Mi osobně jsou (nevím proč) zinkové slitiny na zbraních, jako náhrada ocelových dílů, pořád "příjemnější" než plast - samosebou s výjimkou konstrukcí, co od počátku "stojí" na plastu (G36 apod.)

Příspěvek od Choochoo007 »
Pokud bys opravdu nechtěl (jak pokrytecky píšeš) "urazit ani rozhněvat majitele pušek značky Tikka a ani majitele jiných pušek v této třídě", tak negativní komentáře adresované těm, co si je hodlají pořídit či pořídili, ve svých PR příspěvcích opěvujících CZUB prostě vynecháš, že?Kodiak1 píše:...Níže jsou výsledky mého snažení o zkoušku pušky a snad to bude i trochu vodítkem pro ostatní, při výběru zbraně. Protože jak mi napsal jeden z místních diskutérů, který to má v hlavě evidentně srovnané (můj osobní názor) – „Rozmohla se v české zemi Tikka mánie“ a každý čeká, jestli mu jí konečně po půl roce od objednání dovezou, nebo jestli si bude muset vzít něco jiného (ráže, provedení) než si objednal anebo jestli bude dál čekat a těšit se na další dodávku, která však není zárukou toho, že se dočká. Já osobně patřím k těm, kteří raději jednají, než aby počítali Těšínská jablíčka a zasněně koukali do dáli směrem k Finsku na průměrnou pušku, která není lepší než cokoli v této cenové hladině (Toto je můj osobní názor a nechci tím urazit ani rozhněvat majitele pušek značky Tikka )...
To si myslím, že je naprosto zbytečná ukázka proklamované nestrannosti, možná by to mohl být i její vrchol - jak se to vezmeReno píše:(Pro ty, co nemají na Tikku)
No, jinou reakci jsem od tebe nečekal a zejména jsem si byl jistý tím, že se okamžitě chytneš mé koncové rýpavé poznámky. Zkrátka ze tvé strany opět snůška demagogie, snah o manipulaci a přesun do osobní roviny, viz onen "do nebe volající žvást". Jak jsem si všiml (a možná nejen já), tvůj "férový" způsob komunikace zde na fóru už museli párkrát usměrňovat moderátoři (taková ta modrá písmenka na konci některých tvých příspěvků, obsahující např. sdělení, že není vhodné do tebou citovaných textů jiných diskutérů přidávat slova, která tam původně nebyla, nebo naopak účelově vynechávat ta, co tam naopak byla). Tvá dikce v rámci PR příspěvků tady na fóru, respektive nekritické opěvovaní produktů CZUB za každou cenu a dehonestace těch, co si dovolí jim něco vytknout, mi připomíná dnešní EU a její patolízaly, kdy každý, kdo si dovolí mít jiný názor, než stanovuje oficiální propaganda, je nevděčný hlupák, xenofob, rasista, neonacista a ruský agent. Když se tady například kritizuje chod závěru kulovnic CZ 550 (a některých CZ 557), který navzdory značným vůlím a vaklání nezřídka drhne a má tendenci se příčit, hned přispěcháš s tvrzením, že ze strany zbraně je vše v naprostém pořádku, vše funguje jak má a není důvod ke stížnostem, neboť chyba je výhradně na straně uživatele, protože neumí "správně" ovládat závěr typu Mauser dle příruček pro vojenské zbraně ze začátku 20. století, takže určitě "tahá za cecek", místo aby tlačil dlaní v ideálním směru. Že je něco takového reálně neproveditelné v případě, kdy potřebuji opravdu rychle přebít a na zbrani mám osazenou optiku, samozřejmě účelově ignoruješ. Když jsem tě požádal, ať do této diskuse, primárně o nejnovějších kulovnicích CZUB, nezatahuješ (ne)schopnost tuzemského dovozce dodat kulovnice Tikka T3 v únosném termínu, což nemá s jejich kvalitou nic společného, samozřejmě o tom opět musíš alespoň krátce mlít. Tvé ubohé výpady proti těm, kteří si T3 pořídili, či chtějí pořídit, místo aby zakoupili tebou opěvované produkty CZUB, mohu, posunuto do 80. let minulého století, parafrázovat například takto: "Nechápu, že nějací hlupáci mohou čekat tak dlouho, než Mototechna konečně doveze další Ladovky. Já si raději koupím levnější a dostupnější Škodu 105, která má přece prakticky stejné užitné vlastnosti." Jenže ten, kdo měl možnost v praxi porovnat tehdejší Škodovky a Ladovky, musel konstatovat, že Lada je lépe zpracovaná, pohodlnější, lépe se ovládá, má lepší jízdní vlastnosti a výkon. Ano, Škodovky spoustě lidem sloužily ku spokojenosti, ale to rozhodně nikoho neopravňuje k tomu, aby se navážel do těch, co si připlatili a počkali si déle na Ladu. Ať si každý koupí, co chce. Navíc tyto své výpady průhledně zaobaluješ do pokryteckých prohlášení, že "nechceš nikoho urazit ani rozhněvat". Pokud bych to opět parafrázoval: "Stupeň vaší inteligence a logického úsudku jsou na velmi nízké úrovni, ale to je jen můj osobní názor a nechci tím nikoho z vás urazit ani rozhněvat." Víš, já nikomu kulovnici Tikka T3 nenutím, na trhu je nabídka loveckých zbraní relativně široká (na poměry ČR), takže každý si může vybrat podle svého vkusu, finančních možností a dalších kritérií. Reaguji jen z důvodu, že mě jako bývalého i současného vlastníka kulovnic CZ 550, CZ 527 i Tikka T3 irituje, číst tady nějaké laciné PRko, otírající si o Tikku hubu. Osobně proti kulovnicím CZUB, které považuji za nižší střední třídu, nic zásadního nemám, to ale neznamená, že pokud mají nějakou slabinu, budu nad tím zavírat oči, nebo to dokonce fanaticky obhajovat. Každopádně tímto diskusi s tebou definitivně končím, její pokračování by ze tvé strany změnu úrovně tak jako tak nepřineslo. Všem ostatním se upřímně omlouvám za OT, snad je z obsahu výše uvedeného textu zřejmé, proč jsem jej napsal.Kodiak1 píše:...Nezlob se na mě, ale tvoje nestrannost, o které píšeš je do nebe volající žvást, kterým jsem se solidně pobavil. A ještě úsměvnější je to, že bys to žádal po ostatních
. Opravdu si stačí přečíst tvoje komentáře výrobků Tikka a CZUB (včetně tohohle). Snahu možná máš (nemohu hodnotit), ale nějak ti to prostě nevychází...
Příspěvek od Choochoo007 »
Za sebe muzu rici, ze pokud ne CZ, tak treba Sako asi jo, ale Tikku asi ne. Je to na to co to nabizi dle meho predrazene(dnes po uprave cen) a jeste spatne dostupne. Kdo chce strilet nechce cekat leta, takze porad lepsi S105 nez Lada na plakatu. Jaka je dostupnost nahradnich dilu (plastovych matic zaveru), zasobniku?Choochoo007 píše:Narazil jsem nahodou na zajimave obrazky Tikky, opravy, upravy.
prasknuti zaveru u kliky
http://thefiringline.com/forums/showthread.php?t=498856
dalsi
http://www.shootforum.com/forum/viewtop ... 20&t=20816
doplneni recoil lugu ala Remington
http://www.tikkashooters.com/wp-content ... 080009.jpg