Jinak dnes se u nás konečně od pondělka umoudřilo počasí a tak jsem vyrazil na šoulačku.Našoulal jsem 2 mladé vidláčky se srnou a srnčetem a také jednoho laličkáře-bohužel to bylo v lese a nedalo se střílet. Srnčí se už stáhlo do rudlů a tak jsem kromě těchto tří kusů viděl na polích okolo sebe zhruba něco k 50-ti kusům.
Ale mám na Vás ostatní takový dotaz.Povedlo se mi našoulat také jedno slabé srnče, odjistil jsem, dal napínáček a usadil jsem kříž na komoře. Ale nestalo se to, co čekáte. Nevystřelil jsem a daroval mu prozatím život.Zdá se mi, že na odlov srnčat je poměrně brzy.Srnu bych střelil, ale některá srnčata se mi zdají ještě dosti nevyspělá-tohle mohlo mít okolo5 kg(po vyvržení). Nechám odlov srnčat až na říjen, či začátek listopadu.Jak se na to díváte vyšlovíte slabá srnčata hned od počátku doby jejich lovu???

všichni se rádi poučí. Já po členech také chci mít hotov odlov do konce listopadu a zatím vždy skutek utek.
  všichni se rádi poučí. Já po členech také chci mít hotov odlov do konce listopadu a zatím vždy skutek utek.  

.Vedení se změnilo a loví se dle chovatelských zásad.Lovím srnčata,které i v prosinci váží 7kg,to nikomu nevadí vypadají v zimní srsti naducaně a je klid.Pokud ho ulovím v září je zle,v letní srsti vypadá jak zajíček,ale váží taky 7kg.Pak řešíme-komu to dáát dy? se na to podíívej?!
 .Vedení se změnilo a loví se dle chovatelských zásad.Lovím srnčata,které i v prosinci váží 7kg,to nikomu nevadí vypadají v zimní srsti naducaně a je klid.Pokud ho ulovím v září je zle,v letní srsti vypadá jak zajíček,ale váží taky 7kg.Pak řešíme-komu to dáát dy? se na to podíívej?!  
   ,bylo to srnče 14kg-to bylo keců.Tak jsem z toho v tuto dobu dost rozhozenej,páč se řeklo,že srnčata ař od října,tak řeknu,že mělo průjem a je to...
 ,bylo to srnče 14kg-to bylo keců.Tak jsem z toho v tuto dobu dost rozhozenej,páč se řeklo,že srnčata ař od října,tak řeknu,že mělo průjem a je to...