Zbrojovák:
Já jsem mazal každý třetí výstřel i lištu, tětiva by měla být vždy trošku mastná a čistá. Poškozená tětiva je pro samotného střelce velmi nebezpečná a musí se jí věnovat ta největší pozornost a to samé při zakládání šípu,ty úrazy jsou strašný!!! Ten včelý vosk na "osmdesátku" bude dostačující.
Kuše
Re: Kuše
Přesně tak, viděl jsem na videu jak mažou i lištu, takže to celé lehce mažu, co pár desítek výstřelů. Dodělal jsem pažbu a pro tréning střelby na chatě to není vůbec špatné. Spoušť hrozná, tvrdá, ale to je dané konstrukcí levného systému. Už kuše z 16.století na tom byly se spouští líp... možná se na to časem podívám...
Ale na trhu jsou buď jenom malé levné, nebo výkonné kvalitní. Ale aby někdo přišel s kvalitní malou kuší pro tréning a relativně bezpečné zastřílení si někde u chaty/domu na zahradě...to nikde na trhu není.
A přitom by tu konstrukci stačilo doplnit o lepší a bezpečnější spoušťák a pojistku, materiály, trvanlivější šípy a je to.
Na trhu prostě mezera je, anebo ať mi to zkušenější vyvrátí nějakým menším kvalitním, přesným ale ne moc výkonným modelem. Komu se chce ty šípy tahat 20cm hluboko z terčovnice a po pár desítkách ran vyhazovat šípy, tětivu atd.
Ale na trhu jsou buď jenom malé levné, nebo výkonné kvalitní. Ale aby někdo přišel s kvalitní malou kuší pro tréning a relativně bezpečné zastřílení si někde u chaty/domu na zahradě...to nikde na trhu není.
A přitom by tu konstrukci stačilo doplnit o lepší a bezpečnější spoušťák a pojistku, materiály, trvanlivější šípy a je to.
Na trhu prostě mezera je, anebo ať mi to zkušenější vyvrátí nějakým menším kvalitním, přesným ale ne moc výkonným modelem. Komu se chce ty šípy tahat 20cm hluboko z terčovnice a po pár desítkách ran vyhazovat šípy, tětivu atd.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Do míst kde jsem jezdil lovil byl u parkoviště vyvrácený strom, do té suti jsem si dal prázdnou krabičku od cigaret a na padesát metrů jsem zkoušel přesnost. Hlinikový šíp se v tom ohl, ale ty uhlíkový ne a to 225 lb už je pěkná šupa. S tou osmdesátkou by to vyřešil i heston. Jinak třeba kačeny a bernešky jsem lovil normalně 35 lb prakem pěkně na hlavičku. 

Ano uhlíkový šíp se neohne, ale kdo ho má tahat z terčovnice -mám prostor do 15ti metrů, časem pořídím, nebo si udělám klasický luk. Chtěl jsem ale potrénovat střelbu a naučit kluky, přecejen diabolka se odrazí, šíp ne. Střílet se s tím přes mířidla naučit dá, tak jako ze vzduchovky. Mám rád na zbraních kvalitu provedení a ta mi zde prostě chybí, ikdyž za ty peníze vlastně nechybí - jen je to DODO "dodělat doma".
Potenciál přesnosti u té Cobry je za bezvětří i do 20ti metrů, je to otázka doplnění pažby a případně spouště v návaznosti pojistky, která jistí tětivu, ne jen spoušť
Potenciál přesnosti u té Cobry je za bezvětří i do 20ti metrů, je to otázka doplnění pažby a případně spouště v návaznosti pojistky, která jistí tětivu, ne jen spoušť

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Zdravím, dostal som od kamarada kušu barnett delta storm ktoru uz nepouzival a ma prasknute lučište a taktiež by sa zišlo vymenit tetivu. Chcem sa opytat ci sa nedajú zohnat v nejakom vami znamom obchode diely na tento model, prip. link na predajňu. Aky ďalekohlad by ste odporucali?
Hele, je to historickej model, nevim, jestli na to ještě jde něco sehnat, spíš asi nee.cirko píše:Zdravím, dostal som od kamarada kušu barnett delta storm ktoru uz nepouzival a ma prasknute lučište a taktiež by sa zišlo vymenit tetivu. Chcem sa opytat ci sa nedajú zohnat v nejakom vami znamom obchode diely na tento model, prip. link na predajňu. Aky ďalekohlad by ste odporucali?