Myslivecké zážitky
-
- Pravidelný diskutér
tak se konečně zadařilo...
včera jsem navečer opět vyrazil na obeznaného ©esteráka, už se mnou dvakrát vyběhl že přišel dřív, když já jsem přijí?děl, ale tentokrát jsem tam seděl už od šesti, jenže se srnec nedostavil vůbec,asi v 19.45 vyšel pomalu opatrně naproti mě asi na vzdálenost 100 metrů srnec, po přečtení se mi stílet nechtělo,ale když udělal pár kroků, v?iml jsem si že kulhá na levý zadní běh, bylo rozhodnuto, ale na ránu z volné ruky jsem se musel soustředit, po ráně se srnec otočil a zmizel v rákosí,!!žádné značení!!,na nástřelu jen strí? a žádná barva, pokračoval jsem po vylámané stopě a po pěti metrech našel srnce zhaslého,starší ©esterák starší čtyř let, foto v trofejích
LukasD zh 324, 7x57R/16
Mám syna, který také dělá myslivost. Letos ji dělá třetím rokem. Zatím ulovil 5 kusů černé a lišku. Na svého prvního srnce pořád čekal.
Minulý týden si v Praze u Brymové koupil v komisi starší kulobrok ČZ 586 v ráži 16/7x57R s novým puškohledem Artemis 6x42. když ho přihlásil, tak jsme ho minulou středu hned nastřelili. Ve čtvrtek šel dopoledne rozná?et sůl. když šel lesem po státní hranici už domů, tak v lese zahlédl le?et srnu. Srna se zvedla a začala odbíhat a za ní se zvedl srnec. Kluk říkal, když přišel domů, že to je nějaký starší srnec, ale nestačil ho pořádně přečíst. jelikož v blízkosti, kde le?eli, je v lese kazatelna, tak říkal, že se na něho půjde k večeru podívat. Z domu vyrazil po 17. hodině na našem offroadu Babetta. Bylo 18:10 hodin jsem dostal SMS, že srnec leží a že ho veze domů. Ke kazatelně vůbec nedo?el, srnec se popásal vedle cesty. Výsledek, srnec ve věku 5-6 let, nerovný ©esterák, levá lodyha 22 cm, pravá 23 cm, váha 19 kg s hlavou. Mám radost, jako kdybych toho srnce ulovil sám.
P.S. Já na svého letošního srnce ještě čekám, protože jsem od června na nemocenské.
Minulý týden si v Praze u Brymové koupil v komisi starší kulobrok ČZ 586 v ráži 16/7x57R s novým puškohledem Artemis 6x42. když ho přihlásil, tak jsme ho minulou středu hned nastřelili. Ve čtvrtek šel dopoledne rozná?et sůl. když šel lesem po státní hranici už domů, tak v lese zahlédl le?et srnu. Srna se zvedla a začala odbíhat a za ní se zvedl srnec. Kluk říkal, když přišel domů, že to je nějaký starší srnec, ale nestačil ho pořádně přečíst. jelikož v blízkosti, kde le?eli, je v lese kazatelna, tak říkal, že se na něho půjde k večeru podívat. Z domu vyrazil po 17. hodině na našem offroadu Babetta. Bylo 18:10 hodin jsem dostal SMS, že srnec leží a že ho veze domů. Ke kazatelně vůbec nedo?el, srnec se popásal vedle cesty. Výsledek, srnec ve věku 5-6 let, nerovný ©esterák, levá lodyha 22 cm, pravá 23 cm, váha 19 kg s hlavou. Mám radost, jako kdybych toho srnce ulovil sám.
P.S. Já na svého letošního srnce ještě čekám, protože jsem od června na nemocenské.
V neděli ráno táta střelil starou srnu bez srnčete. Stříleno 7x57 SaB SP

Večer střelil další srnu, ale slabou loňskou srnku. Včera sem se dostal z Prahy do honitby a večer jsme seděli s tátou spolu ( chtěli sme jít každej jinam ale bylo všude v okolí plno) na kazatelně kvůli prasatům ale mrtvo jak v hrobě, potom zpátky do prahy. Zítra se tam ale vracíme a večer se snad zase dostanu do lesa. Jinak všem úspěšným lovcům upřímné Lovu Zdar
Večer střelil další srnu, ale slabou loňskou srnku. Včera sem se dostal z Prahy do honitby a večer jsme seděli s tátou spolu ( chtěli sme jít každej jinam ale bylo všude v okolí plno) na kazatelně kvůli prasatům ale mrtvo jak v hrobě, potom zpátky do prahy. Zítra se tam ale vracíme a večer se snad zase dostanu do lesa. Jinak všem úspěšným lovcům upřímné Lovu Zdar
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Panové, všem Vám úspěšným Lovu Zdar. Dva měsíce jsem neviděl kus černé. Jsou zalezlí v kukuřici a tak si je chodím jen poslechnout a tam kde je posečená se neobjevují. Tak snad v zimě, v lese, na krmeli?ti.....
MAUSER M03 8x57IS,Zeiss Victory Diavari 3-12x56 T* kříž 60
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
Tak panove po vcerejsim odpocinku jsem dnes (respektive vcera) vyrazil opet na nocni cekanou.diana opet rozdavala a na me nezapomela
.tentokrat to bylo opravdu nadherne a jeden z nejhezcich lovu co jsem zazil.ve 21 hodin jsem zasedl na okraji meho oblibeneho rozlehleho strniste a rikal jsem si ze asi dlouho sedet nebudu protoze foukal silny vitr ze severu a to zver moc na otevrena prostranstvi nechodi. po pul hodine me tam prisla drazdit kmotra ale nedalo se strilet protoze nejdrive byla porad v pohybu a kdyz se zastavila tak opet se za ni rysovalo velkorypadlo
takto me skolila asi hodinku a pak najednou zmizela v rakosu.po chvili bylo jasne proc.cca 400m smerem do pole jsem uvidel tri kusy cerne.rikal jsem si ze pockam a oni prijdou bliz.po asi pul hodine uz byli na cca 300m,to uz jsem je videl dost dobre na to abych zjistil ze jde o knoury 50-90 kg a tak jsem zkusil zamirit.porad se mi to nezdalo tak jsem se rozhodl jeste pockat.no za chvili nabrali kurz na opacnou stranu a zacali se vzdalovat.diky tomu ze foukal celkem silny vitr a na tom strnisti to delalo dost kraval tak jsem se rozhodl je nadejit.evidentne o me nevedeli a ja se dostal na bocni vitr opet na 300m ale stale jeste jsem si netroufl strilet.nezbylo nez zkusit se dostat bliz.jestli jste se nekdo nekdy plazil po strnisti tak asi vite jaka je to sranda
no ale stalo to za to.dostal jsem se na 200m a uz jsem je mel v puskohledu jako siluety na strelnici
jenze na ostro a zezadu.zustal jsem lezet a dal sendero na nozicky a koukal pres puskohled.vybral jsem toho nejmensiho a cekal.po asi dvaceti minutach se zacli o neco postuchovat a ten muj se vzdalil par metru od tech dvou vetsich.no a to uz bylo dilem okamziku nez se otoci.jakmile se postavil bokem tak bum.zhasl v ohni a ani neodkazoval.foto je v ucincich.vaha po vyvrzeni 55kg,vek 26-28 mesicu.silne zabeleny ale zbrane podprumerne.paraky koukaly z dasne 2cm,klektaky 1cm.kazdopadne kdyz jsem se k nim plazil a potom cekal na svou chvilku tak to byl adrenalin jak pri lovu mamuta
porad jsem si rikal jestli me zjisti nebo ne.ono moji figuru zamaskovat na strnisti,tot ukol pro kaprfilda (nevim jak se to pise tak to pisu po svim
)

Moc pěkný zá?itek. Lovu zdar!
Já mám podobný. Jednou jsem se v zimě plazil ve sněhu a 20 stupňovém mrazu k srnčímu. Bylo to asi 150m.
Střelil jsem srnu, takže úspěch, ale jak jsem se plazil tak jsem vytrousil myslivecké doklady.
Naštěstí jsem je druhy den našel.
takže na o vzpomínám jako na úspěch i jako odstrašující příklad abych si dával větší pozor.

Já mám podobný. Jednou jsem se v zimě plazil ve sněhu a 20 stupňovém mrazu k srnčímu. Bylo to asi 150m.

CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
to whool:upřímné lovu zdar,až budu velký, taky budu chodit do lesa
to ferry:mám podobnou historku,nejmenované MS a nejmenovaní dva členové po poslední leči v prosinci,metr sněhu,20 let tomů nazád.
A:k... dneska byly na ?tontech kosa
B:tak tak
A:Ty vole Meresjev to byl borec.
B:To bych dokázal taky.
A:
h...o
B:
Mám to domů kilometr a jdu do toho,ale ty na to nemá?
A:
já že na to nemám!!!!!! lezu s tebou
Oba protagonisté se začali sněhem plazit k domovu jednoho z nich.Zbraně přes záda ,dalekohledy.Jako největší překá?ku kupodivu neuvedli potok,ale prohrnutou horskou silnici ,kterou museli přelézt.Samosebou,že šli zkratkou,bo soudruh Meresjev taky neměl pluhem prohrnuté cesty a mosty za války prý nebyli.Doplazili se v noci domů.mokří jak my?i shazeli ze sebe v chodbě věci a rychle posilnit průhledným moravským zlatem.
ráno nemohl jede z kolegů najít dalekohled a zavolal synátora a říká:Synku půjde? tou brázdou ve sněhu co vede k našim dveřím a podíváš se ,kde jsem ztratil dalekohled.Dostanež čokoládu.
Za hodinu syn doletí do kuchyně a :TATO DOSTANU DVĚ ČOKOLÁDY
TATA:to? to néé dohodnutá byla jedna
SYN:DOSTANU DVĚ BO JA JSEM našel I KULOBROK

to ferry:mám podobnou historku,nejmenované MS a nejmenovaní dva členové po poslední leči v prosinci,metr sněhu,20 let tomů nazád.
A:k... dneska byly na ?tontech kosa
B:tak tak
A:Ty vole Meresjev to byl borec.

B:To bych dokázal taky.
A:

B:

A:

Oba protagonisté se začali sněhem plazit k domovu jednoho z nich.Zbraně přes záda ,dalekohledy.Jako největší překá?ku kupodivu neuvedli potok,ale prohrnutou horskou silnici ,kterou museli přelézt.Samosebou,že šli zkratkou,bo soudruh Meresjev taky neměl pluhem prohrnuté cesty a mosty za války prý nebyli.Doplazili se v noci domů.mokří jak my?i shazeli ze sebe v chodbě věci a rychle posilnit průhledným moravským zlatem.
ráno nemohl jede z kolegů najít dalekohled a zavolal synátora a říká:Synku půjde? tou brázdou ve sněhu co vede k našim dveřím a podíváš se ,kde jsem ztratil dalekohled.Dostanež čokoládu.
Za hodinu syn doletí do kuchyně a :TATO DOSTANU DVĚ ČOKOLÁDY

TATA:to? to néé dohodnutá byla jedna

SYN:DOSTANU DVĚ BO JA JSEM našel I KULOBROK

Blaser BBF 97 6,5x57R/20-76,Swarovski 3-12x50
Obojetnice lancasterka Ferlach 6,5x70R/20-70,Swarovski Tirol 6x42
ZKK 600 .270 Win,Meopta 3-12x50
lancasterka Ferlach Ogris 16-65
Obojetnice lancasterka Ferlach 6,5x70R/20-70,Swarovski Tirol 6x42
ZKK 600 .270 Win,Meopta 3-12x50
lancasterka Ferlach Ogris 16-65
Pro Vhoola
LOVU ZDAR k ulovení lončáka.
Jo, to kdyby jsi se k prasatům dostával na strni?ti třeba hodinu nebo více na vzdálenost, aby jsi je viděl očima a potom lovil, tak to by bylo něco jiného. To už je adrenalin a zvěř má alespoň nějakou šanci. Ale střílet na 200m, jako normální odstřelovač, když je zvěř bez šance, na tom nic adrenalinového nevidím.
Sorry, to je můj názor na tento způsob lovu. Přání na začátku je přesto upřímné.
LOVU ZDAR k ulovení lončáka.
Jo, to kdyby jsi se k prasatům dostával na strni?ti třeba hodinu nebo více na vzdálenost, aby jsi je viděl očima a potom lovil, tak to by bylo něco jiného. To už je adrenalin a zvěř má alespoň nějakou šanci. Ale střílet na 200m, jako normální odstřelovač, když je zvěř bez šance, na tom nic adrenalinového nevidím.
Sorry, to je můj názor na tento způsob lovu. Přání na začátku je přesto upřímné.
to all:Lovu dik
to skalak: pane kolego
za A:jak znamo tak cerna zver ma priblizne stejny zrak jako clovek ne-li o neco lepsi.
za B: jak jsi zrejme nepostrehl tak jsem mel svetla dost jak od odrazu mraku tak z halogenu velkorypadla ktere jsem mel v zadech a tudiz jsem byl videt jak proti filmovemu platnu
za C: na rovnem strnisti je 200m jako 20 v mlazine
za D: prasata jsem VIDEL NA 300m pouhym okem ale nesla precist
a nakonec radeji strilim na 200m nez na 50m z toho duvodu ze ucinek strely je daleko efektivnejsi a zver neni napumpovana adrenalinem tudiz zhasne v klidu a v ohni coz si mnoho lidi neuvedomuje a radsi pak pul dne dohledava a kolikrat nenajde.na dohledavani ja osobne neshledavam nic vzrusujiciho krome toho ze mi muze prase dat co proto
tot muj nazor a Lovu dik
...a jeste dodam,ze pro mne neni lov adrenalinovym sportem tudiz nemam duvod sam sobe zvedat adrenalin tim ze budu vse dotahovat na koncak. 
to skalak: pane kolego
za A:jak znamo tak cerna zver ma priblizne stejny zrak jako clovek ne-li o neco lepsi.
za B: jak jsi zrejme nepostrehl tak jsem mel svetla dost jak od odrazu mraku tak z halogenu velkorypadla ktere jsem mel v zadech a tudiz jsem byl videt jak proti filmovemu platnu
za C: na rovnem strnisti je 200m jako 20 v mlazine
za D: prasata jsem VIDEL NA 300m pouhym okem ale nesla precist
a nakonec radeji strilim na 200m nez na 50m z toho duvodu ze ucinek strely je daleko efektivnejsi a zver neni napumpovana adrenalinem tudiz zhasne v klidu a v ohni coz si mnoho lidi neuvedomuje a radsi pak pul dne dohledava a kolikrat nenajde.na dohledavani ja osobne neshledavam nic vzrusujiciho krome toho ze mi muze prase dat co proto

Pro Vhoola
Promiň, jestli jsem se Tě nějak dotkl. Já jsem pouze vyjádřil svůj názor na věc.
Jestli jsi viděl v noci očima prasata na strni?ti na 300 m, tak máš světla jako rys. O adrenalinu jsi psal Ty, ne já.
Můj tatínek ( ulovil kolem 200 kusů černé ) mě naučil, že na prase mám v noci vystřelit, až když ho vidím očima, abych dobře rozpoznal, kde má předek. když mě zjistili, tak utekli. To je ta šance pro zvěř. Prasat jsem ulovil skoro 100 na různé vzdálenosti. A při způsobu lovu, který jsem popsal na mě nikdy žádné nezaútočilo. A když vystřelí? na prase, které je v klidu na 50 m, tak je účinek stejný jako na 200 m. Pravdou je, že já nepo?ívám tak výkonnou zbraň jako Ty.
Další pravdou je, že jsem musel několikrát dohledávat, ale to jsem vždy blbě umístil zásah. Jinak při dobrém zásahu černá zůstává v ohni nebo do 50 m od nástřelu. Ale to sám jistě znáš z vlastní zkušenosti. LOVU ZDAR!!
Promiň, jestli jsem se Tě nějak dotkl. Já jsem pouze vyjádřil svůj názor na věc.
Jestli jsi viděl v noci očima prasata na strni?ti na 300 m, tak máš světla jako rys. O adrenalinu jsi psal Ty, ne já.
Můj tatínek ( ulovil kolem 200 kusů černé ) mě naučil, že na prase mám v noci vystřelit, až když ho vidím očima, abych dobře rozpoznal, kde má předek. když mě zjistili, tak utekli. To je ta šance pro zvěř. Prasat jsem ulovil skoro 100 na různé vzdálenosti. A při způsobu lovu, který jsem popsal na mě nikdy žádné nezaútočilo. A když vystřelí? na prase, které je v klidu na 50 m, tak je účinek stejný jako na 200 m. Pravdou je, že já nepo?ívám tak výkonnou zbraň jako Ty.
Další pravdou je, že jsem musel několikrát dohledávat, ale to jsem vždy blbě umístil zásah. Jinak při dobrém zásahu černá zůstává v ohni nebo do 50 m od nástřelu. Ale to sám jistě znáš z vlastní zkušenosti. LOVU ZDAR!!