Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

to whool: super zá?itek, tolik prasátek myslím pohromadě neviděl ani řezník na jatkách. Upřímně závidím a doufám že se ti podaří nějaké ulovit. Tak lovu.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Vhoole nádhera,ale u mě násobím 4 krát.Je to hrůza,kterou,kdo neviděl neuvěří.Psal jsem, musí dojít k razantnímu zásahu.Černá zvěř je moje nejoblibenější,ale tady končí sranda.Vim,že oni za tento nárust nemohou mu?eme si za to sami jak se k odlovu této zvěře stavíme my myslivci.A budou to oni,kteří na t doplatí i když za to nemohou.
vhool

Příspěvek od vhool »

jeste doplnim na zaklade zdendovo prispevku ze u teto "tlupy" bylo az neuveritelne na dnesni pomery,dobre zachovana socialni struktura.bouhuzel pro mne a dobre pro ne ,dnes jsem tam byl a v devet vecer prijel obrovskej traktor s obrovskym pluhem a je po srande.zkusim rano na druhe strniste a uvidime :cry:
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Tak dneska jsem vyrazil po dlouhé době ven.Ve 3 hodiny přijí?dím ke kukuřici.Chci zaparkovat samíka na boční polní cestě.V reflektorech po cestě přebíhají 3 velké kusy na vzdálenost asi 20m,podmíněně okamžitě brzdím.ovšem je pozdě,pod nárazníkem to chrastí samík se kolíbá do stran.Z pod levého kola leze hned 5 asi 20kg selat.Rana jak z děla na pravem boku to se o mě opřela asi 70kg bachna mám si ji možnost prohlédnout ve zpětném zrcátku.Stojí a civí.Možná víc jak já.Selata i bachna přesazují přes cestu do kukuřice.vše se mi honí hlavou co auto a málem jsem zapoměl,že mám na sedačce kulovnici.Vystupuji nabíjím jeden náboj.V pravý čas na pravo za cestou se to hem?í.Jetel je nízký,ale co blí? k cestě je lebeda snad 1,5m vysoká.Samozřejmě všechno v ní.Co je co nemá ani cenu koukat.Nedá se.Jednotlivě začínají přesazovat selata.Jsou jak střely.když už se konečně podaří některé dostat na desetinu sekundy do puškohledu letí pred ním bachna a nebo uhel takový,že bych musel přes asfalt.To zase nechci já.Trvá to asi všechno 20min a je po akci.Samík až se divím bez ?rámu.Jen pár ?tětin na stabiláku.A ?pinavej bok od jílu jak se omě otřela ta bachna.Nedovedu si,ale představit kdyby tam valil nějakej luf?ák který věci nerozumí.Myslím,že by je měl až v kufru.I ty to věci se mohou stát.
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Zdeňku, třeba jsi to špatně pochopil! Možná se chtěla jen ve tvén samíku pěkně projet!!! :lol: :lol:
Ale teď vážně, podle tvých příspěvků z poslední doby, je u Vás situace s černou zvěří poměrně kritická a opravdu si žádá razantnější zákrok. Vím, jaké to je, když jsou prasata zaparkovaná v kukuřici-desítky hodin prosezených na všech možných místech a nevystrčí ani ryj a jen tam jednou nejde?, tak oni jako na schvál přijdou. Takováhle situace je u Vás jen v době, kdy stojí kukuřice, nebo máte takové problémy s černou celoročně???
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Situace s černou je pouze od řepek do sklizně kukuřic.Pak se rozejdou do lesa.Nikdo neví od kud jsou.Ale,že tu jsou to už pocitujeme všichni.Jediná záchrana je že zatím pracujeme vZD.Tak se vždy nějak dohodnem.horší je to z dalšími 5 soukromě hospodařícími zemědělci.Problém vidím v tom,že směrem od jižních čech ubývá ?ivoči?né výroby.Hlavně produkce mléka.Jedndu?eji ubývá osetí ploch kukuřice.Konec a hranici honitby tvoří silnice tra» a potok.Tyto tři překá?ky přicházející černá zvěř z lesa nerada překračuje.I když jsem je po mostech už chodit viděl.U sousedů jsou běžně k vidění jeleni,danci mufloni.K nám nepřechází.když tak pouze po těchto mostech.
Naposledy upravil(a) Zdenek41 dne pát 31.8.2007, 8:51, celkem upraveno 1 x.
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

U nás je situace opačná. Místní JZD koupil podnikatel z Holandska.zrušil veškerou ?ivoči?nou výrobu a všude seje pouze olejky a kukuřice. Soukromých zemědělců moc nemáme. Vesměs žádné vojtěžky a srnčí nemá kde chodit na pastvu, obilniny poskrovnu. Do budoucna má být situace ještě horší. S černou zvěří nemáme takový problém, jsme ní?inná honitba, máme sice stálý stav černé, ale nikdo neví kolik to je kusů(odhadujeme zhruba něco okolo60-80 kusů) a proto v těchto ohromných lánech kukuřice je umění čuníky doslova nachytat. Lov černé je mou vážní, ale občas se člověk cítí doslova bezradně.
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

To edelweiss: A kam na husy Tě zval??? Docela škoda, neznám krásnější tahy než ráno na husy...
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Edo: A ty se diví?, nic proti, ale s pumpou se na lovy nechodí!!!! Usmrkanec do toho kecá si myslíš, ale promiň prostě pumpa není lovecká zbraň na společné lovy, zvlá?tě pokud jsi host. stop tečka.
vhool

Příspěvek od vhool »

tak ja mam z dneska zazitku na hooodne dlouhy pisani :) .po uloveni srnce vecer jsem ho odvezl domu.vylezl mesicek tak hura zpatky do reviru.celou noc chodilo srnci tak jsem se nenudil a bylo na co koukat.kdyz jsem si rikal ze si dam dvacet (valel jsem se v remizku u velikeho strniste) tak najednou sramot a bachynka cca 70 kg s osmi selatkama kolem 13-15 kg.nechtel jsem strilet a jen jsem pozoroval.ono se ani moc nedalo.drzeli se po hromade a byli porad v pohybu.bachna o me vedela protoze se vzdy priblizila pokazde z jineho smeru jednou az na nejakych 5-6m.funela jak lokomotiva ale nic vic.po cca hodine zavelela a hura pres pole pryc.zapalil jsem si cigo a znovu probiral prave probehle okamziky.zacal jsem si rikat ze jsem mohl jedno strelit ale co.orijdou jindy.po chvilce kousek ode mne vyrazil na pole sekac kolem 60 kg a chvilku si koledoval ale ani jsem nezvedl flintu.byl sam a byla by ho skoda.uz jsem se smiril s tim ze jsem na kukende kdyz v tom cca 50m ode mne na okraji pole ctyri selatka 13-15 kg.posadil jsem si je do puskohledu a cekal co bude.dvacet minut se nic nedelo a najednou se seradili do lajny a hura pres pole.zadna bachna,nic.byli to sirotci.po cca 50m jsem se rozhodl a strelil to posledni.vysledek vidite 8) .to bylo v 5.15 a zacinalo se rozvecet.v pul sesty prisel stary srnec a delal mi tam modela ale nechal jsem si ho na pak protoze jsem nechtel byt nenazranej.on mi snad neutece :wink: .v sest hodin jsem to zabalil a sel vyvrhnout to sele.kdyz jsem prisel k autu a uklidil vse tak jeste se rozhlidnu dalekohledem a jejda kmotra odhadem 300m a myskovala.pripravil jsem si flintu,sedl si a postavil na nozicky a jen jsem koukal a rozhodoval se.mirne foukalo z prava kolmo tak jsem chvili vahal a tak kvuli jednomu kolegovi kterej byl na kazatelne a mel ji cca 80m ale nic,jen na ni koukal.no kdyz nic tak ja ano.bum a jen kvitek se chvilku vlnil ( ted uz znak :twisted: ).uz se tesim na schuzi jak me tam zas budou je...t :twisted: :twisted: :twisted: ale vysledek hovori za sebe. 370m 8) .no proste zase mi diana ukazala vlidnou tvar :wink:
Obrázek
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

to Whool: Lovu zdar!
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

to whool: lovu zdar, vidím že máš buď s Dianou nějaký dobrý vztahy, nebo jsi s Hubertem popíjel v hospůdce :lol: :lol: .
J.Laser
Pravidelný diskutér

Příspěvek od J.Laser »

2u Edelweiss
máš recht Edo v tomhle tě podporuju,kurňa je to brokovnice tak maj držet hubu a krok. Se samopalem tam nejezdí? ?ejó :P :lol: :P
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Lovu zdar!

Příspěvek od Josef Kuřitka »

To: Vhool: Lovu zdar. Jinak i já jsem se k tomu vrátil a začal jsem poslední dva roky sedat víc na zemi. používám ale jednoduchou ryb. sedačku a hůlky. V le?e na břichu se mě hůř dejchá - to dělá ta dr?tka. :oops: :cry:

To: Ed.. Jak jsem již psal. Na husy mě pumpa nevadí vůbec. těžká střelba, a tak pumpa ,vůbec s možností střelby v supermagu ,nemá chybu (viděl jsem pro tento účel i brokovnice s válcovým odsuvným závětrem), a je podstatně etičtějčí, než 16/65. Jinak na likvidaci vypu?těných ?ivých terčů - kachen a bažantů- je to Rovněž v pořádku. Na formální vyznavače mysl. tradic kašli. Co je ú?asného na tom, když se na ráno vypu?těné bažanty vezme sketová koza s ú?asným dřevem a zlacením ; 2,5kou brokem v 36 gramevý nálo?i ?
vhool

Příspěvek od vhool »

pro uplnost dodam ze sele ma 16kg lisak 12,5kg !!!.to jen aby nekdo si nemyslel ze to sele ja malinkaty :twisted: .jinak prizen diany pokracuje,dnes v noci ve 23.30 zase selatko 10kg.od 22.00 jsem pozoroval opet na zemi z meze rudl 33 cuniku 30-60 kg.selatka jsem nevidel protoze to bylo cca 300m.po tom co rudl zatahl do povrchoveho dolu smerem ode mne tak jsem se otocil a cca 100m za mnou bachna se sesti prckama.nevahal jsem a bum. 8) akorat to tentokrat nebyla komorova rana ale na meko.nastesti zhaslo v ohni takze pes byl opet bez prace...
dodatecne foto s ranim ulovkem:
Obrázek
Odpovědět