Na kulovnici mechanická mířidla nebo ne?
Na kulovnici mechanická mířidla nebo ne?
Dobry den páni myslivci:
Zajimal by mne Vas nazor,jestli mit na kulovnici mechanicka miridla.
Zajimaji mne vsechny duvody,jestli je to klasika u myslivcu nebo jestli je to jedno.Pripadaji mi zbytecna kdyz tam jeste je navrchu puskohled.Ale nazoru je spoustu.
Sverte se mi prosim se svymi postrehy a nazory dekuji
Zajimal by mne Vas nazor,jestli mit na kulovnici mechanicka miridla.
Zajimaji mne vsechny duvody,jestli je to klasika u myslivcu nebo jestli je to jedno.Pripadaji mi zbytecna kdyz tam jeste je navrchu puskohled.Ale nazoru je spoustu.
Sverte se mi prosim se svymi postrehy a nazory dekuji
-
precechtel
- Zkušený diskutér
To - Pepe, nevím proč se tak ptá?, tj. zdali chceš kupovat a máš dilema, či chceš jen diskutovat. Myslím, že v dne?ní době už je celkem jedno, zdali mechanická mířidla jsou či nikoliv, stejně všichni střílí přes phl. Ale jsou zbraně, na kterých má mechanika smysl - kulobrok, troják, obojetnice - tam, kde případně sundávám optiku na natláčce apod. Jinak si myslím, že mechanická mířidla mohou dobře poslou?it, pokud ověřuji nastřelení zbraně a nejsem si jistý, zdali je v pořádku montáž a optika. Prostě přes mechanická mířidla zjistím, zdali je zbraň, hlaveň ok a hledám dále. Proto mám tedy já mechanická mířidla, žetří střelivo při nastřelování, taky jsem je Použil podhledem např. na krat?í vzdálenost střelby - tj. srnec za světla, na 30 metrů, na krk. S pozdravem F.
politice a politikům zmar
K tomu nastřelení - mám BO 98 bez mířidel v 9,3x62 a nastřelil jsem ji již 2. ránou. Pak následovaly jen rány kontrolní. Proto se domnívám, že mířidla jsou zbytečností, pokud je nehodláš užívat, podhled, ?venk, klapka ....
CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
Mechanická mířidla ano či ne
Já se přikláním k názoru ano, alespoň mu?ku aby bylo možné bez nebezpečí v kazatelně opřít zbraň. Mám kulovnici bez mířidel a mám strach, vždy když ji někde opírám, aby mi něco nespadlo do laufu... jináč asi důležitý nejsou. Na velké kulovnici používám montáž ?venk, když je špatné počasí, nebo terén tak nosím optiku raděj v kapse, pak se mohou mechanická mířidla hodit, ale přiznám se, že na lovu jsem je ještě nePoužil...
Já myslím že mechanická mířidla jsou celkem fajn věc, prostě se muzou jednou hodit, Záleží taky na typu zbraně, BO 98 by se mi osobně asi moc nelibila bez miřidel, a zase třeba zbraně na longrange s dvojno?kama by byly divný s mířidlama. Já sám mam otočnou montáž a mířidla jsem zatím nevyužil ale na nátlačky mi to přijde dobrý.
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Mech. mířidla pužívám k ověření nástřelu stejně jako Přecechtěl.Mám na kulovnici suhlskou montáž,takže kdykoli můžu optiku jednou rukou sundat.Často jsem to již využil při dohledávkách,kdy se mi Použití optiky jeví nepraktické,protože na krátkou vzdálenost je bod zásahu dole,což jsem si již jednou v "zápalu lovu" neuvědomil a místo rány ze zadu na krk jsem srnci "rozčísnul" hřbet.Od té doby vždy optiku sundám.Navíc při prodírání mlazinami a keři zbraň lépe proklouzne.Prostě já bych si flintu k lovu bez mířidel nekoupil.
M98 7x57+Meopta 7x50,I?43 16/16,Cz75,Zetor 25A
- jakub203
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já se kloním k mechanickým miřidlům proto?e:
1. Jsem konzeravtivní a kulovnice baz miřidel se mi prostě nelíbí.
2. Je to filosofie "?le a pásek", miřidla mi nepřeká?ejí tak proč bych je sundaval hlavně nikdy nevíš kdy je budeš potřebovat a kdy se najednou hodí. Sundat jdou vždycky ale zpátky nandat.....to je horší....
3. V případě dohledávky se na krátkou vzdálenost blbě dostřeluje přes optiku.
4. Jsem přes ně zvyklej lovit na naháňce...
1. Jsem konzeravtivní a kulovnice baz miřidel se mi prostě nelíbí.
2. Je to filosofie "?le a pásek", miřidla mi nepřeká?ejí tak proč bych je sundaval hlavně nikdy nevíš kdy je budeš potřebovat a kdy se najednou hodí. Sundat jdou vždycky ale zpátky nandat.....to je horší....
3. V případě dohledávky se na krátkou vzdálenost blbě dostřeluje přes optiku.
4. Jsem přes ně zvyklej lovit na naháňce...
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
mechanická mířidla
Podle mě Záleží na co budeš kulovnici používat a jaký budeš mít puškohled. Jestli chceš puškohled s pevným zvět?ením tak bych bral flintu s mířidly, protože na naháňky a dohledávky to opravdu moc není ale s variáblem nastaví? nejmenší zvět?ení a mělo by to být ok takže klidně bez mířidel. Jinak samozřejmně Záleží na osobním vkusu a vzhledu zbraně.
Přeju ?tastnou ruku při výběru nové zbraně.
Přeju ?tastnou ruku při výběru nové zbraně.
Já bych se rozhodoval podle toho, jakou montáž na puškohled budeš mít. Pokud budeš mít podhled, nebo klapku, tak bych se každopádně klonil k mířidlům-na střelbu na krátko při dohledávkách či na naháňkách. Pokud budeš mít ale pevnou montáž bez podhledu, tak příliš nemají význam.
Na druhou stranu, já mám také pevnou montáž bez podhledu a pevná mířidla mám a to jen z jednoho prostého důvodu-vzhled.Pro mně je také důležité, když už si kupuji nějakou zbraň, aby se mi líbila a nikdy nevíš co se může do budoucna stát-vymnění? optiku, dá? jinou montáž, nebo optiku úplně sundá?.........
Jak už někdo psal, sundat je může? vždycky, horší je je tam dát.
Na druhou stranu, já mám také pevnou montáž bez podhledu a pevná mířidla mám a to jen z jednoho prostého důvodu-vzhled.Pro mně je také důležité, když už si kupuji nějakou zbraň, aby se mi líbila a nikdy nevíš co se může do budoucna stát-vymnění? optiku, dá? jinou montáž, nebo optiku úplně sundá?.........
Jak už někdo psal, sundat je může? vždycky, horší je je tam dát.
Mířidla ANO/NE ?
Mám podobný názor, mířidla ANO, sundat je může? vždysky, pokud si při koupi kulovnice může? vybrat. Mám CZ 527 American, má americkou pažbu a plovoucí hlaveň, ale CZ-Uh.Brod nikomu nenabídne možnost výběru, může? nanejvýš si vybrat jiný typ..., který je přitom levnější...
Optiku na zbrani mám vari. ... mířidla nepotřebuju, pouze mám obavu, když potřebuju opřít zbraň na kazatelně, aby mi něco nespadlo do vývrtu....