Přemnožení divočáků.
-
- Zkušený diskutér
Re: Přemnožení divočáků.
rimar77> jj, fragmentující střely mě taky napadly, jako řešení a lepší asi, než broky. Nicméně to je taková akademická debata o kroku číslo 8, když se nikdo ještě nedostal ani k jedničce.
pufr> já vůbec nepochybuju o tom, že se prasata do měst stahují z důvodů, které uvádíš, a ne proto, že by se "ven" nevešla. Ostatně stačí kouknout na straky, i na ty medvědy, kuny skalní, atd.
pufr> já vůbec nepochybuju o tom, že se prasata do měst stahují z důvodů, které uvádíš, a ne proto, že by se "ven" nevešla. Ostatně stačí kouknout na straky, i na ty medvědy, kuny skalní, atd.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Bwana teď něco podobného právě řeším kvůli liškám a zjišťuji že jsou lokality kam vůbec nechodím jelikož se tam bojím s 9,3kou střílet, tak chci jako řešení právě koupit ráži která toto varmintové střelivo nabízí, takže jsem právě v krásné fázi vybírání ráže a zbraně kterou všichni milujeme
)

-
- Zkušený diskutér
No to známrimar77 píše:Bwana teď něco podobného právě řeším kvůli liškám a zjišťuji že jsou lokality kam vůbec nechodím jelikož se tam bojím s 9,3kou střílet, tak chci jako řešení právě koupit ráži která toto varmintové střelivo nabízí, takže jsem právě v krásné fázi vybírání ráže a zbraně kterou všichni milujeme)

Sauer 202 Elegance 8x57 JS + Zeiss Classic 3-12x56, SM CL II SX 9,3x62 + Zeiss Victory 3-12x56, Brno Fox 22 Hornet + Docter 3-12x56, 9mm para, 45 ACP, 10 mm auto.
"Shoot them well with enough gun and they will die"
"Shoot them well with enough gun and they will die"
S černou ve velkých městech bojují už dávno směrem od nás na západ.
Stříleli, chytali, zkoušeli vše možné. Nic nepomohlo, příkladem je Berlín se stále velmi vysokými stavy ( 5 000 EUR pokuta za krmení, odhadovaný stav 4 000 - 10 000 kusů, poslední případ napadení a zranění několika lidí na konci ledna tohoto roku ). Pražský problém je jen začátek, zatím nic proti daleko většímu průseru. A za pár let si všichni zvyknou a bude to nekonečná bitva.
Mimochodem první povolení k odstřelu černé na území Prahy bylo vydáno již více než před deseti lety
http://myslivost.cz/Casopis-Myslivost/M ... u-na-Prahu!
Stříleli, chytali, zkoušeli vše možné. Nic nepomohlo, příkladem je Berlín se stále velmi vysokými stavy ( 5 000 EUR pokuta za krmení, odhadovaný stav 4 000 - 10 000 kusů, poslední případ napadení a zranění několika lidí na konci ledna tohoto roku ). Pražský problém je jen začátek, zatím nic proti daleko většímu průseru. A za pár let si všichni zvyknou a bude to nekonečná bitva.
Mimochodem první povolení k odstřelu černé na území Prahy bylo vydáno již více než před deseti lety
http://myslivost.cz/Casopis-Myslivost/M ... u-na-Prahu!
To už dávno umífesoj píše:" a koneckonců Sellier Bellot, respektive jeho vývojoví pracovníci, by zcela jistě měli dokázat vyrobit "guĺu, ktorá prase nepreletí, ale veĺa škody narobí"

Kdo netermí s námi, termí proti nám
msoukup moc hezky to ČMMJ shrnula, ale dostane se takový článek do rukou obyčejného občana/pejskaře?
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
- fesoj
- Zkušený diskutér
Kdyby to vyfádřebí ČMMJ uveřejnily Novinky, bylo by to fajn ¨- ale to se zcela jistě z nepochopitelných důvodů nestane. A ještě bych tam doplnil, že napadení pejsků souvisí s pudovou nenávistí divočáků vůči vlkům a protože v těch parcích a intravilánech ztratila prasata před člověkem respekt a napadají psy bez ohledu na přítomnost majitele. Volné pobíhání psa v takových prostorech je nejjistější cestou, jak o něj přijít. Zejména bachyni od malých selat v útoku nic nezastaví - a nejen na psa, mému synovi při přibližování dřeva napadla koně, který procházel v těsné blízkosti zálehu.
Kritériem pravdy je praxe.
-
- Zkušený diskutér
Ovšem ten poslední tučný odstavec se mi nějak nezdá. Argumentovat zákonem o myslivosti - plašení zvěře a volné pobíhání psů - pokud jde o nehonební pozemky a intravilán města, mi přijde mimo. Nehledě k tomu, že není žádná definice toho, co je volné pobíhání psů. A s Čechurou na mě nechoďte. Samozřejmě je na každém majiteli psa, aby si zhodnotil rizika a situaci.
Naposledy upravil(a) BwanaHunter dne pát 17.2.2017, 17:38, celkem upraveno 1 x.
No to si děláš srandu. Jak mohou pražáci, lidé ve většině naprosto odtržení od přírody něco vyhodnotit??? Tys asi nečetl ty srdcervoucí články majitelek napadených psů??? Ty se na to dívají stejně, jako by je najednou napadla jejich vlastní televize. Jak psala jedna z nich, jejíž pes to nepřežil, k napadení došlo asi 50 m od ní, ona vůbec prasata neviděla, okamžitě utíkala pryč, ale podle jejích slov byla ohrožená na životě, poznala, jak vypadá opravdové peklo.BwanaHunter píše: Samozřejmě je na každém majiteli psa, aby si zhodnotil rizika a situaci.
Lidé z velkých měst nemají ve styku s jakoukoli zvěří cokoli hodnotit, jejich pocity a pohled na věc jsou naprosto mimo realitu.
-
- Zkušený diskutér
Dale se nase posluchacka taze: "Co mam teda vlastne delat pri napadeni medvedem?"
Osloveny odbornik odpovida: "Nemusite delat vubec nic, medved se o vsechno postara sam."
To je spravna odpoved odbornika, ktery vi, co chteji slyset usi civilizaci znaveneho cloveka

Osloveny odbornik odpovida: "Nemusite delat vubec nic, medved se o vsechno postara sam."
To je spravna odpoved odbornika, ktery vi, co chteji slyset usi civilizaci znaveneho cloveka

Pufr
haha, dávám lajk to pufr i figi 
tohle vlákno mě baví čím dál víc
to admin, vykouzli, ať se dají dával lajky, ušetří to spoustu datlování do klávesnice

tohle vlákno mě baví čím dál víc

to admin, vykouzli, ať se dají dával lajky, ušetří to spoustu datlování do klávesnice

Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Pufr - moc pekny
) trochu mi to pripomina jinou poucku - Pokud vas napadne medved lehnete si na zem a predstirejte mrtveho, v pripade grizliho nebudete predstirat prilis dlouho 

-
- Zkušený diskutér
Mě to zase připomnělo to - naházejte medvědovi hovna do očí. - A kde vezmeme hovna? - Klid, když bude medvěd, budou i hovna.
figi>
jo, to si umím představit. Ale co z toho plyne? Že jsou chudáci měšťáci nesvéprávní a my je máme vodit za ručičku a zodpovídat za to, že se jejich čoklíkům nic nestane?

figi>

Jenže oni to právě tak vidí.
Je neuvěřitelné, kolik telefonátů od těchto lidí, kteří vědí jen to, že "myslivci mají pušku", je na vedení ČMMJ. A jaké jsou jejich požadavky.
Ale odbočím od černé - před vánoci nám volal jeden uvědomělý občan Prahy, že se s partnerkou rozhodli pomáhat zvěři v zimě, že chtějí nosit seno a všechno to další do lesa. Pochválil jsem ho za dobré rozhodnutí a doporučil mu, ať si tedy s partnerkou nejdřív zkusí do toho lesa zajít, koupit jablka a mrkev, to mohou kdekoliv v lese zvěři předložit a pokud se jim to bude líbit, tak ať pak znovu zavolá a zkusím mu dát nějaké kontakty na okraji Prahy - kde si vybere. Asi za hodinu dotyčný volal znova, že už mají ta jablka a mrkve, jsou s partnerkou na Florenci a kam že tedy mají jít, kde ten les se zvěří je. Přes všechno mé vysvětlování nechápal, že musí na okraj Prahy, chtěl do toho lesa plného hladové zvěře v centru, myslím, že byl velice zklamán, že les je až za Prahou.
Vím, že toto je extrém, ale on to myslel opravdu vážně.
Je neuvěřitelné, kolik telefonátů od těchto lidí, kteří vědí jen to, že "myslivci mají pušku", je na vedení ČMMJ. A jaké jsou jejich požadavky.
Ale odbočím od černé - před vánoci nám volal jeden uvědomělý občan Prahy, že se s partnerkou rozhodli pomáhat zvěři v zimě, že chtějí nosit seno a všechno to další do lesa. Pochválil jsem ho za dobré rozhodnutí a doporučil mu, ať si tedy s partnerkou nejdřív zkusí do toho lesa zajít, koupit jablka a mrkev, to mohou kdekoliv v lese zvěři předložit a pokud se jim to bude líbit, tak ať pak znovu zavolá a zkusím mu dát nějaké kontakty na okraji Prahy - kde si vybere. Asi za hodinu dotyčný volal znova, že už mají ta jablka a mrkve, jsou s partnerkou na Florenci a kam že tedy mají jít, kde ten les se zvěří je. Přes všechno mé vysvětlování nechápal, že musí na okraj Prahy, chtěl do toho lesa plného hladové zvěře v centru, myslím, že byl velice zklamán, že les je až za Prahou.
Vím, že toto je extrém, ale on to myslel opravdu vážně.
Naposledy upravil(a) figi dne pát 17.2.2017, 22:25, celkem upraveno 1 x.