Yukon Photon
Re: Yukon Photon
objektiv a redukciu
- Přílohy
-
- zukon2.png (232.84 KiB) Zobrazeno 10008 x
benelli argo 30 06, ZEISS Duralyt 1,2-5x36 ,Kimber Stainless Ultra Carry 2 Lasery Crimson,minox 10x42, Kahles Helia CSX 2,5-10x50,pulsar n 355
mannlicher goeiser LC II 308.w LEFT HAND, Border ,pajero pinin,jeep compass,Termovízia FLIR SCOUT TK
mannlicher goeiser LC II 308.w LEFT HAND, Border ,pajero pinin,jeep compass,Termovízia FLIR SCOUT TK
Kolegové, prosím o radu. Klepl jsem si Yukonem Photonem XT 4,6. Zkoušel jsem to teď na 50m a lítá to od středu 7cm nahoru a 7cm do prava. Teď jdu na šichtu a po šichtě na čekanou. Jak to naklikat aby to sedělo (aspoň na těch 50m)? K nastřelování se již dnes nedostanu. Jde to tímto způsobem? Jsem začátečník, díky za rady.
Teoreticky jde prakticky na to zapomeň.
Nechápu proč si to neopravil, když jsi už střílel?
Nechápu proč si to neopravil, když jsi už střílel?
Jde, a pak běhají po lese prasata s ustřelenou čelistí nebo během
. Vykašli se na to, radši jistota. Nehledě na to, že jestli jsi s tím klepl, může tam být jiný problém, než posunutý nástřel.

- RADEK
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Klepnutím se to hnout nemůže jako u klasického puškohledu. Pokud se to hlo tak v montáži. Zkoukni montáž. Jakou máš montáž nemáš tu duralovou na weaver liště?
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
Brakýř jezevčíkovitý
Nemůžu s vámi souhlasit, hnout se to může, tělo objektivu je k tubusu připevněno čtyřmy imbusy ( ty dva "půlměsíce" ) přišroubované k tělu objektivu a dle slov prodejce je to spojené pomocí jakéhosi kloubu. Aby jste si nemysleli že kecam, před čtrnácti dny mi najednou utekl nástřel do prava, napřed v rámci rektifikace, ale při nastřelování utekl mimo rektifikaci a to o dost cca 20cm, mluvím o 80-ti metrech, volel jsem prodejci ( necelé dva roky bez jakéhokoliv problému ), co s tím a že mu to posílám, a on mi toto poradil. A světe div se, chvíli mi trvalo, než jsem vyzjistil jak to reaguje, no na konec se mě to asi za dvě hodiny formou pokusu a omylu, povolováním protilehlých imbusů a postupným dotahováním podařilo srovnat ( seřizováním ve stolici dle osy hlavně ) a následně potvrdit nastřelením.
Ano je to tak je to na kuzelu a takto se v poslední fázi řeší problémy s nevlezenim se do rektifikace.Neni to z hlediska pevnosti zrovna dobré řešení...
Nenastřelil jsem to hned, pač jsem nevěděl jak a nestíhal jsem to už před šichtou. Kdybych neměl jistotu že je to v cajku, nestřílel bych s tím. Tak to svěřím puškařovi co mi flintu "stavěl" a bude po problému. Děkuji za názory, rady a postřehy.
Příště si poznac XY pro prvotní kontrolu jestli není problém tam
Ok,díky za radu. Kvér je už u puškaře,zítra vyzvednu a jede se dál... 

- RADEK
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se omlouvám za to co jsem tvrdil.A jsem z toho docela rozčarovanej to je teda pěknej bastl to by mě nenapadlo.
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
Brakýř jezevčíkovitý
tanak
tu redukci mám, kupoval jsem Photona 4,6 už se záměrem, že si vyměním objektiv. Používám na tom "rusáka" Helios 58mm (takže zvětšení cca 6x), mám k dispozici i japonský Takumar 105 mm (takže zvětšení cca 10x), ale to už je hodně na vzdálenost, na kterou se v noci s přísvitem dá lovit.
Na tuhle úpravu jsem se inspiroval na zahraničním fóru kde to hodně rozebírají lovci z Velké Británie - tam je photon hodně populární pro lov lišek, kterých tam je požehnaně a s lehčími kalibry na ně střílejí i na větší vzdálenosti, proto využijí i ta větší zvětšení (s patřičně kvalitním externím přísvitem, kde čočky baterky začínají obvykle minimálně na 38mm).
Výhoda použití tohoto řešení je nejen v možnosti volby zvětšení, ale i ve větší kvalitě skla.
Navíc se s pomocí ovládání clony dá plynule regulovat množství světla, které jde do objektivu, takže se tím dá i regulovat světlost obrazu.
Nevýhodou je samozřejmě ztráta záruky, krytky šroubů objektivu jsou nalepené, nicméně zásah do puškohledu je vratný a původní objektiv se dá kdykoli našroubovat zpět.
tu redukci mám, kupoval jsem Photona 4,6 už se záměrem, že si vyměním objektiv. Používám na tom "rusáka" Helios 58mm (takže zvětšení cca 6x), mám k dispozici i japonský Takumar 105 mm (takže zvětšení cca 10x), ale to už je hodně na vzdálenost, na kterou se v noci s přísvitem dá lovit.
Na tuhle úpravu jsem se inspiroval na zahraničním fóru kde to hodně rozebírají lovci z Velké Británie - tam je photon hodně populární pro lov lišek, kterých tam je požehnaně a s lehčími kalibry na ně střílejí i na větší vzdálenosti, proto využijí i ta větší zvětšení (s patřičně kvalitním externím přísvitem, kde čočky baterky začínají obvykle minimálně na 38mm).
Výhoda použití tohoto řešení je nejen v možnosti volby zvětšení, ale i ve větší kvalitě skla.
Navíc se s pomocí ovládání clony dá plynule regulovat množství světla, které jde do objektivu, takže se tím dá i regulovat světlost obrazu.
Nevýhodou je samozřejmě ztráta záruky, krytky šroubů objektivu jsou nalepené, nicméně zásah do puškohledu je vratný a původní objektiv se dá kdykoli našroubovat zpět.
- Přílohy
-
- IMG_20180110_203206_1_res.jpg (175.39 KiB) Zobrazeno 9530 x
deved
tak uz som si to zmontoval uz len ist vyskušat
tak uz som si to zmontoval uz len ist vyskušat
- Přílohy
-
- redukcia3.jpg (219.62 KiB) Zobrazeno 9497 x
benelli argo 30 06, ZEISS Duralyt 1,2-5x36 ,Kimber Stainless Ultra Carry 2 Lasery Crimson,minox 10x42, Kahles Helia CSX 2,5-10x50,pulsar n 355
Kde máš gumovou ocnici?
V noci ti kolem půjde světlo
V noci ti kolem půjde světlo
tanak
hlavně si ti zkus znovu nastřelit, po změně skla se posouvá (alespoň u mne) bod nástřelu, a to dost významně. Co tam máš za objektiv?
hlavně si ti zkus znovu nastřelit, po změně skla se posouvá (alespoň u mne) bod nástřelu, a to dost významně. Co tam máš za objektiv?