koukni na youtube
je vidět že se dá člověk podle obrysu postavy poznat do těch 100-max 200m, za dobrých venkovních podmínek - jako pozorovák pro detekci že něco leze na vnadiště nebo k újedi, z krytého posedu, proč ne, taky pod nohy by s tím mělo být vidět
trochu problém bude odstínit parazitní světlo displeje, pro nějakého koumáka třeba ne
Zdravim majitele Apexu...vy co to jiz pouzivate delsi dobu ,zjistili jste ze trpi nejakymi neduhy?Vadi vam na nem neco,ci doslo treba k reklamaci?diky za nazor.a.
Zbrojovák píše:někde na vnadiště pro detekci asi ok, bude li se dát
1) nastavit displej aby nesvítil jak blbý
2) vyřadit ten barevný mód
výdrž baterie??? možnost připnutí ext. zdroje?
záření od displeje by se dalo do jisté míry eliminovat http://www.dx.com/cs/p/cardboard-3d-goo ... s1sZObxJbw a případně nějaká kapuce,
a každej mobil není dneska problém napíchnout powerbankou, spíš mě zajímá dosah případně citlivost v praxi, papírové hodnoty mě většinou neberou - měřeno v ideálních podmínkách, což v praxi nenastane.
Podle mě, to bude stejná elektronika, jako mají ty Fliry co se připojují přes microUSB k mobilu. Docela mě to zaujalo, tak jsem projel nějaké youtube recenze a na lov to zatím ještě použitelné nebude. Podle videíí je rozpoznatelnost objektů tak cca 50-100m (dle venkovních podmínek). Na větší vzdálenost to má malé rozlišení.
Podle mě je v tom ale budoucnost a stejně jako má v dnešní době půlka združení NV (pár let zpátky nepředstavitelná věc), tak za dva roky pokuročí technologie do takové míry, že si bude moct kapesní termo dovolit každý druhý myslivec.
to že "něco" leze k újedi/ vnadišti, nebo už tam je - to ukáže, podle mě do těch 80ti-100m tepelný objekt od velikosti lišky
ideálně na otevřené, nezarostlé ploše, pochopitelně
čili na detekci zvěře za určitých podmínek, v nějakém loveckém perimetru (z pozorovatelny) podle mě použitelné
Ještě k tomu tel. CAT S60, na lovecké využití to asi nebude příliš použitelné. Tady se píše: http://www.pcworld.com/article/3035271/ ... -dark.html The thermal camera module is made by FLIR, and uses the same Lepton image sensor as FLIR’s add-on modules for iPhones and Android phones. It has a raw resolution of 80 by 60 infrared pixels, but with some clever processing of the image from the adjacent 13 megapixel visible light camera, this can be interpolated up to a 640-by-480-pixel thermal image.
Je tam tedy první generace FLIR ONE 80x60 pixelů (nyní už je FLIR ONE 2 a ta by měla mít 160×120 pixelů). Jak ta první generace funguje lze vidět např. zde: https://www.youtube.com/watch?v=1G_S8HhAGSo a zde https://www.youtube.com/watch?v=DIYYsuTsNRU
ou na 75yardů to je fakt slabota slabá, lze ale očekávat, že se to bude zdokonalovat - tak jak kdysi foťáky v mobilech, no a pak už by to mohlo na tu pozorovatelnu a vnadiště + nějaký perimetr do 100m být
to jako se vším co se elektroniky týče zlepšuje se to a zlevňuje se to, před dvěma lety termo byl sakra drahej špás pro vyvolené a dneska už na něj jde dosáhnout ať už na pozorovák a nebo díky apexu už i jako puškohled a bude se to pořád vyvíjet a zlepšovat, přeci jen ty firmy do toho dávaj dost peněz co se výzkumu týče a tak příjem z civilního trhu pro ně taky není zanedbatelný nejen zakázky pro armádu. Tam samozřejmě půjde vždy to nejlepší a vyšší třídy než pro civil ale pořád dostatečné pro lov. Před rokem jsem tady zmiňoval aplikaci která z chytrého telefonu udělá zaměřovač + nějaká termopředsádka od fliru no a už je to zase o něco lepší, tak si myslím že za 5-10 let nebudem mít na flintách sklo ale mobil a budem během čekané čučet sem na fórum a jak něco přijde sám se přepne, ukáže nám co to je, my to střelíme hnedka to samo pošle fotky do účinků včetně bodové hodnoty trofeje a bude
Akorát že to bude připomínat spíš hru na netu, třeba Let's Hunt a občas do toho vleze virus a místo jelena padne pošťák. Už teď nakoupim víc baterek do fotopastí než patron
Je třeba hledat rovnováhu, ono nic se nemá v životě přehánět a všeho moc škodí - to jsou podle mě staré pravdy pravdivé. Pokud by se to bralo takto jak píšete- v konečných číslech - na co lov? Vždyť se dá dnes téměř vše chytit do lapáků, fotopast, tam přebrat a udělat si takové malé lesní kontinuální jatka.
Opačný extrém je vysedávat na kupce krmení nebo na spádu s laufem natřeným na bílo a nabitým sekaným olovem, jak to bylo kdysi dávno, s tím obvyklým rizikem že z 3 kusů třeba jen jeden leží opodál.
Jsem proto využít všech prostředků, které lov posunou do té míry, že to bude pořád lov zvěře- lovcem (který si ji zaslouží), ale přesný a etický. Protože prostě bereme život - a když už se proto rozhodneme, tak ho berme tak, ať je minimalizováno utrpení. Když vím že pro to jako lovec dělám své maximum, musím pak mít z toho logicky lepší pocit. Být zvěří, nechtěl bych být chycený v kleci a též ne postřelený nějakým šroubem.
Ta efektivita lovu se dá pak rozložit do více poloh - každý jak na to nahlíží a jak k tomu časem dospěje.
Naposledy upravil(a) Zbrojovák dne pon 21.3.2016, 9:55, celkem upraveno 2 x.
Citace: "Být zvěří nechtěl bych být chycený v kleci a též ne postřelený nějakým šroubem." Teď jsem si dočetl tady na Fóru příběh člena Fóra Kabáta /kterak na dlouhá léta o ZP přišel/ a vážně mně to docela zdrblo . Ale ten tvůj šroub mě z toho dostal, dík .
Jinak s tebou souhlasím. Pokud užití moderní techniky a technologie přispěje ke snížení utrpení zvěře při lovu, sem s ní. sara