Sauer S100
Re: Sauer S100
Jaké jsou první dojmy nových uživatelů?
Zrejme na h.... ouby.
Mizerná kvalita, komponenty za pár šupov. Ľubovoľná americká low-cost guľovnica, či už Savage, Marlin, Ruger a spol., je na tom oveľa lepšie a stojí tak polovicu sumy, ktorú pýtajú za S100. Sauer sa pustil do obsadzovania low-cost segmentu, len asi u nich nepostrehli, že už ani tam sa netoleruje low-quality, tobôž nie na citlivých trhoch, ako je americký alebo dnes už aj nemecký. Napr. Savage, ktorý ponúka pažbu Accustock s hliníkovým blokom, v ktorom je osadené celé puzdro záveru, je oproti tomuto úplne iná liga (čo je ešte veľmi mierne prirovnanie).

Mizerná kvalita, komponenty za pár šupov. Ľubovoľná americká low-cost guľovnica, či už Savage, Marlin, Ruger a spol., je na tom oveľa lepšie a stojí tak polovicu sumy, ktorú pýtajú za S100. Sauer sa pustil do obsadzovania low-cost segmentu, len asi u nich nepostrehli, že už ani tam sa netoleruje low-quality, tobôž nie na citlivých trhoch, ako je americký alebo dnes už aj nemecký. Napr. Savage, ktorý ponúka pažbu Accustock s hliníkovým blokom, v ktorom je osadené celé puzdro záveru, je oproti tomuto úplne iná liga (čo je ešte veľmi mierne prirovnanie).

458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Tak jsem přeci jenom nedal na "kritiku" zpracování této zbraně ( která tu na fóru zazněla od některých kolegů) a kulovnici S100 v ráži .243 W jsem si přivezl. Sice jsem se od června načekal, ale konečně mi ji v této ráži vyrobili. Kresba na olejové ořechové pažbě je super, hmotnost do 3 kg v pohodě, chod spouště, tak jako na té, co jsem si ohmatal v Lysé je opravdu příjemný a šroubkem lehce nastavitelný. Jediné co se zatím jeví jako ne přílíš vychytané a praktické, třeba pro nošení do leče, je mezera mezi dřevem a kovem v místě umístění pojistky. Do mechanismu pojistky bude asi lehce padat jehličí a podobný lesní binec. Ale na nošení do leče jsem si jí nepořizoval. Puškohled chci umístit na weawer lištu. Plánuju lovit Gecy 6,8 g, ale uvidím, protože SaB 6,5 gramovky v této ráži .243 W jsou podle mne jedny z nejpovedenějších nábojů, především co se týká zastavovacího efektu, ale i barvení a ani zvěřina není příliš znehodnocena podlitím. Myšleno v tom smyslu, že již 30 let lovím SaB většinou 7x57R, 8x57 JS a .223 kou a v poslední době všechny tyto nověji osazované střely působí velké podlitiny. To z dřívější doby nepamatuji. Tak až s ní nějakou dobu polovím dám vědět. Doufám, že v této zimní sezoně stihnu ještě pár kousků srnčího a dančího. Bez sněhu se loví špatně a v plánu pokulháváme. Jinak všem fórákům a majitelům S100 hodně nejen loveckých zážitků.
Opravdu je ta pažba z ořechu? Všude v zahraničí (i na stránkách Sauer) se píše buková pažba a jediný arms to prodává s ořechem. Což se mi nezdá že by Sauer pro čr dělal vy jímku.
Ta pažba je samozřejmě mořený buk, ale padne velmi dobře. Na těch pár kusů co k nám dovezli by určitě za ty prachy žádné vyjímky nedělali.
no tak jestli tam je fuga že tam může zapadat binec a vyřadí to pojistku, tak potěš koště, zlatý zákopový mauser 

Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Spára mezi pažbou a závěrem v místě pojistky tam samozřejmě je (stejně jako na dalších zbraních, které mají pojistku řešenou tímto způsobem - např Remington 700 apod.), protože ta pojistka v nějaké drážce chodit musí. Možná u některých zbraní se ta spára nezdá tak viditelná, protože se ji snaží zakrýt větším tlačítkem pojistky - např. Tikka, ale pod tím tlačítkem tam stejně spára je.
Zdravím, do dnešního dne jsem k plné spokojenosti, to je cca 2 roky používal svůj Sauer 100 v ráži 6,5x55 SE. Dnes jsem měl telefonát z Centrálního registru zbraní a bylo mi sděleno, že Sauer stahuje tyto zbraně z celé republiky na svolávací akci z důvodu možného poškození hlavně při častějším používání. Takže od teď ji nesmím používat a mám kontaktovat firmu Arms cz jakožto výhradního dovozce fy. Sauer do ČR a domluvit se na dalším postupu. Jedná se prý jen o tuto ráži. Je nás tady na fóru víc koho se to týka? Pán z registru říkal že už volal tak 50-ti lidem. Jsem zvědavý jak dlouho se to potáhne a jak to nakonec vyřeší.
Tak jsem koukal na stránky Saueru a prý to budou měnit za novou kulovnici. Doufám že nebudu čekat půl roku než ji vyrobí