PULSAR Digisight N 550, N 750 a N 770 - zkušenosti
Re: PULSAR Digisight N 550, N 750 a N 770 - zkušenosti
Kolegové,
potřeboval bych poradit s nastřelením Pulsaru 770
S jakým rozptylem se mám spokojit. Při nastřelování na padesát metrů dosahuji rozptylu kolem 3 cm. Toto mě přijde naprosto katastrofální, když s klasickým puškohledem mi to jde doslova jednou dírou. Kolega mi říkal, že je to u digitálu normální. Montáž mám Mak a nikde jsem žádnou vůli nenašel.
Díky za vaše postřehy a rady.
M.

potřeboval bych poradit s nastřelením Pulsaru 770
S jakým rozptylem se mám spokojit. Při nastřelování na padesát metrů dosahuji rozptylu kolem 3 cm. Toto mě přijde naprosto katastrofální, když s klasickým puškohledem mi to jde doslova jednou dírou. Kolega mi říkal, že je to u digitálu normální. Montáž mám Mak a nikde jsem žádnou vůli nenašel.
Díky za vaše postřehy a rady.
M.
U digitálního nočního vidění se asi na stejný rozptyl jako u klasické optiky nedostaneš. Problém je, že vzhledem k menšímu rozlišení a zvětšení nikdy neuvidíš cíl tak ostře a nebudeš schopen zamířit přesně do stejného místa   Alespoň mě se to tak jeví.
  Alespoň mě se to tak jeví.

Alespoň mě se to tak jeví.
  Alespoň mě se to tak jeví.Re: PULSAR Digisight N 550, N 750 a N 770 - zkušenosti
A co je podle tebe reálný rozptyl, se kterým bych měl být spokojený?

Podle mě jsi se přiblížil maximu možného a jestli to stáhneš ještě o 0,5 cm na 50 m, tak víc bych nečekal. Na druhou stranu s tímhle se žádný long range nestřílí. Třeba se ozve někdo s nějakou fintou, jak to ještě zpřesnit.

- OndraH
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Takhle chodí tikka T3x 308W. Hornady SST 180gr 50metrů  pulsar 870 http://ondraholecek.rajce.idnes.cz/sous ... kkaT3x.jpg

Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
						Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Ondro, tak tohle je pro naprosto super. Byl bych vděčný i za dvojnásobný rozptyl. Prosím tě jakým způsobem nastřeluješ a jakou osnovu jsi zvolil ?
Díky

Díky
Michal P-nenapsal jsi ráži a zbraň.Buď to máš vysoký a špatně se k tomu rovnáš,nebo máš nějaký vakl v montáži.Mě to chodilo asi jako OndroviH,z 527čky samopalákem.Nastřelení tím jejich systemem jednou ranou.Pokud jsi do sestavy použil jejich montáž,tak ten hliník při výkonnější ráži teče pod šroubama.
Jinak se s tím dá úspěšně lovit celkem daleko.jeden zdejší uživatel už to nepublikuje.Na konkurenčním foru ho za ty dálky roztrhali.
Pokud máš vše překontrolované,tak reklamuj.

Jinak se s tím dá úspěšně lovit celkem daleko.jeden zdejší uživatel už to nepublikuje.Na konkurenčním foru ho za ty dálky roztrhali.
Pokud máš vše překontrolované,tak reklamuj.
No mám to na Sauerovi 202 v ráži .30-06 spr.
Vysoký to mám teda hodně a musím se do toho hrozně štelovat. Jako mezikus mezi montáží Mak a Pulsarem je ten jejich originál mezikus z hliníku. Prodejce mi řekl, že to není schopen nijak níže dostat. To míření není nijak příjemné, ale při střílení mám pocit stabilního umístění záměrného kříže na záslepce.
Právě že jsem s tím viděl bezproblémově lovit lišky na 200 metrů.

Vysoký to mám teda hodně a musím se do toho hrozně štelovat. Jako mezikus mezi montáží Mak a Pulsarem je ten jejich originál mezikus z hliníku. Prodejce mi řekl, že to není schopen nijak níže dostat. To míření není nijak příjemné, ale při střílení mám pocit stabilního umístění záměrného kříže na záslepce.
Právě že jsem s tím viděl bezproblémově lovit lišky na 200 metrů.
zdar,scháním servis na Pulsar N550,nemáte nikdo zkušenosti

www.binox.cz - přímý dovozce a zástupce výrobce

Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese. 
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
						Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Páni vlastním Pulsar n750 a chcel by som ho osadiť na silnejšiu Ráž 9,3x62. Znesie tento nocak aj takýto kaliber? Ano viem v návode maju napísané ze ano ale papier znesie radšej by som bol za praktické skúsenosti.