Stejně je tam broků asi dost a už to je spíš v rukách než nábojích
Příspěvek od BwanaHunter »

Na konci měsíce jedeme na jednu luxusní akci na velké rybníky na mladoboleslavsko, opět budu moct překvapit kamarády něčím novým
  Na konci měsíce jedeme na jednu luxusní akci na velké rybníky na mladoboleslavsko, opět budu moct překvapit kamarády něčím novým   Díky za tip, Bílý lovče
 Díky za tip, Bílý lovče  

Příspěvek od BwanaHunter »
Neni zac, ja jsem s nimi spokojeny. A ortopeda jsem zatim shanet nemuselLotr píše:Rottweil Magnum 56g, neznám? To musím vyzkoušet, každý gram dobrýNa konci měsíce jedeme na jednu luxusní akci na velké rybníky na mladoboleslavsko, opět budu moct překvapit kamarády něčím novým
Díky za tip, Bílý lovče

Na velké rybníky jedině s náboji 12/89...Lotr píše:Rottweil Magnum 56g, neznám? To musím vyzkoušet, každý gram dobrýNa konci měsíce jedeme na jednu luxusní akci na velké rybníky...
 Jeden známý před několika roky přemýšlel, čím nahradit svoji starou kozlici 16/16, aby na kachnách dosáhl lepších výsledků. Nakonec pořídil automat Baikal ráže 12. Dělají je s komorami 12/76 nebo 12/89, skladem měli ten druhý, tak si ho vzal. Než s ním jel na ty kachny, tak přemýšlel, co za náboje do toho koupit, aby na ty kachny pořádně platily.
  Jeden známý před několika roky přemýšlel, čím nahradit svoji starou kozlici 16/16, aby na kachnách dosáhl lepších výsledků. Nakonec pořídil automat Baikal ráže 12. Dělají je s komorami 12/76 nebo 12/89, skladem měli ten druhý, tak si ho vzal. Než s ním jel na ty kachny, tak přemýšlel, co za náboje do toho koupit, aby na ty kachny pořádně platily.  V obchodě, kam vyrazil pro náboje, měli skladem i nějaké 12/89 a prodavač mu tvrdil, že nic účinnějšího do toho asi nesežene. Tak si je koupil. Jestli se nepletu, měly náplň nějakých 64g broků. Na honu mu jen po první ráně popadalo sedm kachen najednou a střelci ze sousedních štontů po něm čuměli s otevřenými pusami, jak to udělal...
  V obchodě, kam vyrazil pro náboje, měli skladem i nějaké 12/89 a prodavač mu tvrdil, že nic účinnějšího do toho asi nesežene. Tak si je koupil. Jestli se nepletu, měly náplň nějakých 64g broků. Na honu mu jen po první ráně popadalo sedm kachen najednou a střelci ze sousedních štontů po něm čuměli s otevřenými pusami, jak to udělal...  A v tomto stylu pokračoval dál, takže si toho dne poprvé v životě mohl vychutnat ten pocit, jaké je to být králem honu na kachnách...
  A v tomto stylu pokračoval dál, takže si toho dne poprvé v životě mohl vychutnat ten pocit, jaké je to být králem honu na kachnách...  Jinak se střelbou brokovými náboji ráže 12/89 už jsem měl tu čest. V automatu je to docela pohoda, asi jako standardní 12/70 ze zbraně s lůžkovým závěrem, ovšem z pumpy to byly pořádné pecky...
   Jinak se střelbou brokovými náboji ráže 12/89 už jsem měl tu čest. V automatu je to docela pohoda, asi jako standardní 12/70 ze zbraně s lůžkovým závěrem, ovšem z pumpy to byly pořádné pecky...  

Jo, vypadat to tak může, jenže pravdivost této historky mi potvrdili dva další chlapi, kteří na tom honu také byli.palkopal píše:Cosi mi to připomíná...
 Dotyčnému pak na poslední leči nějací vtipálkové připevnili na záda cedulku "Sedm jednou ranou", jako v té pohádce.
  Dotyčnému pak na poslední leči nějací vtipálkové připevnili na záda cedulku "Sedm jednou ranou", jako v té pohádce.  Jinak bych doplnil, že tento známý velmi dobře střílel i z té jeho staré 16-ky, takže přechod na vysokou gramáž supermagnumů prostě přinesl výsledky. A samozřejmě, že ačkoliv se mu dařilo, tak mu těch sedm kachen nespadlo při každé ráně, to se mu šťastně povedlo jen tou úplně první, kdy na něj kachny dle jej samotného naletěly v naprosto ideálním směru, výšce a seskupení.
  Jinak bych doplnil, že tento známý velmi dobře střílel i z té jeho staré 16-ky, takže přechod na vysokou gramáž supermagnumů prostě přinesl výsledky. A samozřejmě, že ačkoliv se mu dařilo, tak mu těch sedm kachen nespadlo při každé ráně, to se mu šťastně povedlo jen tou úplně první, kdy na něj kachny dle jej samotného naletěly v naprosto ideálním směru, výšce a seskupení.No jistě, i ten nejvýkonnější náboj je k ničemu, když se s ním neumí trefit.Petr1970 píše:...takže někdy ti ani 12x89 nepomůže:-)

Pokud jich spadlo 7, tak to je do Guinessovy knihy rekordů. Kachny děláme už hodně dlouho, na prvních honech to bývá mrak, ale ještě jsem nezažil 3 na jednu ránu. Max. 2 bez ohledu na ráži. Ale líbí se mi to a je třeba to podporovat.
 Pokud jich spadlo 7, tak to je do Guinessovy knihy rekordů. Kachny děláme už hodně dlouho, na prvních honech to bývá mrak, ale ještě jsem nezažil 3 na jednu ránu. Max. 2 bez ohledu na ráži. Ale líbí se mi to a je třeba to podporovat.  

)
 ) 
  potvrdilo to několik myslivců z nichž už jsou na živu pouze dva. A to neměl žádný supermagnum, ale 16-ctku a náboje si ládoval doma sám.
 potvrdilo to několik myslivců z nichž už jsou na živu pouze dva. A to neměl žádný supermagnum, ale 16-ctku a náboje si ládoval doma sám.