Tikka T3 varmint vs Haenel Jaeger 10 varmint
Tikka T3 varmint vs Haenel Jaeger 10 varmint
Zdravim ... Uvazujem o kupe sekundarnej zbrane v prevedeni varmint na strelbu na vacsie vzdialenosti. Potreboval by som poradit aku zbran si vybrat. Pre Tikku je v prospech skvele referencie a pre Haenel zase cena, ktora je nizsia a celkom pekne prevedenie, ktore sa mi paci. Kaliber u oboch zbraniach rovnaky a to 308 win. Poradi niekto alebo ak by mal niekto prakticke skusenosti s tymito zbranami ?. Privital by som hlavne referencie na ten Haenel nakolko o tejto zbrani je toho dost malo k dispozicii. Dakujem.
Tikka T3 varmint 308 win, puškohľad Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C mrad, CZ 457 varmint, 17 HMR, puškohľad Vortex Venon 5-25x56 FFP mrad, CZ 600 Alpha, 223 rem, puškohľad Discovery Gen II ED5-25X56 FFP
Re: Tikka T3 varmint vs Haenel Jaeger 10 varmint
No, vzhledem k absolutní nedostupnosti Tikk T3 varmint na našem trhu, spíše neschopnosti hlavního dovozce do ČR něco dovést (poslední zásilka prosinec 2014), rozhodnutí je celkem jasné.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Proc zrovna Haenel? Osobne mam rad u varminta prave jeho vahu a vetsinou dobre sklonenou pistolovou rukojet a u Haenela nevidim ani jedno. Za me tedy Tikka z techto dvou, ale jinak bych vybral jinak
Je fakt, ze ten kdo opravdu chce Tikku, tak ji koupi jinde, treba v Nemecku.

Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Zdravim.Takze nakoniec sa asi rozhodnem predsa len pre Tikku.Trosku ma mrzi ze nikto nema s Haenel varmint skusenosti.Vyzera celkom dobre,teda aspon mne sa paci.Pazbu velmi neriesim nakolko pravdepodobne u nej budu urobene zasahy popr. vymena. Vaha varmintom myslim ze skoro rovnaka v danych kategoriach a po nahodeni puskohladu urcite cez 4 kg skor k 5 kg. Strielat urcite nebude hned po sebe viac ako 5 vystrelov takze myslim si ze 22/24 palcova hlaven bude postacovat.
Tikka T3 varmint 308 win, puškohľad Vortex Strike Eagle FFP 5-25x56 EBR-7C mrad, CZ 457 varmint, 17 HMR, puškohľad Vortex Venon 5-25x56 FFP mrad, CZ 600 Alpha, 223 rem, puškohľad Discovery Gen II ED5-25X56 FFP
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Tak pokud budes menit pazbu, tak to uz pak pazbu nema cenu resit. Ale zase kdyz uz neco kupuju tak bych se snazil kupovat komplet. Jinak Howa, CZ v laminu ma uz hola cca 4,5Kg, coz je oproti Haenelce se 3,2Kg trochu jina
Jinak to asi nestrili sptatne
https://www.youtube.com/watch?v=QsMPRuwZ6kM
http://www.kivelaoutdoor.com/Haenel_fil ... ista-2.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=QsMPRuwZ6kM
http://www.kivelaoutdoor.com/Haenel_fil ... ista-2.jpg
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
První video - mrkni v čase 0:30 na slow motion, jak tomu letí vzad ten závěr. Pěkně se to kroutí.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
To celkom dobre nechápem , takáto záverová vôla nemôže byť - to bude skôr pohyb matice úderníku od opretia nábojnice o čelo zaveru a dinamika vráti úderník na chvíľu do krajnej polohy na doraz údernikovej pružiny.
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
-
- Zkušený diskutér
U velké spousty zbraní lze na "slow motion" videu sledovat dodatečný pohyb bicích prvků, kterého si neozbrojené oko vůbec nevšimne 

Pufr
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Taky jsem si vsiml hned po prvnim spusteni divneho pohybu v zadu, ale rikal jsem ze je to nesmysl. Udernik je jen ve stredu matice a na zpomalenem videu neni skoro vubec videt, takze nemuze byt videt ani po vystrelu. Kdyz jsem to tu cetl, tak jsem se na to ted poradne podival a je treba se take kouknout jinam, treba na kliku. Je krasne videt, jak po vystrelu klika poskoci dozadu a pritom je videt stale na puvodni pozici. Video je pouze jen nekvalitni, ma proste jen malo snimku za sekundu nebo cim to je a ve vysledku je z toho takova mazanina.
Jinak ta Haenelka ma snad 19mm na usti. Spise nez varmint to je neco jako semi weight
Jinak ta Haenelka ma snad 19mm na usti. Spise nez varmint to je neco jako semi weight
Naposledy upravil(a) Choochoo007 dne pát 15.1.2016, 8:23, celkem upraveno 1 x.
Na tom videu je vidět, jaj celá sestava klasicky letí dozadu, ale závěr o něco víc. Buď je to klam, nebo docela zábavná realita. V takovým případě bych se to bál ovládat
Jak říkal Pufr, na slow motion videích je pěkně vidět kmitání hlavně po výstřelu, nebo kroucení tubusu optiky. https://www.youtube.com/watch?v=s5pVya7eask

Kdo netermí s námi, termí proti nám
Toto je zcela jistě problém kvality videa. Vypovídací hodnotu by to mělo asi jen z opravdu rychloběžné kamery s 1000 políčky za sekundu, navíc v dobře osvětleném prostředí.
Toto vypadá, jako točené mobilem/mizerným foťákem, který bude mít max. 60 FPS, světla tam taky moc není, tak si s tím prostě optika a čip neporadily. Na amatérských videích z mizerných přístrojů jsou občas při rychlém pohybu vidět i domy, jak tančí sambu...
Toto vypadá, jako točené mobilem/mizerným foťákem, který bude mít max. 60 FPS, světla tam taky moc není, tak si s tím prostě optika a čip neporadily. Na amatérských videích z mizerných přístrojů jsou občas při rychlém pohybu vidět i domy, jak tančí sambu...

Mauser M12MAX 308w; Blaser 750/88 5,6x52r/9,3x74r; Brno 502 243/12,Brno Stopper 458WM, CZ457
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
Mám T3 Varmint v 308W. Můžu jen doporučit. U nové zbraně jsem lapoval hlaveň. 10-ti ranou položku na 400 metrů nastřílí 5-7 cm soustřel, na 300 metrů do 3 cm, pokud jí to nekazím. Nejlepší soustřel se mi povedl 8mm 5-ti raná položka na 300. Ale to se mi zatím nepodařilo zopakovat. Když pak vidíte na střelnici ty borce s flintama za 100 a více tisíc který jsou laděný na terčovou střelbu tak Tikka dokáže to samý, a za 30 litrů. Asi proto nejsou k sehnání.
Je pravda, že jsem jí trochu nakrmil pažbou olovem
tak má skoro 5 kg.

Rozdiel je len v tom, ze tie flinty za 100+ litrov nastrielaju vynikajuce rozptyly x-krat po sebe... 
Kazdopadne, Tikka je dobra volba, uprednostnil by som ju pred Haenel. Tych solidnych a cenovo dostupnych varmintov je vsak dnes viac, Savage, Marlin, Howa, Sabatti, Weatherby a ine. Otazne je len to, co sa da momentalne realne v obchode kupit, to byva obvykle najvacsi problem.

Kazdopadne, Tikka je dobra volba, uprednostnil by som ju pred Haenel. Tych solidnych a cenovo dostupnych varmintov je vsak dnes viac, Savage, Marlin, Howa, Sabatti, Weatherby a ine. Otazne je len to, co sa da momentalne realne v obchode kupit, to byva obvykle najvacsi problem.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts