou menší větve ,stébla trávy atd. před cílem, to je jediný mínus. Sara

sara přesně člověk se více ukázní a nic ho nenutí hned střílet za každou cenu, prostě si počkáš na příště až bude lepší situace. Na flintě mám digitál takže trávu i větvičky vidím spíš mám problém v něm najít to co vidím v pozorováku
Termák je na tom stejně. Po domluvě se soukromníkem nám nechal vyšší strnište právě kvůli škodné. V některých terénních nerovnostech byl problém lišku vidět.....třeba s 870(kterou jsem původně zamýšlel ke koupi). Termo toto odhalí v pohodě.... Je to prostě určitý komfort za nějakou cenu......ale bezpečnost hraje a musí být na prvním místě. Zároveň dosti velkým způsobem minimalizuji takové to"jsem si myslel"!!!!!!!
Jak dlouho po výstřelu a samozřejmě také po zásahu jsi schopen vidět barvu?
Já mám lov rád se vším co k tomu patří, proto mám psa a proto někdy vstávám v 1 v noci a chodím spát ráno, poškrábaný a unavený.
Lahodí mé ješitnosti když dosledujeme postřelený kus spárkaté.
Otázkou je, jestli termovize vidí i tu barvu, jestli se podle ní dá hledat.
Je mi jasné, že za 12 hodin už ne. Nejčastěji chodím tak po hodině.
Já mám lov rád se vším co k tomu patří, proto mám psa a proto někdy vstávám v 1 v noci a chodím spát ráno, poškrábaný a unavený.
Lahodí mé ješitnosti když dosledujeme postřelený kus spárkaté.
Otázkou je, jestli termovize vidí i tu barvu, jestli se podle ní dá hledat.
Je mi jasné, že za 12 hodin už ne. Nejčastěji chodím tak po hodině.
Kabát-růžovou mlhu při zásahu,barvu v řádu jednotek minut.Kus svítí hodiny.