Africký mor prasat
Re: Africky mor prasat
Viděl jsem pár záběrů. Tak v zimě. najít teď něco počichu a brát to, pak vše desinfikovat a dekontaminovat, odvoz do kafilérky - co jsem četl většinou to řešili zatím na místě SVS a HZS
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
že by se blýskalo a lepší časy ?
http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/ ... eloruskem/
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
No tak to ale nebude jistě žádný běžný plot z pletiva, ale beton min půl metru v základech - mám nějaké zkušenosti s oborou a vím co umí černá- jak a čím se dostat skrz.
z dneška
https://www.novinky.cz/domaci/443141-na ... lovit.html
Podle mě se neměl lov zastavit - okamžitě v pásmu ohniska výskytu a okruhu kolem něj v rádiusu 10-20km bych navrhl zbudovat odchytová zařízení, v nich maximálně vnadit a veškerou zvěř bez rozdílu věku a pohlaví odvážet a likvidovat - dělat testy z každé odchycené tlupy.
Stát by se měl angažovat a odchytová zařízení min. z části zadotovat a na jejich údržbu a provoz přispívat.
V tichosti, žádný lov, žádné krmení - ohnisko nákazy vychytat, vše pravidelně sanovat. - jedině tak by se zamezilo snad dalšímu šíření.
Zdravé kusy viditelně, by teoreticky mohly jít do profi zpracoven k výrobě tepelně opracovaných výrobků.
Pochopitelně nadále vyhledávat uhynulé kusy a z celého kraje odebírat alespoň namátkově vzorky na vyšetření ve spojení s vyšetřením na trichinelu.
No a pak radikálně v celé ČR snížit stavy v dohledné době alespoň o 1/3, výhledově 2/3 - podle odhadů chytřejších
z dneška
https://www.novinky.cz/domaci/443141-na ... lovit.html
Podle mě se neměl lov zastavit - okamžitě v pásmu ohniska výskytu a okruhu kolem něj v rádiusu 10-20km bych navrhl zbudovat odchytová zařízení, v nich maximálně vnadit a veškerou zvěř bez rozdílu věku a pohlaví odvážet a likvidovat - dělat testy z každé odchycené tlupy.
Stát by se měl angažovat a odchytová zařízení min. z části zadotovat a na jejich údržbu a provoz přispívat.
V tichosti, žádný lov, žádné krmení - ohnisko nákazy vychytat, vše pravidelně sanovat. - jedině tak by se zamezilo snad dalšímu šíření.
Zdravé kusy viditelně, by teoreticky mohly jít do profi zpracoven k výrobě tepelně opracovaných výrobků.
Pochopitelně nadále vyhledávat uhynulé kusy a z celého kraje odebírat alespoň namátkově vzorky na vyšetření ve spojení s vyšetřením na trichinelu.
No a pak radikálně v celé ČR snížit stavy v dohledné době alespoň o 1/3, výhledově 2/3 - podle odhadů chytřejších

Tohle, prosím, nikdo neberte vážně. Parlamentní listy jsou v rámci Ruskem vedené hybridní války proti Západu jedním z Ruskem placených dezinformačních serverů, jehož úkolem je názorově rozložit a destabilizovat západní civilizaci. Ani slovo, co je tam napsáno, není pravda! Mimochodem, "oficiálním majitelem" tohoto ruského svinstva je současný manžel M. Jílkové, co vede pořady jako "Máte slovo" ap.Steyer píše:že by se blýskalo a lepší časy ?
mě se to hned zdálo nějaký moc přitažený za vlasy.
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Dnes přišlo stanovisko cmmj k Amp.... http://cloud.tapatalk.com/s/5964f910cf1 ... %8CMMJ.PDF
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
jestli to chtějí "odlovit" tak jediná cesta je tam vysadit těch pár rot? papagájů co máme.. tzn. 200-800 picmošů s 9gen termovizema, automatama typu .308 Bren a jít v rojnicích a kosit to co vyběhne teo střelím.. vyběhne prase, střílím vyběhne srnčí střílím, vyběhne muž z koženou brašnou střílím..... synchronizovat to přes velení
za hranicí tý vidlácký krajiny Zlin zaparkovany Dany a přivolávat dělostřeleckou a minometnou palbu..
jestli si někdo myslí že elfové co si prasata šetřili 10 let to během t ýdne zregulují když je metrová řepka a metrová kukuřice..
))
za hranicí tý vidlácký krajiny Zlin zaparkovany Dany a přivolávat dělostřeleckou a minometnou palbu..
jestli si někdo myslí že elfové co si prasata šetřili 10 let to během t ýdne zregulují když je metrová řepka a metrová kukuřice..

ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
-
- Zkušený diskutér
Napsali to pánové Ježek, Janota & celkem pěkně, dobře ... z mého pohledu mohli váce akcentovat lov = snížení stavů černé zvěře i ve zbylé části "království".lörinc píše:Dnes přišlo stanovisko cmmj k Amp....
Míč přehazují na hřiště SVS - asi je to tak jednodušší, praktičtější, když vzpomeneme, že stejná složka iniciovala i akci "pírka" (vpodtstatě se současným vyjádřením nedůvěry k stávajícím hlášením odlovu), tak proč ne

Pufr
a on někdo věřil odlovům?:-) blahoslavení duchem:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Předřečníci výše se v základě shodli, že mor byl na Zlínsko s největší pravděpodobností zavlečen krmivem. Dodal bych, že se bude jednat o velkoobchod, poněvadž si těžko umím představit, že se někdo potáhne stovky až tisíce kilometrů s jedním kbelíkem, či pytlem. Podle mého názoru by se tedy mělo začít s omezením vnadění maxihromadami navážených celými vleky.
Nevím, už jsem to psal... že nikoho nenapadne i s rezervou okolo to ohnisko prostě vychytat v masivně nasazených a maximálně atraktivně zakrmených pastech, klecích, ohradách - každý den odvoz na určené místo, odstřelit/ odlovit - zlikvidovat vše do základu - jinak nelovit nekrmit nějakou dobu aby se do zamořených lokalit hned nenatáhly kusy z okolí
o tomto řešení nikde ani zmínka, zajímavé
mluvil jsem se známým, který mi potvrdil to že jakmile přestali krmit, černá tam byla nemálo, vybrala to do základu, no a už je pryč, je jí méně, taky popadala, ale je v polích v okolí, pude jinam, a žírem, logicky - opak odváděcího přikrmování - kusy budou nataženy do okolí, kde se stále krmí
kombajny jak to budou séct, tak ty kadávery rozmetají a zas to bude nanovo ne li hůř, některým to připadá jako celé účelové s opačnou efektivitou
o tomto řešení nikde ani zmínka, zajímavé
mluvil jsem se známým, který mi potvrdil to že jakmile přestali krmit, černá tam byla nemálo, vybrala to do základu, no a už je pryč, je jí méně, taky popadala, ale je v polích v okolí, pude jinam, a žírem, logicky - opak odváděcího přikrmování - kusy budou nataženy do okolí, kde se stále krmí
kombajny jak to budou séct, tak ty kadávery rozmetají a zas to bude nanovo ne li hůř, některým to připadá jako celé účelové s opačnou efektivitou

Re: Zbrojovák:
Takže řešením je intenzívní vnadění v ohnisku a v okolí naopak nekrmit, jak jsem psal.
Takže řešením je intenzívní vnadění v ohnisku a v okolí naopak nekrmit, jak jsem psal.
No řešením je podle mě jakkoliv ale rychle "vyzobat" všechny nebo většinu kusů v zamořené oblasti, a logicky u toho maximálně zamezit jejich migraci... jak, to už je otázka do diskuse chytrých hlav - podle mě pouze odchyt, navnadění do odchytových zařízení, sanace všeho, sběrná místa, monitoring, procházení známých lokalit, promptní odklízení kadáverů
a narazníkovou oblast rozšířit plošně na celé území ČR a SR, prostě přikázat uživateli odlov v určitém počtu kusů a bachyní na honitbu - podle sčítání
přikázat provoz min. jedno odchytového zařízení na každých započatých 500ha honební plochy, zamotivovat to zástřelným, naopak nesplnění pokutami,
jej to bychom se divili kolik máme naráz v Republice černé
a jak by rychle došlo k její redukci, naráz by to šlo
stačilo by nakázat odlovit x kusů bachyní na honitbu - dokladovat čelistí, nesplníš? pokuta
nástrojů je tolik
jenže chov černé uměle, to že drží v podstatě dnes myslivost a celou ČMMJ je veřejným tajemstvím, všichni si budou furt lhát do očí a usmívat se - no jo ale teď je tu AMP a rizika pro všechny strany jsou veliké, hraje se o hodně - naráz se bude vydávat prohlášení, přitom všichni vědí dávno jak se věci mají... že uměle přemnožená černá je normální byznys (vítaná náhrada za drobnou) , a to že se nedá snížit početně to jsou jen pohádky pro děti na dobrou noc...
- no, tak teď vychcípe a uvidíme kam se obrátí pozornost lovecké veřejnosti... no po ostatní spárkaté logicky, která je taky přemnožená a na vzrůstu stavů, jelení, sika, dančí atd. jen na ni jaksi nezbýval čas - byla v pozadí, no tak teď bude času dost a hlad a stavy spárkaté spadnou na období z roku 1960- 70
no a potom jistě nikdo z myslivců dnes netouží
nikomu se už nechce dnes chodit do lesa a myslivostí, být tam týden než něco najdu a pracně uvidím, vyberu a ulovím
do živé ledničky... to jo
a hlídat si to a hamovat, běda jak byl někdo z mladších aktivnější a víc lovil i když to byla jen selata, kdepak něco většího
dyť je to všude stejné, naprosto, jak přes kopírák, závist a hrabat pod sebe, žabomyší války o nic...
no tak teď uvidíme
a narazníkovou oblast rozšířit plošně na celé území ČR a SR, prostě přikázat uživateli odlov v určitém počtu kusů a bachyní na honitbu - podle sčítání

jej to bychom se divili kolik máme naráz v Republice černé

stačilo by nakázat odlovit x kusů bachyní na honitbu - dokladovat čelistí, nesplníš? pokuta
nástrojů je tolik
jenže chov černé uměle, to že drží v podstatě dnes myslivost a celou ČMMJ je veřejným tajemstvím, všichni si budou furt lhát do očí a usmívat se - no jo ale teď je tu AMP a rizika pro všechny strany jsou veliké, hraje se o hodně - naráz se bude vydávat prohlášení, přitom všichni vědí dávno jak se věci mají... že uměle přemnožená černá je normální byznys (vítaná náhrada za drobnou) , a to že se nedá snížit početně to jsou jen pohádky pro děti na dobrou noc...
- no, tak teď vychcípe a uvidíme kam se obrátí pozornost lovecké veřejnosti... no po ostatní spárkaté logicky, která je taky přemnožená a na vzrůstu stavů, jelení, sika, dančí atd. jen na ni jaksi nezbýval čas - byla v pozadí, no tak teď bude času dost a hlad a stavy spárkaté spadnou na období z roku 1960- 70
no a potom jistě nikdo z myslivců dnes netouží

do živé ledničky... to jo

dyť je to všude stejné, naprosto, jak přes kopírák, závist a hrabat pod sebe, žabomyší války o nic...
no tak teď uvidíme

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100