Je to stale o tom samem a to je mechanika, resp. Meopta a sportovni vyuziti, hodne rozdilnem poctu vystrelu oproti pouziti pri myslivosti. Pro lovecke ucely je asi Meopta bez debat viz testy, klikani na 99,98% nastareleni v pohode a opticky hodne slusna. Nastrel bude drzet a vetsine myslivcu bude fungovat dle predstav. Pokud mam na drahy zahranicni lov mam vetsinou i na drazsi optiku i pusku.
A pokud jde o sport existuji urcite puskohledy s vetsi odolnosti na zp.raz a s kvalitnejsi mechanikou a mnohem vyssi cenou. Tech ZD 6-24x56 snad Meopta udela pres 1000 kusu mesicne. Kolik se jich za ty leta vyrobilo co se tento model nabizi? 50-100tis kusu? S kolika byly problemy? ZD nema listovou pruzinu jako ostatni modely, ale ma vinutou pruzinu a jiny mechanismus, odelnejsi. Kazda optika se casem muze zacit mlzit atd, jsou tam mazadla a bude idealni udelat servis po cca 20-30letech. Pokud s mechanikou pravidelne klikam nemelo by tam nikde zatuhnout mazivo a tudiz by se nemelo stavat ze si nektery strelec prijde po 15 letech nastrelit puskohled a on nereaguje na kliky. Jednou rocne projet mechanismus a melo by to chodit. Tim samozrejme nerikam, ze Meopta neumi udelat patecni kus a nektere proste budou mit problem. To samozrejme plati o kazdem vyrobku. Je treba take resit stari optiky a model. Nema cenu resit mechaniku u 20 stareho puskace a dle toho usuzovat o kvalite dnesni produkce. Nekdo tvrdi, ze ve Frankonii je Meopta nejprodavanejsi znacka, ale jaka je pravda netusim?
Warmint píše: ↑stř 31.7.2019, 9:25
Bohužel zmetky se objevují všude a ve všem s druhým kusem už problémy předpokládám nejsou? Slyšel jsem od známého, že u Zeisse probíhají reklamace velice rychle kvůli dobré pověsti. S Meoptou ZD jsi spokojený po všech stránkách?

Prozatim(cerstvost nakupu) nejsem ten zpravny hodnotitel vyrobku ZD 6-24x56. Po zkusenostech zdejsiho clena se servisem Zeiss jsem si netroufl puskohled poslat na servis a radsi jsem ho poslal prodejci zpet a koupil jiny. Kdyz se podivas kolik celnu zde prezentuje, ze ma Zeisse 6-24x56 tak bych rekl, ze procento vadnych resp. kusu se spinou na cockach je tu velke procento. Ve skutecnosti to tak ale neni, protoze spokojeni kupci se zde neprezentuji. To same plati i o ostatnich znackach a rekneme si uprimne Meopta je v CR jasne nejprodavanejsi znacka. Kdyz se podivame na paralaxu, tak musim opet souhlasit s kolegou ktery zde prezentoval spatne zkusenosti se servisem Zeiss a KOZAP(nepamatuji se mozna spravne) a paralaxa u Zeisse 6-24x56 nesedi ani u mnohem novejsiho modelu. Nekteri vyrobci rikaji, ze je to orientacni cislo a nekteri neuvadeji vubec. Pravda je, ze Meopta a IOR mi sedi presne na 100m, Zeiss mam na stejnou vzdalenost kolik 150-300m??? Uz neresim. Opticky bych rekl, ze mi proste Zeiss sedi vice oproti ZD a zdalo se mi ze i obraz byl ostrejsi. Nedavno jsem ale zkousel puskace v noci(Zeiss a ZD) a ostril na poulicni lampu 200m a najednou jsem se pristihl, ze se mi zdala Meopta ostrejsi tedy na vetve osvetlene lampou. Zkusim udelat nejaky opticky test vsech optik, ale verim Zeissu, pac se mi zda casteji lepsi 

Optika je opravdu o tom hodnotit svym okem a nejlepe vedle sebe. Nekdo rekne Delta titanium 4-16x42(mam na vzduchovce) super, nekdo rekne Hawke 8-32x56 super(novy kus, nastreloval jsem), ale pak kouknes pres Meoptu 4-16x44(mam na malorazce) a rikas si co je to za zamlzeny obraz oproti te Meopte?
Pokud jde o problemy zkusenosti i jinde, je treba kouknout i na jine staty.
https://forum.wildundhund.de/search/524 ... =relevance
Namatkou:
https://forum.wildundhund.de/threads/me ... 787/page-2
https://forum.wildundhund.de/threads/pr ... st-3417701Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]