Příspěvek od Josef Kuřitka »
Vychazim z toho, co vsichni skalni a tradicni myslivci tvrdi. Optimalni vzdalenost, coz jsem pochopil je do 100m. Lethalni zona zvere neni mensi nez 15cm takze 2MOA (6cm) bohate staci. To ze neumi strilet, nebo strili a doufaji ze se trefi, je bohuzel ale jen ukazka toho ze to nejsou profici. Je totiz uplne jedno jestli flinta strili 1MOA nebo 2MOA kdyz neumim trilet. Moje flinty strili pod 1/3MOA a velky myslivec, zkusebni komisar a policajt v jedne osobe s tim dela soustrel ca 5cm na 100m (a neni sam).Josef Kuřitka píše:Nemyslím, že by myslivec potřeboval zbraň s rozptylem 2MOA na 100 m - to je okolo 6 cm a to bez chyby střelce. To by ?lo, kdyby všichni stříleli do 100m a kusy 100kg..
 každopádně, to že má někdo hubertus a klobouk z něj myslivce nedělá, ale předev?im, to jak se chová. Na druhou stranu, pokud někdo přijde v riflích a s flintou do lesa, tak až se chová jak chce, tak to pro mě myslivec neni, jsem asi trochu konzerva... Co se týká vybavení, tak dost Záleží, co od něj očekává?... Já se svym vybavenim a uměnim vim, že srnčí dokážu spolehlivě střelit na 150m, pokud je to dál, jednak to většinou ani neobeznám a jednak to pro mě neni "jistá" rána a tak nestřílim. Nedělá mi problém si ránu odpustit, daleko radši nevystřelim, než abych měl starosti s dosledem...
  každopádně, to že má někdo hubertus a klobouk z něj myslivce nedělá, ale předev?im, to jak se chová. Na druhou stranu, pokud někdo přijde v riflích a s flintou do lesa, tak až se chová jak chce, tak to pro mě myslivec neni, jsem asi trochu konzerva... Co se týká vybavení, tak dost Záleží, co od něj očekává?... Já se svym vybavenim a uměnim vim, že srnčí dokážu spolehlivě střelit na 150m, pokud je to dál, jednak to většinou ani neobeznám a jednak to pro mě neni "jistá" rána a tak nestřílim. Nedělá mi problém si ránu odpustit, daleko radši nevystřelim, než abych měl starosti s dosledem... 

ale vemu asi nejaky maskace co nosim na strelnici, vemu poradny pozorovak a svou .308 s ballistic silver tip CT. a na hlavu si vemu takovou tu maskovaci oranzovo sedivou cepici, aby me nejaky kolega v hubertusu nezastrelil. Maskace proto, protoze jsou pohodlne, maji hodne kapes a jsou pro pohyb b prirode delane.
 ale vemu asi nejaky maskace co nosim na strelnici, vemu poradny pozorovak a svou .308 s ballistic silver tip CT. a na hlavu si vemu takovou tu maskovaci oranzovo sedivou cepici, aby me nejaky kolega v hubertusu nezastrelil. Maskace proto, protoze jsou pohodlne, maji hodne kapes a jsou pro pohyb b prirode delane.Příspěvek od vhool »
Příspěvek od vhool »