Zbrojní průkaz skupina C
Zbrojní průkaz skupina C
Zdravím všechny myslivce,
chtěl bych se zeptat. Chystám se dělat zkoušku na zbrojní průkaz jen na skupinu C. Zajímalo by mě jestli budu muset při praktické části zkoušky manipulovat i s krátkou kulovou zbraní, což je většinou čezeta, anebo jen s malorážkou a brokovnicí. Logicky pistoli k loveckým účelům nikdy nepoužiju.
Děkuju za odpovědi.
Myslivosti zdar!!!
chtěl bych se zeptat. Chystám se dělat zkoušku na zbrojní průkaz jen na skupinu C. Zajímalo by mě jestli budu muset při praktické části zkoušky manipulovat i s krátkou kulovou zbraní, což je většinou čezeta, anebo jen s malorážkou a brokovnicí. Logicky pistoli k loveckým účelům nikdy nepoužiju.
Děkuju za odpovědi.
Myslivosti zdar!!!
Re: Zbrojní průkaz skupina C
Na ,,C " skládat zkoušku z odborné manipulace a následně střelbu z krátké zbraně nebudeš.
Logiku v zákonech nehledej. Pokud dojde k novele zákona o myslivosti, a zatím k tomu všechno směřuje, tak bude moci být prováděna dostřelná rána "vhodnou krátkou zbraní", jak je formulováno v návrhu novely zákona. Takže si ke skupině C rovnou udělej i skupinu E, ať nemusíš později rozšiřovat 

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
Je škoda si dělat jen C, když už se to učíš, tak si udělej minimálně ještě B a E, za kolky je to pár korun a nikdy nevíš, kdy se ti to bude hodit 

Nakonec jsem si udělal i B. Udělal bych si všechny kromě D, ale je mi teprve 19 tak budu muset počkat 

Dotaz...
Z časových a zdravotních důvodů musím odložit kurz a hlavně praxi o rok, ale nechci otálet, tak chci zatím udělat zbrojní průkaz. Chápu zákon dobře, že už můžu skupinu C získat i bez loveckého lístku? Na OMS někteří, neříkám všichni, tvrdí, že až po zkouškách..
Z časových a zdravotních důvodů musím odložit kurz a hlavně praxi o rok, ale nechci otálet, tak chci zatím udělat zbrojní průkaz. Chápu zákon dobře, že už můžu skupinu C získat i bez loveckého lístku? Na OMS někteří, neříkám všichni, tvrdí, že až po zkouškách..
Chápeš dobře, podmínky jsou pouze v zákoně o zbraních, lovecký lístek tam není.
Jestli se nepletu, za 1-2 roky má spadnout i skupina C a sloučit se s jinými.
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Ještě před pár lety byla skupina C podmíněna loveckým lístkem. Nyní už ne.
V současné době se údajně jedná o zrušení nejen skupin, ale i papírových zbrojáků a průkazů zbraně.
V současné době se údajně jedná o zrušení nejen skupin, ale i papírových zbrojáků a průkazů zbraně.