Rogam> stanovisko MV je fajn, nemam k nemu pripominky, az na to, ze si nejsem jisty jak rozumet odstavci:
Ve smyslu ustanovení § 2 odst. 2 písm. b) zákona o zbraních není pro nošení zbraně rozhodující, zda je zbraň připravena k okamžitému použití (nabita náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo nábojových komorách válce revolveru) nebo ne. Rozhodující je pouze skutečnost, že se nejedná o držení podle ustanovení § 2 odst. 2 písm. a) bodů 1 nebo 2.
Zvlast kdyz o par radku vyse pise sam, ze prepravovat atd. lze bez obalu ve stavu vylucujicim....atd.
Ovsem, cele stanovisko resi jen drzitele zbrojniho prukazu sk. C, nikoliv E.
Pokud jde o dalsi diskuzi o noseni zbrane kat.C, priklanim se k nazoru Dalase, a to i proto, ze i podle tebou citovaneho zdroje -
"nošení této kategorie zbraní držitelem zbrojního průkazu v rozsahu oprávnění stanovených pro jednotlivé skupiny zbrojního průkazu"
A dale - " držitel zbrojniho prukazu kat E je oprávněn nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit zbraň kategorie A na kterou mu byla udělena výjimka, zbraň kategorie B, na kterou mu bylo uděleno povolení nebo zbraň kategorie C. Nosit nejvyse 2 zbrane, ktere nesmi nosit viditelne. "
Me z toho jednoznacne vyplyva opravneni nosit zbran kategorie C, dale zbran kategorie B na kterou mi bylo udeleno povoleni (jinak bych si ji ani nemohl legalne koupit) a dale take zbran kat. A na kterou mi byla udelena vyjimka (jinak bych si ji opet nemohl legalne koupit). Dle me z toho jasne vyplyva, ze na C se povoleni nevystavuje, C jen podleha registraci. Stejne tak tvuj zdroj spravne uvadi, ze lze nosit zbran az po registraci.
nákupní povolení – neboli povolení k nabytí do vlastnictví, držení a nošení zbraně kategorie “B“ se vydava jednou a pred nakupem zbrane a resi vsechny tri stavy - nabyvani, drzeni, noseni. Analogicky vyjimka na A. Na C neni potreba, ta se jen musi registrovat.
Super, ja myslim ze jsme to vyresili, za coz dekuji. Jen si porad nejsem jisty tou flintou v drzaku v aute, ktera je videt

S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.