Levnější Wanguard už má pojistku na spoušti/spoušťové páce

A to by ste sa divili, koľko ľudí to robí a koľko už pri tomto úkone vypálili náhoďákov. Bez akejkoľvek srandy. Čo som mal možnosť nanešťastie zažiť, tak prevažovali vekovo 60+. "... a je to bezpečné a to a tamto, no a o zlomok sekundy neskôr, prásk". Ďalšia diera v oblakoch. Toľko na margo "osvedčených" techník nosenia nabitej zbrane klasickej konštrukcie. Zjavne rozšírený neduh.campo píše:...ponechal náboj v komoře a pomocí kliky pomalu vypustil zápalník. Se slovy a když půjde zvěř tak si to jen klikou nahoru a dolů natáhneš a hned pálíš. Když jsem ho dořval tak se cítil ukřivděný a možná to tak praktikuje dodnes. Naštěstí jsem ho již nikdy nepotkal.
Hmm takto jsem o tom nepřemýšlel! I tak by zápalník měla vracet zpět vratná pružina,k ale bereme li to jako závadu systému, havarijní stav.......Nejspolehlivější pojistkou je prostě používat tu věc mezi ušima. Docela mi trvalo, než žena pochopila, proč je důležité i s nenabitou zbraní neustále mířit do bezpečného prostoru.Jinak existují i závady typu zápalníku uvázlého v zápalníkovém otvoru v čele závěru (vlivem nečistot, deformací apod.), kdy může dojít k výstřelu při manipulaci se závěrem (bez toho aby byl napnurý bicí mechanizmus) nebo se mi může i podařit závěr s uvázlým zápalníkem zavřít a k výstřelu dojde až následně - další manipulací se zbraní - otřesem, nárazem ...). Takových specifických a nečekaných závad je u různých konstrukcí zbraní celkem dost.
Ale třeba to někdo jednou vymyslí tak, aby ovládání pojistky neatakovalo užitné vlastnosti zbraněZbrojovák píše: mám li ale suchou spoušť, bez chodu, nejde zároveň docílit -zkonstruovat to tak, že bez namáčknutí spouště odblokuji nějak úderník, to je blbost