8x57 JS
Re: 8x57 JS
Geco nabojnice používám také- dostal jsem jich asi 80 ks. S&B přebijím také ale žádný rozdíl v nich nevidím.  Jenom Geca se lépe zápalkují  

No já s tím větší kusy lovit nebudu, pouze selata a lončáky, tak do začátku teda zkusím ty SB SPCE. Pakliže to nebude ono, půjdu do Geco plus. Děkuji za rady a názory. K.

Pánové, jen ještě skromný dotaz. Lze na ráži 8x57JS použít čistící šňůru z 308win? Jde mi o to, jestli mám kupovat druhou nebo vystačím s tou 308w na obě zbraně... Děkuji.

A proč to nezkusíš? Trochu to protáhne ale není to ono. Nejsou ani drahé, tady je vidět, že to je jen na jeden kalibr, buď 7,62 nebo 8mm https://cs.strobl.cz/cistici-snury-boresnake/.

Páč mám "osmu" ještě u puškaře, tak proto... Dík za odkaz.

- 
				Jirka83
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se spíš zamyslel nad lepším čištěním... :-/

kozlice Zabala Hermanos 12/76 XL 90
kozlice Rizzini 20/76
kulobrok Merkel 8x57JR/16 + hlavně 16/70
ZKM 451 .22 LR
ZKK 601 W243
BO 98 LW 8,5x63REB
FN 1907 6,35Browning
						kozlice Rizzini 20/76
kulobrok Merkel 8x57JR/16 + hlavně 16/70
ZKM 451 .22 LR
ZKK 601 W243
BO 98 LW 8,5x63REB
FN 1907 6,35Browning
Re: 308W vs 8x57 JS
Dobrý den,
mohu se zeptat jestli může mít 8*57js stoupání 270?Podle normy,by měla mít 240.Tak mne zajímá jak ,by to bylo s přesností u stoupání 270.Popř. na jakou váhu střel.
Ptám se proto,že je k mání hlavnovina 8*57js stoupání 270.
Děkuji za odpověd.

mohu se zeptat jestli může mít 8*57js stoupání 270?Podle normy,by měla mít 240.Tak mne zajímá jak ,by to bylo s přesností u stoupání 270.Popř. na jakou váhu střel.
Ptám se proto,že je k mání hlavnovina 8*57js stoupání 270.
Děkuji za odpověd.
Sauer 202 270W , 9.3*62
Mauser M03 8*57 , 30-06Sprg
CZ 527 233Rem
Brno super 12/12
CZ 527 233Rem
Brno super 12/12
- 
				pufr
- Zkušený diskutér
Re: 308W vs 8x57 JS
270 mm je pro 8 mm "S" v pohodě i pro těžké střely (přeci jen je průměr toho setrvačníku zase o 0,4 mm větší než u .308)
Pro 8x68S je v CIP uvedeno stoupání šroubovice vývrtu dokonce 280 mm
https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/ ... page63.pdf

Pro 8x68S je v CIP uvedeno stoupání šroubovice vývrtu dokonce 280 mm
https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/ ... page63.pdf
Pufr
Mockrát,dík.Jste fakt dobrej:-).Je něco co nevíte?
Nzč. A pořád platí, že nikdo neví všechno P.
  P.

Nzč. A pořád platí, že nikdo neví všechno
 P.
  P.Sauer 202 270W , 9.3*62
CZ 527 233Rem
Brno super 12/12
CZ 527 233Rem
Brno super 12/12
- 
				Hadrava.honz
- Nový návštěvník
Kdyby jste někdo chtěl vystřelené nábojnice 8x57 JS od RWS písněte, mám jich tam skoro plnej kýbl a ne přebíjení nejsem, to si to raději koupím ............

- 
				JanMichalec
- Nový návštěvník
Dobrý deň, ak sú ešte tie nábojnice voľné tak mám záujem. Mail: michalcova@atlas.sk a dohodneme sa. Lokalita: Banská Bystrica.Hadrava.honz píše: ↑sob 01.6.2019, 19:49 Kdyby jste někdo chtěl vystřelené nábojnice 8x57 JS od RWS písněte, mám jich tam skoro plnej kýbl a ne přebíjení nejsem, to si to raději koupím ............
stala se mi dnes zajímavá věc. Nastřeloval jsem dvě pušky v ráži 8x57, CZ557 a Merkel Helix. Majitel přecházel z Norma Vulcan na RWS EVO, zatímco jsem s Vulcany na 50m vystřílel cca 10mm otvor, tak EVO chodilo v rozptylu cca 5cm u obou zbraní. Setkali jste se s tím? Je to přechodem z klasického pláště na nikl bez vyčištění?

- 
				pufr
- Zkušený diskutér
50 mm/50 m -> 10 cm/100 m pro RWS EVO, ze dvou různých (kvalitních) zbraní je zajímavá až skoro méně uvěřitelná historka   (pokud to teda nebyl nějaký "méně povedený" handloading ...)
 (pokud to teda nebyl nějaký "méně povedený" handloading ...)
Že by se "odměděním" hlavně z rozptylu cca 4 MOA stal rozptyl 1 MOA - na úrovni těch Vulkánů - je celkem málo pravděpodobné
Asi bych začal rozměrovou kontrolou nábojů, kontrolou nábojnic (dnových razidel ...) převážením nábojů, v nějakém prizmátku zkusil změřit, jak "házejí" krčky a střely ...
V podobných případech "každá rada drahá"

(pokud to teda nebyl nějaký "méně povedený" handloading ...)
 (pokud to teda nebyl nějaký "méně povedený" handloading ...)Že by se "odměděním" hlavně z rozptylu cca 4 MOA stal rozptyl 1 MOA - na úrovni těch Vulkánů - je celkem málo pravděpodobné

Asi bych začal rozměrovou kontrolou nábojů, kontrolou nábojnic (dnových razidel ...) převážením nábojů, v nějakém prizmátku zkusil změřit, jak "házejí" krčky a střely ...
V podobných případech "každá rada drahá"

Pufr
						- 
				Josef Kuřitka
- Zkušený diskutér
Pokud jsou zbraně v technickém pořádku, tedy ústí, montáž, nic se nepřehazovalo, všechno dotaženo, pevná ocel, žádný hliník -ale ocel , každá flinta má svoji stálou optiku, která na tom seděla pevně, žádné veksly puškohled, kolim, nočák a furt dokola,  tak zbývá chyba střelce, nebo by to RWS  totálně nesedělo. Pak je pro psychiku možná  jen jedna  cesta. Vrátit se k Vulkanu.  Pokud jsem se dostal k pušce, ze které se třeba 10 let  střílelo a majitel ji jen po střelbě tzv. jen protáhl Konkorem nebo WD (což je pro řadu myslivců nadstandartní údržba) , tak se po řádném vyčištění a odmědění zpravidla posunul bod zásahu a rozptyl se nezvětšoval.
P.S. Jak jsi to střílel? Občas jsem viděl, že se nastřeluje z tzv. stolic a nejrůznějších agregátů. Pažby jsou založené v kovů , podložené filcem, předpažbí různě dotažené přes filce a pod. Někdy se v tom flinty chovají hrozně a naprosto nevyzpytatelně pak chodí z ruky. Já to nemám rád a dělám to všechno z begů.

P.S. Jak jsi to střílel? Občas jsem viděl, že se nastřeluje z tzv. stolic a nejrůznějších agregátů. Pažby jsou založené v kovů , podložené filcem, předpažbí různě dotažené přes filce a pod. Někdy se v tom flinty chovají hrozně a naprosto nevyzpytatelně pak chodí z ruky. Já to nemám rád a dělám to všechno z begů.
Ano, těžko uvěřitelná historka. Kdybych věděl, čím to je, tak to odstraním a ani sem nepíšu. Střelivo je továrna. Na CZ je lišta recknagel, montáž recknagel a meopta 2-12x50, na merkelu je montáž innomount a swaro Z8. Vše je dotažené, střílím s bagů vpředu a vzadu. Průběh byl takový, že první RWS šla téměř do díry za vulkanem ale nízko, pak dva kliky nahoru, bum a druhá byla cca 3cm na 8 hodině a třetí bez korekce na 11hodině. Nechápu. Nejsem sice Anton Špelec, ale nastříleno mám a na 50m to snad takhle rukama mrvit nejde. NO nic, vypucuju to, vyndám nandám pažby, dotáhnu všechny šrouby, koupíme sypaný SaB, ověříme přesnost, pokud OK pak vyčistíme a jdeme testovat s RWS. To přece není možný aby sestava za 150tis nefungovala