Děkuji za poznatky chápu dobře že puškohled vlastníš nebo jsi vlastnil?
Příspěvek od Josef Kuřitka »
Máš s ní nějaké zkušenosti nebo jen jedna bába povídala? Můj druhý puškohled byla Meopta 1,5-6x42 a nemohl jsem si ji vynachválit. Děda vlastnil Meoptu Artemis 2100 7x50 RD a těch karambolů co spolu zažili až neuvěřitelné měl ji hodně let a stále je v rodině. Co je nanic je přísvit, prakticky nepoužitelný jedině za dne, i na nejnižší intenzitu ve tmě táhne oko a rozmazává pozadí.
Příspěvek od Choochoo007 »
Prvni Zeiss 6-24x56 VD FL mel bordel na cockach, klasika odlupujici elox z tubusu, coz by clovek necekal u drahe optiky. Stranove tocitko neslo skoro otacet, jsem se bal, ze se neco uvnitr musi utrhnout, tedy jestli uz to nebylo podelany. Dle vyrobniho cisla byl vyroben asi rok nebo dva pred koncem tohoto modelu, jestli si dobre pamatuji. Kupovano v DE, urceno pro nemecky trh, takze predpokladam zadny ausus pro vychod. Vracen a koupen jiny kus. Ale kouka to uzasne, to zase jo
Příspěvek od Choochoo007 »
Prozatim(cerstvost nakupu) nejsem ten zpravny hodnotitel vyrobku ZD 6-24x56. Po zkusenostech zdejsiho clena se servisem Zeiss jsem si netroufl puskohled poslat na servis a radsi jsem ho poslal prodejci zpet a koupil jiny. Kdyz se podivas kolik celnu zde prezentuje, ze ma Zeisse 6-24x56 tak bych rekl, ze procento vadnych resp. kusu se spinou na cockach je tu velke procento. Ve skutecnosti to tak ale neni, protoze spokojeni kupci se zde neprezentuji. To same plati i o ostatnich znackach a rekneme si uprimne Meopta je v CR jasne nejprodavanejsi znacka. Kdyz se podivame na paralaxu, tak musim opet souhlasit s kolegou ktery zde prezentoval spatne zkusenosti se servisem Zeiss a KOZAP(nepamatuji se mozna spravne) a paralaxa u Zeisse 6-24x56 nesedi ani u mnohem novejsiho modelu. Nekteri vyrobci rikaji, ze je to orientacni cislo a nekteri neuvadeji vubec. Pravda je, ze Meopta a IOR mi sedi presne na 100m, Zeiss mam na stejnou vzdalenost kolik 150-300m??? Uz neresim. Opticky bych rekl, ze mi proste Zeiss sedi vice oproti ZD a zdalo se mi ze i obraz byl ostrejsi. Nedavno jsem ale zkousel puskace v noci(Zeiss a ZD) a ostril na poulicni lampu 200m a najednou jsem se pristihl, ze se mi zdala Meopta ostrejsi tedy na vetve osvetlene lampou. Zkusim udelat nejaky opticky test vsech optik, ale verim Zeissu, pac se mi zda casteji lepsi