Nevím já metrákové a více kg kusy spolehlivě prostřeloval s 8x57JR - poslední případ byl 185kg jelen na 60m odbíhající mírně šikmo ode mě, zásah střed komory výše, průstřel komory za lopatkou ven, načatá páteř - kus v ohni, pravdou je že rychlosti v5, 8x57JR střely MHP 12,7g oscilují z mého trojáku kolem 695m/s. případ kdy jsem neprostřelil větší černou, byl vždy se zásahem páteře - tzn. že mi je to jedno, pokud je v ohni, ať si klidně nebarví

Já bych volil do 338WM - na laboraci pro lov v polích interbond anebo líp accubond, na ONV 200m by byl dobrý i accubond LR, ten ale končí na .30 kalibru

338Lapua se dá postavit i na normálním M98 nebo ZG47 (o jednom ZG 338LM se ví i zde na foru- jednoranka), obnáší to ale jisté úpravy- tedy čelo závěru a vytahovač, podavač, náběh do komory, výjezdy v pouzdru.
Ideální by bylo překopání např.ZG na osvědčený sako zásobník https://www.google.cz/search?q=sako+m99 ... 1024%3B327
případně TRG42 magazín

ale šla by dát upravená magnumová schránka z CZ550magn., nebo třeba originál ERA pro M98, je ovšem nekřesťansky drahá...