dalas -> chod zapalniku ma jasne vliv, to je znamo, tady problem nemam. Osobne si myslim, ze i tuhost pruziny na to bude mit vliv.
Pufr -> Jak rikas, zasady bezpecneho handloadingu je treba dodrzovat, proto, chci udelat serie pro obe pusky a v obou zkouset. Jen jsem chtel znat nazor zkusenejsich.
Rozdil nabojnic u techto dvou vyrobcu byl u cca 20ks opravdu tech max 20gr, ale i tak mi to prislo dost, tedy s ohledem na vliv na max laboraci. Pokud ale zacnu dost nizko nemel by byt problem, akorat zastavim drive.
Jinak z toho kuzele jsem mel nejvetsi strach, ale urcite ma CZ i u novych 557 kuzel dlouhy, pochybuji, ze by sli u CZ na kratsi v rozporu z CIP. Pak jsem si ale rikal, co kdyz ma tesnejsi vyvrt? to bych tezko meril. Takze radsi vezmu obe pusky od spodni navazky.
Zapalky pouzoivam SaB, jsou tvrdsi, jak je znamo, takze si rikam, ze by vyssi tlak na nich mel byt znat dele nez na tech mekkcich. Chapu ze je dobre, sledovat i dalsi veci nez jen zapalku, ale ta se mi zatim vzdy ukazala jako prvni(treba otlaceny vyhazovac tam nevidim). Zapalka v luzku drzi a nevypadava. Vyse uz nemam odvahu jit, netroufnu si prisypat ani 0,4gr.
http://nd06.jxs.cz/623/321/d5b159583d_1 ... 1433159660
Nedokazal jsem odhadnout, jaky je to asi tlak, nebo jsem zatim nikde nezachytil zadne cislo(jen obecnou formulaci znamka vyssich tlaku). Nejak jsem zatim nezachytil u nejakeho naboje, jaky je rozdil v navazce mezi navazkou kdy zacne zapalka obtekat udernik a navazkou s opravdu vysokymi tlaky, kdy uz nabojnice tece a je na hrane jeji destrukce u dna. Predpokladam, ze dojde v prvni rade k destrukci nabojnice a puska porad drzi. A pokud bych nasledne stale prisypaval vysi navazky, dojde nekdy u nejake navazky i kdestrukci zbrane.
Takze diky ti za tech 4000baru. Jit s navazkou vyse a sledovat dalsi znaky na nabojnicich nemam odvahu. Teorie rika, ze tlak pak roste rychle, exponencialne. Na nabojnicich zadne zmeny nepozoruji, nektere co jsem sehnal vystrelene, tovarni, jsou po tovarnioch laboracich nafoukle vice nez moje prebite, asi vlivem vystrelu z vetsich komor, protoze zapalky maji OK.
Problemy s nizkymi navazkami jsem zaregistroval, ale nemel by byt muj pripad.
Diky moc za reakci. Nejak se k tomu prebijeni moc nedostavam, takze neni porad dostatek zkusenosti. Musim se priznat, ze vzdy prvni naboj mam opravdu velky strach vystrelit, ikdyz se snazim opravdu vse delat max poctive.
Taky diky za odkazy.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]