,diky za podporu,ale u nas taketo problemy neregistrujem,tu sme na nizine a vacsinou sa poluje bazant,zajac,kacica a nie je zvlastnostou vidiet strejdu na kaciciach s pumpou s laufom dlhym pomaly po oblohu.... o automatoch ani nehovoriac.Samozrejme prevazuju kozlice,ale s automatom nie je ziaden problem.
To Ed: nezval bych těch lidí tupců....to že skupina lidí která přijde do myslivostiu a snaží se ostatní přesvědčit o tom že slunce vychází na západě, že střílet zvěř na půl kilometru je to nej vzrů?o, že jsou maskáče lepší než kamizola....je potřeba si uvědomit kdo je minorita a zda ti co vznasou krytickou poznámku na adresu čehosi netradičního atd jsou tupci...
To jen taková poznámka na okraj....
To lovec: jinak si myslím že v tomhle provedení to nevypá špatně a rozhodně to je praktické......
Já jsem teda vlastně taky minorita. Z tradic si beru je to, o čem si myslím ,že má smysl, je rozumné, etické, skutečně krásné a tradiční - třeba mluva, pocta zvěři apod.. "Maskáče" - teda Camo a jiné obdobné věci - nosím z praktických důvodů. Je to pohodlnější, zpravidla lepší a pevnější materiály. Jinak si myslím, že někteří myslivci z té majoritní skupiny nemají daleko k "tupcům" , nebo je zebe dělají a snad to ani nevnímají. Je totiž velká skupina lidí, kteří se myslivosti drží jako klí?tě 30 a více let, nosí a nosili slušivé zelené kamizolky, na ramenou výlo?ky se stříbrnými a zlatými výlo?kami. Jezdili nám radit, kontrolovat, důsledně a příkladně trestat, úsměvem nám přáli Lovu zdar, když si prohlíželi střelené spičáky. Ty samé zelené kamizolky tak prudce během jednoho roku otočily , že s vážnou tváří vykládaly, že pro spárkatou není v Českých lesech misto.
To Josef K a Ed: Hrdě se hlásím Rovněž k té "minoritě". A vyjadřuji plný souhlas s názorem ohledně tupců. U té tzv. majority jsem se zatím setkal ve 100%! případů jenom s kretény, kteří mě chtěli hned soudit, když jsem si jednou hodil flintu na pravé rameno, protože mě po půlce honu už bolel krk, protože jsem se právě kvůli těmhle tupcům nutil nosit pušku "v souladu s tradicemi", přesto?e mně se puška nosí nejpohodlněji "na vojáka"! To bylo keců: Jsi jak pruský voják! A přesně tihle tupci (kteří vždy mají kamizolu a plstěný klobouk - dle tradic) s jejich hospodářem v čele reagují na otázku co nového v lese: "Já tam půl roku nebyl, co bysem tam dělal, když tu prasata nésó". (cituji hospodáře mysliveckého sdružení v Deblíně /Ti?nov/). Nebo taky tihle kreténi stříleji na vodu, protože kačeny už nelítají dost vysoko, tak honem, než to odtroubí-viz. Ed.
I na tomto fóru jsou však členové, kteří by měli chodit spíše na myslivost.cz.
Souhlas s Edem, Františkem a Pepou Kuřitkou. Skrze zmíněnou majoritu (= kretény) jsem se v podstatě přestal věnovat myslivosti (přesto, že jí mám vystudovanou na V?). Pouze již nostalgicky sleduji toto fórum a zjiž?uji, že je to všude stejné. Co jsem se navysvětloval hovadům (jinak se to bohužel nedá nazvat), že na spárkatou se nestřílí broky a o chovatelských postupech, zásazích a průběrném odstřelu ani nemluvě. Ten "genetický odpad", mnohdy se zbraní CZ 858, si nedal poradit. Hlavně maso, maso, maso, maso a zase maso. Omlouvám se všem slušným myslivcům, že jsem se nechal unést a že jsem OT, ale jsem zhnusen.
To - já si doteď myslel, že v kulových zbraních se řeší co má a nikoliv stesky na zhýralost mravů, když tak nějaké takové vlákno zalo?te a já na ně nebudu chodit. S pozdravem F.
Jakou jsi u pažby dělal povrchovou úpravu? Já teď čekám také na dodělání v ráži 7x64 a dal jsem si olej. Nevím jak to dopadne, ale doufám že bude přele?těna do sametového lesku. Polituru jsem raději neře?il, ikdyž je pěkná, ale náchylná na vodu a oděrky.
jirka