Byl jsem si už něco osahat a “nechat si poradit” na prodejnách. Nejvíce mě oslovili v přímém srovnání CZ 557 LUX SA a Sauer 100. Přečteno už mám spousty diskuzi, kde v podstatě každý chválí to svoje. Ale nenašel jsem aktuální recenzi/diskuzi na Sauer 100. Je tady někdo kdo ji má a mohl by preferovat?
Jsem rozhodnutý pro ráži .308win.
Sauer 100 mi padl do ruky lépe i váha byla v přímém srovnání znát ve prospěch sauera.
Zbraň bude využívána zejména pro mysliveckou činnost, takže si nedělám iluze, ze bych vystřelil víc jak 10x ročně, ale uvidíme.
Otázka také zní, zda má význam připlacet, případně zda vyšší cena = vyšší kvalita.
Při prvním rozhodování jsem chtěl zbraň české výroby, ale když jsem zjistil ze CZUB děla kvalitnější zbraně pro export a ceny českých zbraní jsou v USA levnější o Cca 20% i se clem dopravou atd, tak už nejsem úplně přesvědčen ze zbraň bude právě z české zbrojovky. Potažmo i dotaz v Opletalově ulici, když jsem se ptal, ze pokud bych si vzal 2 zbraně, zda by nebyla nějaká sleva, tak mi bylo odpovězeno, abych koupil, co nejdřív za aktuální ceny, protože nežli sleva, tak přijde spíše zdražení.
Bude vděčný za jakoukoliv radu nebo usměrnění, při výběru zbraně. Nakonec mužů vybrat úplně něco jiného.