Příspěvek od Josef Kuřitka »
Příspěvek od Tomáš Karel »
presne tak... jak jsem jiz tady drive psal, i ja jsem v pocatcich lovil danci holou ranou na krk. az jsem jednou na nastrelu nasel jenom striz. i kdyz to nebyla smrtelna rana, tak me nejak osvitilo a zarekl jsem se, ze na krk jiz nikdy vice.Fery píše:prošel jsem stejným vývojem jako Jakub.Časem člověk dospěje k tomu, že dostane úctu ke zvěři a přestane hazardovat a být lačný po ráně.
![]()
![]()
No to snad ani nemyslíš vážně co tady píšeš! Jak není?? Kde ses učil zkoušky? Jako rana na hlavu podle tebe myslivecká je? No to snad nemyslíš vážně! A poud střílí? na naháňky jen tak nějak na prase, tak na ně ani nechoď, když to neumí?. Nebo to snad střílí? od pasu? Nebo nemíří?? Prosím tě co to tady píšeš?luban píše:Se zájmem jsem si přečetl ¨názory na tohle téma a přidám svůj.každý, kdo má loveckej lístek musel dělat zkoušky (mimo jiné z lovectví a zoologie) a jedním z témat jsou také myslivecké rány. Není o tom třeba diskutovat to je dané. Rána na hlavu a krk u černé rozhodně nemyslivecká není.většina postřelených prasat (fotky v myslivosti) jsou z naháněk, kdokoli z vás kdo se zůčastnil naháňky na černou nemůže nic říkat o myslivecké ráně(střílet na prase v běhu a mířit na komoru? haha), prostě se míří někam na prase a to je nemyslivecké na rozdíl od toho , když si v klidu z posedu na 30 m střelím prase na hlavu.