To že se těšíš , to chápu. Je to něco nového (pro většinu střelců), takže nadrženost a touha je pochopitelná.
Sám se suppressorem zkušenosti mám a i jsem s ním lovil a střílel(ne u nás). Můj poznatek je asi takový ,že na kazatelnu , nebo žebřík proč ne ,ale na šoulání to teda není. Myšleno normální suppressor na běžné délce laufu. Na kraťasu to bude lepší. Ale zase taková bomba to není a 30klacků zá a-tec

. No kdo chce utrácet-prosím,každého věc.Do roka a dne bude v inzerci starších supresorů dost

.
Střílím 25 let,z toho 10 let pušku a to jako fakt dost. Používám sluchátka ,to je jasný. Ale stejně jsem za ta léta schytal stovky výstřelů bez sluchátek. Většinu ještě na částečně zastřešeném střelišti,kde je to daleko horší , než v otevřeném prostoru. Na lovu jsem bez sluchátek a na některých puškách mám i brzdy. V práci hluk od strojů.
No a před rokem jsem byl na vyšetření na ušním v té ,,kabince" po prodělaném zánětu zvukovodu a výsledek?
Normální sluch vzhledem k věku. Sluch jde nevratně poškodit i jediným výstřelem,to se ví. Nechci zde tvrdit,že slyším jak 15 letý člověk a že chránit si sluch je zbytečný. To určitě ne. Jen bych se taky nechtěl dožít toho,že suppressory nakonec budou povinné. Byl by to pěkný opruz.Myslím,že většina uživatelů časem trošku ochladne. Teď to prostě bude nějakou dobu cool a nepostradatelné.Ale celkově je dobře,že je to povolené. To zas jo!