Myslivecké zážitky
Takze jeste jednou lovu zdar Zdendo!
Ja dneska rano konecne NEzaspal a vydal se na cekani. Kolem seste uz zacinalo byt videt a na horizontu se pomalu zacalo obevovat prvni srnci... najednou koukam ze tam neco poskakuje. Liska bystrouska myskuje. Vzdalenost... 290m. Horizont... dalka... nic na strelbu, cekam co bude dal. Liska se mi ztratila na strnisti... je jeste porad sero.
Po chvilce bloumani dalekohledem ji spatruji o dost nize a jde kolmo dolu cca 200m odemne. Znovu ji na minutu ztracim a opet nachazim jak myskuje u drenazni skruze... to uz nevaham, jelikoz vim ze skruz je 165m. Liska pomalu poskakuje a zacina se mi vzdalovat. Cekam na to az se otoci na siroko a postoji.... stalo se... nemam cas preklikavat, prenasim lehce nad hrbet (dela mi to -7cm) BUUUUUUUUUM .... PLESK. Lezi. Jak muzete videt v ucincich.
Cekal jsem pak jeste do pul devate, zda neprijde nejaka slaba hola, ale vse chodilo daleko a same silne kusy.
Tak jsem dosel k lisce, zmeril posed (170m) a vyfotil ji.
http://www.lovectvi.wz.cz/forum/viewtop ... &start=105
Ja dneska rano konecne NEzaspal a vydal se na cekani. Kolem seste uz zacinalo byt videt a na horizontu se pomalu zacalo obevovat prvni srnci... najednou koukam ze tam neco poskakuje. Liska bystrouska myskuje. Vzdalenost... 290m. Horizont... dalka... nic na strelbu, cekam co bude dal. Liska se mi ztratila na strnisti... je jeste porad sero.
Po chvilce bloumani dalekohledem ji spatruji o dost nize a jde kolmo dolu cca 200m odemne. Znovu ji na minutu ztracim a opet nachazim jak myskuje u drenazni skruze... to uz nevaham, jelikoz vim ze skruz je 165m. Liska pomalu poskakuje a zacina se mi vzdalovat. Cekam na to az se otoci na siroko a postoji.... stalo se... nemam cas preklikavat, prenasim lehce nad hrbet (dela mi to -7cm) BUUUUUUUUUM .... PLESK. Lezi. Jak muzete videt v ucincich.
Cekal jsem pak jeste do pul devate, zda neprijde nejaka slaba hola, ale vse chodilo daleko a same silne kusy.
Tak jsem dosel k lisce, zmeril posed (170m) a vyfotil ji.
http://www.lovectvi.wz.cz/forum/viewtop ... &start=105
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
V pátek jsem přijel do honitby bylo něco kolem 18:00 a jelikož jsem nedávno koupil brokovnici,tak jsem nechal kuli doma.Chystal jsem se jen tak procházet remízama a občas si někam na chvilku sednout.Nepotkal jsem nic než srnčí a dančí.Skončil jsem asi ve 22:30 a šel se prospat na hájenku.Ráno jsem kolem 6 byl už zase na nohou a šel se podívat kolem starého statku a za nějakou dobu jsem svoji I? vyzkoušel na čisto.Uviděl jsem straku,padla rána a povedlo se.
V?em úspěšným Lovu Zdar. Já jsem v sobotu večer vyrazil na svoje oblíbené místo (18:00). šel jsem sem s cílem střelit samotné srnče, který sem tam už několikrát viděl. Tak do čtvrt na 8 sem všude v okolí slyšel lidi (houbaře, cyklisty...) už sem měl chu? jít domu ale vydržel sem to. Kolem půl osmé najednou vše utichlo a v lese byl klid. Hned na to přišlo to srnče, chvíli sem na něj koukal a už sem se chystal na střílení když sem uslyšel za mnou praskani a funění, srnče sem tedy Odložil na jindy. Za chvilku se prasata přiBlížili, a pomalu scházeli dolů k vnaďi?ti, jednu chvíli byly tak 15m ode mě ale já je jen slyšel a kvůli tmě neviděl. Po chvilce sem v jednom světlejším místě zahlédl dva pohybující se tmavé stíny. Došli až na vnadiště (20:05) ale tma byla taková že sem je dalekohledem Nenašel skoro vůbec a v puškohledu sem je sice viděl ale tak špatně že sem nevěděl jak stojí a hrozilo zasáhnutí i druhého prasete. Díky tmě se mi i špatně odhadovala velikost ale myslím že 20-30kg je celkem přesné.V zádech sem měl měsíc ale bohužel za mrakama. Počkal jsem ?a odešli a jel sem domů. Včera večer sem tam byl znovu, v 7 hodin mi prošlo to srnče ale i chtěl sem počkat na prasata, na srnče je zatím času dost a chodí tady celkem pravidelně, seděl sem dýl než v sobotu ale prasátka nikde, v lese bylo ticho jak v hrobě. měsíc mi ale krásně svítil. takže v sobotu byly prasata bez měsíce a v neděli zas měsíc bez prasat. Nevadí za týden je víkend 3 dny tak uvidíme.
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
V?em Lovu Zdar!V neděli jsem si šel sednout pod duby na kraji mlaziny,která hraničí s polem a kam občas chodí prasátka na žaludy.Celý den v lese plno houbařů a amatérských tě?ařů,tak sem si nedával velké naděje.Ale kolem sedmé vylezlo z mlaziny asi 7ks srnčího včetně paličkáře,kterého jsem ihned ulovil,zůstal po komorové ráně na místě asi 50m od kazatelny a 20m od mlaziny.Rozhodl jsem se,že budu čekat dál.Po asi 30minutách vy?la z mlaziny liška k srnci,moc jí nezajímal
a čárovala dále ode mě,tak jsem si s ní potáhl a vystřelil,kupodivu jsem jí zasáhl alespoň na měko a zůstala také na místě
Moc jsem se pochválil a čekal ještě asi hodinu,pak mě odvolal bratr,který seděl jinde,že už chce dom
.Slezl jsem,dokouřil,s velkým rachotem nabil poslední 2 náboje,pokašlával,prostě jsem ty prasátka tu?il a bál se aby my nekecaly do vyvrhování.Ale po nezbytných povinostech myslivce a v půli vyvrhování jsem za sebou uslyšel ?ustění a mohutné chrochtnutí
-sem se málem pos....Zařval jsem jedno sprosté slovo ,kobřím skokem skočil po kulovnici,otočil se a čuník už mizel v mlází,takže nic.škoda že jsem nečekal déle,určitě by se na srnečka také šel kouknout
U nás prasátka nebývala ale v posledních letech lovíme jedno ročně
Letos jich je o poznání víc.Já jsem ještě žádné neulovil,tak se moc snažím,včera jsem seděl zas,přišli lesem,zakvičely vzaly vítr a byly v prachu.Tak snad dnes,zítra,pozítří,za rok?

M98 7x57+Meopta 7x50,I?43 16/16,Cz75,Zetor 25A
-
- Zkušený diskutér
zpravidla se zde na foru nevychloubám svými úspěchy v lovu, ale uplynulý víkend byl mimořádný, protože za so a ne jsem ulovil jedno srnče o hmotnosti 8 kg, jedno srnče o hmotnosti 7 kg, jedna srna o hmotnosti 11 kg s levým kulhajícím během / matka toho srnčete 7 kg /, srnec dobrý průběrný nepravidelný ©esterák čtyřletý hmotnost 14 kg. všechno komorové rány mou 6,5x57R, vše do 20 m od nástřelu. Prostě Diana mi přála, přátelé v honitbě, kde jsem byl pozvaný, Rovněž. Aby se to nějak vyrovnalo, v 21:30 hod. jsem chybil prasátko na 100 m na louce, v mírném pohybu a nevím proč. Asi abych si moc o sobě nemyslel. PS. doma při vyzitaci zbylého střeliva jsem zjistil, že jsem na to prase střílel střelou s omlouvám se za ten výraz " ojebaným" hrotem, ten náboje jsem nosil v zadní kapse asi půl roku až mi kamarád říká, proč ho tam máš, já potom ho zamíchal mezi ostatní. Vysvětluji si to tak, že se sečetly všechny chyby v jednu hromadu: špatné světelné podmínky, málo času na vypracování slušné rány, zvěř v pohybu, ojebaný hrot, a hlavně to mezi podlahou posedu a spouští mé jinak "zlaté" zlamovačky. F.
politice a politikům zmar
To vis, jak je strela poskozena, nevis co udela. Nejaka odchylka tam byt muze. Proto jsem opustil od poloplastu a sel k plastovym spickam.
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
Konečně mám nějaký zá?itek, který jde prezentovat. Nemá teď moc času a dostanu se ven jen zřídka. Minulou neděli jsem vezl kamarádovi kulovnici a on mě pozval na večerní čekanou na prasata. Nejdříve jsme se šli podívat na kazatelnu kde chodí dančí. bohužel nic nám nepřišlo. Poté jsme nepřesunuli na kazatelnu u krmeli?tě. Asi po 5 minutách čekání se na něm objevil samotný kus černé. Odhadli jsme to na kňoura cca 100-120kg. Tomu se tam vyloženě líbilo a systematicky čistil krmeli?tě od jablek a obilí.
. Kamarád se ho asi po půl hodině pokusil zahnat, aby tam něco zbylo pro ostatní. Kňour po několikerém zamlaskání a za?eptání ?bě? pryč? sebral a pomalu odběhl. Po dalších 10 minutách to zapraskalo a na krmeli?ti se objevil další kus černé. Podezřele podobný předchozímu. Kňourovi přišlo, že tam toho je ještě dost a že ještě něco by mohl zkonzumovat.
Chvilku jsme ho nechali a pak jsme se ho opět pokusili zahnat. To už mlaskání a ?eptání ? klá, bě? pryč? nepomáhalo a tak se na něho bliklo mobilem. To zabralo a kňour odběhl, ale za 5 minut byl zase zpátky.
Nechal se chvilku buchtovat a po?írat jablka pak začalo další vyhánění. To už nefungovalo nic. Ani svícení mobilem. Kňour jen koukal na kazatelnu a asi si myslel svoje.
Po chvilce si to přece jen rozmyslel a utekl. Toto jsem nikdy v životě nezažil, aby se prase z krmeli?tě vyhánělo.
když odbíhal tak se ozvalo zařičení a bylo jasné, že jdou další prasata. Najednou se zleva vyhrnul rudl. V kraji průseku mezi borovičkami zůstali 2 velké bachyně a sledovali jak lončáci a selata pobíhají na krmeli?ti. Bylo jich asi 30 a z toho jen asi 4-6 selat. Kamarád mi řekl až střelím jedno sele. Měsíček krásně svítil a bylo celkem slušně vidět. bohužel jak se prasata pořád mlela tak ne?lo zamířit. Tak jsem dostal pokyn ?střel třeba menšího lončáka?. Konečně se jeden kus trochu oddělil z rudlu a tak jsem rychle zamířil a vystřelil. bohužel se nezadařilo.
Zlatě když na krmeli?tě přijde 5-6 prasat. To se vybere to nejmenší a je to. Takto jsem vybíral tak dlouho až jsem přebral.

Zlatě když na krmeli?tě přijde 5-6 prasat. To se vybere to nejmenší a je to. Takto jsem vybíral tak dlouho až jsem přebral.
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Fery:
se stane... i tak dobrej zazitek než
zajimavy ze me ten kamarad nepozve
asi se boji o toho knouuura
Jinak ja mel vcera jiny zazitek.
Konecne jsem se vcera zase premluvil abych vstal za tmy
Sedl jsem si na strom a vyckal na svitani. V dalce sem tam srnci, jinak mrtvo.
V 6:40 koukam v levo na poli cca 600m daleko cernej flek a rychle se blizi. Divam se binokularem... loncak ci sele... prvotni odhad do 50kg 100%. Je samo! Co tam dela???
Mezi tim sele zmizelo v hustem porostu louky mezi polema. Sleduji kde se zase objevi. Rozhodl jsem se ho ulovit. Sejmul jsem krytku tocitka na scopu a nacvakal 5MOA (cca 280m). Myslel jsem , ze mi prasatko prijde na cca 250m a chtel jsem mit rezervu, az to nejblizsi misto bude mijiet.
Jak uz to tak v zivote byva, nic neni dle predstav. Sele zmenilo smer a vydalo se sikmo nahoru do lesa (navic zacalo bezet). Jiz jsem ho temer oplakal, kdyz najednou na oranici zvolnilo. Slo zvolna, nicmene les jiz cca 80m od nej!
Naposledy jsem zmackl dalkomer... abych si ujasnil situaci, zvedl elevaci o dalsi 2MOA na 7MOA a zamiril cca 30cm pred ryj.... BAAAC......PLESK.
Divam se pres puskohled jak sele zustalo v ohni, prevratilo se na bok a odkazuje. UF. Beru dalkomer a ujistuji se, ze je to opravdu... 340m
Myslel sem, ze me trefi slak... a Figiho a Vhoola rovnez, jelikoz asi padl rekord
PS:
Nechci davat nevhodny priklad "normalnim" myslicum se ZHckama (napr. FF), aby strileli na daaalky... chci jen ukazat, ze i na takovou dalku to jde a s vyssi pravdepodobnosti nez mnozi na 50m.
Tady je pasik.

se stane... i tak dobrej zazitek než

Jinak ja mel vcera jiny zazitek.
Konecne jsem se vcera zase premluvil abych vstal za tmy

Sedl jsem si na strom a vyckal na svitani. V dalce sem tam srnci, jinak mrtvo.
V 6:40 koukam v levo na poli cca 600m daleko cernej flek a rychle se blizi. Divam se binokularem... loncak ci sele... prvotni odhad do 50kg 100%. Je samo! Co tam dela???
Mezi tim sele zmizelo v hustem porostu louky mezi polema. Sleduji kde se zase objevi. Rozhodl jsem se ho ulovit. Sejmul jsem krytku tocitka na scopu a nacvakal 5MOA (cca 280m). Myslel jsem , ze mi prasatko prijde na cca 250m a chtel jsem mit rezervu, az to nejblizsi misto bude mijiet.
Jak uz to tak v zivote byva, nic neni dle predstav. Sele zmenilo smer a vydalo se sikmo nahoru do lesa (navic zacalo bezet). Jiz jsem ho temer oplakal, kdyz najednou na oranici zvolnilo. Slo zvolna, nicmene les jiz cca 80m od nej!
Naposledy jsem zmackl dalkomer... abych si ujasnil situaci, zvedl elevaci o dalsi 2MOA na 7MOA a zamiril cca 30cm pred ryj.... BAAAC......PLESK.
Divam se pres puskohled jak sele zustalo v ohni, prevratilo se na bok a odkazuje. UF. Beru dalkomer a ujistuji se, ze je to opravdu... 340m
Myslel sem, ze me trefi slak... a Figiho a Vhoola rovnez, jelikoz asi padl rekord

PS:
Nechci davat nevhodny priklad "normalnim" myslicum se ZHckama (napr. FF), aby strileli na daaalky... chci jen ukazat, ze i na takovou dalku to jde a s vyssi pravdepodobnosti nez mnozi na 50m.
Tady je pasik.
Naposledy upravil(a) Andy dne úte 02.10.2007, 7:05, celkem upraveno 1 x.
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
Lovu zdar Andy. Jsi machr.
Já jsem v předchozím příspěvku zapomněl, že pro mě to byl super zá?itek.
Krom vyhánění kňoura i počet prasat. zatím jsem měl u nás rekord cca 20 a při střelbě jsem také minul.
Proto jsem psal, že pro mě lepší, když na krmeli?tě dorazí méně prasat.Lépe se vybírá.

Já jsem v předchozím příspěvku zapomněl, že pro mě to byl super zá?itek.

CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
-
- Věčnej rejpal ;-)
Andy:
Si piš, že bych ho ZHčkem trefil taky i na 500 m! Stři?ná hrana 11,2 g to jistí. Chodí na 100 m jednou dírou - přečti si Myslivost, tam to taky pišou.
Jinak zá?itek určitě hezký - kamarádsky a v dobrém závidím. Akorát mi těch 30 cm před ryj přišlo dost, ale asi šlo rychle a navíc jsi to odhadnul správně. Přeji ti Lovu zdar.
Si piš, že bych ho ZHčkem trefil taky i na 500 m! Stři?ná hrana 11,2 g to jistí. Chodí na 100 m jednou dírou - přečti si Myslivost, tam to taky pišou.
Jinak zá?itek určitě hezký - kamarádsky a v dobrém závidím. Akorát mi těch 30 cm před ryj přišlo dost, ale asi šlo rychle a navíc jsi to odhadnul správně. Přeji ti Lovu zdar.
- OndraH
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nedá mi to abych to nenapsal, ale prezentuji svůj vlastní názor. Mě to příjde dosti nezodpovědné střílet na takovou vzdálenost na zvěř v pohybu, dle foto soudím že chyběl kousek a byl by jsi mu ustřelil spodní čelist. A jak vidíme dle fot z Myslivosti tak černá je schopna tuto ránu přežít a te?ce trpí. Vím že stříli? velice dobře ale takovou ránu jsi si mohl klidně odpustit!!! Dost často tady kritizujeme jiné členy fora za rány na hlavu a ty pak střelí? takhle prase. Podle mě je tohle velká nezodpovědnost. Nemyslím že je výmluva to, že to bylo daleko. taky si nemyslím, že bychom tady na fóru se měli předhánět kdo střelí dál jakou zvěř. U lišky bych to neře?il ale u jiné zvěře to úplně ko?er není. Doufám že to nevzbudí žádné velké vážně je to můj názor.
Jinak Lovu zdar.
Jinak Lovu zdar.
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu