Taktikala se sklopkou, hmm to asi neklapne

Ono je to jako s ženskejma, někdo je holt na blondýnky a někteří z nás na ty druhé.
Začínal jsem kdysi s 8x57 a všichni mi říkali, na co takovej kanon, jedině 308 je ta pravá a hlavně nekope.
Samozřejmě mě párkrát propleskla, cokoliv když se blbě založí do ramene, tak.....
Ale jinak x let spokojenost, v kombinaci Oryx/Vulcan i s účinky.
Ale pak nějak z ničeho nic jsem se rozstonal po větší.
Tahle nemoc nemá lék, pouze se intervaly záchvatů zkracují až je to najednou vyřešeno.
Měl jsem z 9,3x62 zdravý respekt, ale Rimar mě ji nechal vyzkoušet na střelnici (ještě jednou dík) a od té doby si jí užívám.
Dle kolegů zbraň na h....o, prostě na slony

a střelce PRŸ odšoupne o půl metru.
Do leče byla doposud stará dvojka v 16.
Na vyloženou "obranu" mne a psa mám něco kratšího v 45ACP.
Ta leč je taková milosrdná lež pro mne samého - zdůvodnění.
V reálu ji chci samozřejmě i do leče (v leči se normálně neloví) a na dosledy, ale hlavně na každodení "čochtání" se psem a společné (!) šoulání. Na samostatné cílené šoulání zůstávám věrný 9,3.
Prostě nutně potřebuju, krátkou obratnou flintu, do které se vejde pár patron, co nechci mít po kapsách.
Prostě jen popadnout a jít. Zbraň bez optiky, které mi nebude líto, s kterou prolezu kdejaký bordel.
Zbraň, u které "budu vědět, že jsem vystřelil"

Na tuhle neutuchající potřebu mi to GBL sedí.
Ale může se stát, že ji poprvé vezmu do ruky, hodím do ramene a řeknu si, tak tohle fakt nee.
Nákup v zahraničí je možnost, ale asi to papírování kolem, nevím, nemám zkušenost