Pchat 30-06 do 52 cm hlavne je barbarstvo. V zivote by ma nenapadlo kupit takuto zbran. Teraz som dal prehlavnit svoju weatherby mark V 6,5 creedmor, hlaven lothar walther, pretlacana, lestena a dal som tam dlhsiu o 4 cm oproti povodnej a je aj hrubsia, aby som viacej vyuzil potencial toho kalibru
https://mibe74.rajce.idnes.cz/Nova_hlaven Nechapem, preco vyrobcovia davaju tak kratke hlavne do vsetkych serioviek, 52 cm, 56 cm a na magnum, napriklad 300 win mag 60 cm, alebo 61 cm. Na svojej 300 win mag mam 26-palcovu a 23 mm na usti, co povazujem ja za MINIMUM pre tento kaliber, ked to chcem poriadne nalozit-myslim tym dlzku. Na 338 lapua magnum mam 69 cm hlaven a normalne s nou chodim na polovacku. Ma 6,5 kila a mam tam siroky remen a netaha ma do strany ani nic podobne. Podotykam 99% pesi po kopcovitom terene a prejdem pri pochodzke par kilometrov. Volakedy sa aspon standardne davali 60 cm hlavne pre vsetky “ bezne “ kalibre. Teraz? -52 cm, inak to nie je cool, a este sa ludia stazuju, ze vraj je to tazke!!! A potom vidim na strelnici pri nastrelovani takychto “kratkych zbrani” vyslah plamena, hlucnejsia zvukova kulisa a prekvapenie strelca po vystrele. Alebo uz vazne konci long range strelba? Kazdy by bol najradsej, keby sedel na zateplenom posede a zver mu prisla na 20 metrov?

Plačééém nad kratkymi hlavňami, nepaci sa mi tato politika vobeeec. Dufam, ze bratia Česi vymodeluju aspon dajaky model v 300 win mag v tej novej modularnej gulovnici cz 600, ci jak sa to volá, s 26 palcovou slušnou hlavňou, napriklad 19mm na usti, pretoze v CZ 557 tento kaliber vobec nebol v ponuke-ten kaliber som uviedol len ako priklad.alebo nieco trosku miernejsie 7mm rem mag s podobnou hlavnou, ked uz ma byt polymerova pazba, tak vstavany aspon hlinikovy blok-beding z vyroby, aby to slusne strielalo, drzalo to v pazbe a stalo to zato. Do tej ceny, co som videl vyssie na obrazku by sa to v pohode vošlo.
ZKM 456 22 lr, weatherby mark V 6,5 creedmoor, cz 550 magnum 375H&H, cz 550 custom 338-lapua-magnum, cz 550 custom 300 win mag, cz 527 lux 22 hornet