Děkuji za názor oběma. Já právě teď moc neřeším, jestli bude v botech zima na posedu, jak jsem psala v prvním příspěvku, na dlouhé sezení v mrazu mám dobré boty, potřebuju něco na chození na naháňce v tlaku a/nebo na hon, takže hlavně aby to byla bota pohodlná (čili nemít po první leči sedřené paty apod.) a zejména aby byla odolná do terénu, jelikož zimy už nejsou co bývaly a namísto ve sněhu chodíme většinou v blátě  

Ty co mám na posed jsou opravdu "masivní" (něco jako Demar Yeti), člověk si v nich připadá jako mamut, takže teď chci něco "štíhlejšího"  

něco jako jsou klasické vojenské kanady apod. (proto se mi líbí ten Polar od Afarsu, protože na fotkách to vypadá jako taková šlankovní bota, ale nevím, naživo jsem ji neviděla  

Pokud je normální počasí, vezmu Meindly, ale pokud je venku bordel, tak se mi je nechce moc trápit. Takže nějaký kompromis mezi kvalitní pěknou botou (Meindl) a vytuněnou teplou sněhulí (LaCross)  

Dřív jsem víceméně celý rok chodila v holínkách, ale jak člověk stárne, tak chce trochu víc pohodlí.. Ale jak už jsem psala, nechce se mi jen tak z fleku dát tři tisíce za ty Afars a pak zjistit, že je to skoro totéž, co ty sněhule co mám doma...