Myslivecké zážitky
První je první
To Majkl: LOVU ZDAR!!!
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Pokračování příběhu o selatech
Jak jsem tady psal nedávno o tom seleti co sem postřelil a Nenašel, tak včera už to bylo lepší, ale popořadě.V neděli večer vyběhli tyhlety selata sirotci na pole u posedu kde seděl táta, podle jeho popisu se jednalo na 100% o ty co sem po nich v sobotu střílel. když sem je viděl v sobotu já byly 4, tátovi vylezli 3, takže to co sem postřelil někde díky mojí chybě zůstalo.Chvíli sem o tom přemýšlel a uvědomil jsem si že v červnu do těhle míst chodila bachyňka (sotva 40kg) s malinkejma selatama, moje doměnka byla že jí někde v polích u sousedů zastřelili a selata se ted toulaj po mistech kde s ní byly zvyklí. Tak jsem si zkusil v pondělí večer sednout na naše krmeli?tě kde se trocha těch plev vždycky najde, protože ta bachyňka chodila i sem. V 21:00 se tam vyloupli tři pruhovany selata... nestřílel sem protože stály celou dobu vyrovnany za sebou. Včera sem tam vyrazil znova,v 20:00 se objevili za mnou vedle oplotenky, po čase se začali přesouvat dolů do takového dolíčku, když se v něm jedno z nich zastavilo tak jsem střílel, selatko se v ty chvili jeste o kousek hlo, zásah pro to trochu dozadějc než by bylo ideální.Po povinné chvilce sem se šel po sobotním zážitku pln obav podívat na nástřel kde bylo opravdu dost barvy, pak sem se podival směrem uteku selete a 3metry ode mně už le?elo zhaslé. Kule pronikla kousek za posledním žebrem, ale uvnitř se trochu stočila a vylítla před levou kejtou, a to tak že prase sama vyvrhla, to co vidíte na fotkách není udělaný nožem. Jak už sem tady psal, normálně bych takovyhle selatka nestřílel, ale když někdo zastřelí bachyňku a selata sou v srpnu takhle mrňavý tak to je jina situace.
POZNAMKA MODERATORA:!!! foto přesunuto do účinků !!!... prosim i ostatní,foto ulovene zveře vkládat do patřičných threadů !!!
POZNAMKA MODERATORA:!!! foto přesunuto do účinků !!!... prosim i ostatní,foto ulovene zveře vkládat do patřičných threadů !!!
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Moje myslivecke zazitky kolem cerne zvere jsou take velice pikatni. Da se rici, ze prasatka si ze me delaji dobry den.
Nejdrive kdyz jeste stala repka si se mnou hrala na honenou... prebihala mezi repkovymi polemi a ja minul. Nasledne se mi chodi pravidelne ukazovat jen dospele kusy 100Kg + na delsi vzdalenosti (naposledy bachyne 100kg na 215m).
Cili letos to nevidim na lov. Ani na kameru ne... prase se pri rozednivani najednou rozpomene ze uz je videt ... a mizi nejlepe do kukurice ci do lesa!
Nonic. Snad budu mit vetsi stesti.
Nejdrive kdyz jeste stala repka si se mnou hrala na honenou... prebihala mezi repkovymi polemi a ja minul. Nasledne se mi chodi pravidelne ukazovat jen dospele kusy 100Kg + na delsi vzdalenosti (naposledy bachyne 100kg na 215m).
Cili letos to nevidim na lov. Ani na kameru ne... prase se pri rozednivani najednou rozpomene ze uz je videt ... a mizi nejlepe do kukurice ci do lesa!
Nonic. Snad budu mit vetsi stesti.
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
-
- Pravidelný diskutér
Tak ve středu sem si dal den pauzu a nikam sem nešel,ale včera sem vyrazil znova na to naše krmeli?tě kde sem střelil to sele, přišla srna, tak sem si řikal že prasata asi poodešli jinam, protože sem tam srní předtím vubec neviděl. Najednou začala být srna nejistá a chvíli před 9 se vyloupla zprava zbylá 2 selátka, bylo ale špatně vidět, celou dobu stály přímo na krmeli?ti, a stály za sebou=moc negativních věcí, a celkově sem neměl chu? moc střílet, tak sem si je prohlíd... a nechal odejít, očividně se jim tam u nás zalíbilo
,v?em děkuju za přání Lovu Zdar

.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Nojoo... ale ja ted naposled mel toho pasika jistyho az moc
) netref se do 100kg kouska na 215m. To nejde. A i tak sem se jen dival. Skoda ze se flinta neda hned prepnout na kameru 

TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76