Tak chlapi, zašel jsem do krámu na x-bolta, 557, Eurobolta. Pak mi dali do ruky Mauser M12 v plastu, R8 v plastu, K-95, haenel jaeger 10. Takže jsem odtamtud odešel s plnou hlavou něčeho s čím jsem si nevěděl rady.

Velký poznatek byl, že viceméně všechny pažby jsou mi krátké, u x-bolta zvlášť.
Teď po pár dnech to vidím takto:
X-bolt - super zbraň, ale je na mě moc krátká, takže bych ji dopasovával nějakými nástavcemi pod botku-takže velké mínus
Eurobolt - lépe sedne, ale je to jiné železo než x-bolt- nelze otevřít závěr při zajištěné flintě a taky má napínaček(nechci)
557 - to že má mouchy jsem tušil, ale je normální, aby šel vidět náboj ve schránce pod závěrem???
M12 - zřejmě kvalitní hlaveň, ale ovládání pojistky dvěma prsty mě vůbec nenadchlo, - je napínáček a málo pistolová rukojeť
HJ 10 - ještě si ji někde ošahám, nesedla mi úplně do ramene
R8 a K-95- to jsem fakt jen držel, ani jsem se nechtěl zmlsat chodem zavěru apod.
Zatím vede x-bolt, ale ne moc vyzamně, když je krátký.Tento týden budu ještě v Praze a navštívím CZUB- chci zkusit range rifle(měla by být delší jak 557 Lux) Pak se chci jít podivat do renesance na Howu, Marlina, Savage a Titana 6. No a pokud budu mít čas, tak skočím omrknout něco do armsu(spíše budu mlsat).
A když po téhle patálii, žadná zbraň nebude podle mých představ, tak nevím. Možná tak vzít pak x-bolta v plastu a nechat vystrouhat pažbu podle svých proporcí( ale tohle významně prodraží tuhle flintu).