TIKKA T3
Re: TIKKA T3
Už to funguje jak má. Vyjmul jsem železo z pažby,odšrouboval domeček spouště,profoukal stlačeným vzduchem,dal trošku Molyka FF a našrouboval domeček zpět. Funguje jak je popsáno v manuálu. Je to výsledek "jemného " nastavenínormální spouště spolu s nějakou drobnou nečistotou. Jelikož napínáček vůbec nepoužívám,tak jsem o tom problému neměl tušení. Tak se omlouvám Dalasovi , že jsem ho znejistil v tvrzení.
Zase je to zkušenost i pro jiné. Taky je to důkaz , že ta spoušť není nijak "napadená" , jak zde bylo naznačováno.

Nazdar chlapi, čtu tady o tom, že máte TIKKU T3 s napínáčkem a ten nepoužíváte.
Já koupil TIKKU vloni a napínáček nemám. Osobně mi hodně chybí. Vyměnil jsem pružinku za jemnější, YO DAVE, no stále to není to na co jsem zvyklý.
Na spoušť BIX N ANDY jsem zatím nenašetřil a tak se ptám, jestli by někdo nebyl ochotný vyměnit spoušťový mechanizmus s nějakou rozumnou dohodou.
Díky.
Já koupil TIKKU vloni a napínáček nemám. Osobně mi hodně chybí. Vyměnil jsem pružinku za jemnější, YO DAVE, no stále to není to na co jsem zvyklý.
Na spoušť BIX N ANDY jsem zatím nenašetřil a tak se ptám, jestli by někdo nebyl ochotný vyměnit spoušťový mechanizmus s nějakou rozumnou dohodou.
Díky.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
No vida, záhada se vysvětlila, kombinace ladiče spouště + nečistot dokázala změnit tovární bezpečnostní nastavení zbraně.Jiskra píše:Už to funguje jak má...

Montáž
Dobrý den, potřeboval bych poradit, pročetl jsem celé téma věnované montážím v sekci puškohledy i toto téma a odpověď jsem nenašel. Mám Tikku T3 Hunter osazenou ocelovou montáží od Sako a potřeboval bych vybrat QRW montáž Leupold pro svou Meoptu ZD 3-12x56 a nevím jakou výšku montáže zvolit (nízká, střední vysoká), jde mi o to aby se optika dostala co nejblíže k hlavni. Díky předem za radu.
Máš všechny proměnné, tak si to spočítej. Od 1/2 průměru skla odečti změřenou výšku montáže od hlavně a vyjde ti potřebná výška kroužků.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Ideální je dle mého puškohled podkládat na tubusu podložkami(v míste montáže) a dívat se kolik je vzdálen objektiv od hlavně. Mezeru mezi hlavní a objektivem zvolit tak cca 3mm a pak změřit podložky. Je jen otázka, jestli se všechny rozměry u Leupold montáží dají někde dohledat.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
v3nca - Mám dôvodné podozrenie ,že došlo k "chybe pri zadaní úlohy" preto sa pýtam : akú "oceľovú montáž od Saka " máš na flinte ?! nie je to náhodou len weaver lišta ?!
Vzdialenosť stredu tubusu od základne je u QRV montáží pre tubus priemeru 30 mm táto : u nízkej = 21,34 mm ; u strednej = 24,64 mm ; u vysokej = 27,69 mm . Ak chceš používať "pohodlne" aj krytku objektívu tak je optimálna montáž stredná .

308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
ano, nepřesně jsem se vyjádřil, na flintě mám weaver lištu, díky za radu.lanus píše:v3nca - Mám dôvodné podozrenie ,že došlo k "chybe pri zadaní úlohy" preto sa pýtam : akú "oceľovú montáž od Saka " máš na flinte ?! nie je to náhodou len weaver lišta ?!Vzdialenosť stredu tubusu od základne je u QRV montáží pre tubus priemeru 30 mm táto : u nízkej = 21,34 mm ; u strednej = 24,64 mm ; u vysokej = 27,69 mm . Ak chceš používať "pohodlne" aj krytku objektívu tak je optimálna montáž stredná .
- Rainier Wolfcastle
- Pravidelný diskutér
je tady prosím někdo, kdo by měl kombinaci Battue a Yukon Photon? Potřeboval bych se na něco optat/poradit.
Tak jsem to tu pročetl, ale stale nejsem rozhodnut co dám za montáž na Tikku T3x varmint co bude příští týden a půjde na to zd 6-24x56
Chtěl jsem ocelovou weavr http://www.kribor.cz/www-kribor-cz/esho ... erna-TIKKA a ocelové kroužky třeba Leupold nebo ERA Recknagel.. ale i ta montáž optilock nevypadá špatně a pochopil jsem že u všech střední výšku kroužků
Co ta weavr montáž co jsem tu dal odkaz je ok?

Blaser r8 ps .308win 47 cm + ZD 6-24x56 MIL-DOT 2 a 6,5CM 52 cm + S-B Exos 3-21x50 + A-TEC Optima 45; Lanber Hunter, r.12/12x76; IŽ-43EM-M-1C, r.20x76
Nebrat, najdi si na ní reference, co se týká kvality na střelectví.
Za mě, pokud lištu, tak Warne nebo Recknagel. Já mám supervarmint, na něm originál lištu a monoblok se sklonem Spuhr, o kterém všichni říkají, že je v dnešní době top a v něm také ZD 6-24x56. Měl jsem v ruce i dva monobloky Optilock a jak bych to řekl, no ta cena mi za to zpracování přišla jako úlet, kroužky fajn, ale ta lišta.
Výšku kroužků řeš pak i podle reálné výšky lišty a hlavně podle osobních preferencí, aby ses za to zvládl poskládat.
Za mě, pokud lištu, tak Warne nebo Recknagel. Já mám supervarmint, na něm originál lištu a monoblok se sklonem Spuhr, o kterém všichni říkají, že je v dnešní době top a v něm také ZD 6-24x56. Měl jsem v ruce i dva monobloky Optilock a jak bych to řekl, no ta cena mi za to zpracování přišla jako úlet, kroužky fajn, ale ta lišta.
Výšku kroužků řeš pak i podle reálné výšky lišty a hlavně podle osobních preferencí, aby ses za to zvládl poskládat.
Díky poli kouknu na střelectví, jo ten Spuhr mě taky láká od začátku jen ta cena...možná do něj půjdu. Myslíš tuhle http://www.ballistica.cz/ballistica/esh ... -5-x-55-SE ?
Blaser r8 ps .308win 47 cm + ZD 6-24x56 MIL-DOT 2 a 6,5CM 52 cm + S-B Exos 3-21x50 + A-TEC Optima 45; Lanber Hunter, r.12/12x76; IŽ-43EM-M-1C, r.20x76
Jo, to je přesně ona, akorát mám tu podle popisu - s hlavní 20 palců.
Bory tak se zkus domluvit na střelnici Placy u Příbrami, já tam mám objednanou Tiku za lepší cenu než je tady
tak oprava tobě jde o montáž tak to se omlouvám v tom případě bych doporučil Recknagel je dražší ale drží ten Spuhr neznám, proč šetřit na montáži pokud chceš ten puškohled sundávat a nandavat pak je třeba hold zaplatit za kvalitnější věc a mít klid
tak oprava tobě jde o montáž tak to se omlouvám v tom případě bych doporučil Recknagel je dražší ale drží ten Spuhr neznám, proč šetřit na montáži pokud chceš ten puškohled sundávat a nandavat pak je třeba hold zaplatit za kvalitnější věc a mít klid
Jak dlouho už jí tam máš objednanou? Jen že už přišli o zastoupení.