Tak vám popíšu peripetie, které mi s Effectem FS začali. Když se kouknu zpět, tak vidím souvislosti: Po pořádném slejváku, jsem sundal předpažbí a naolejoval hlaveň i pod ním. Potom asi dva dny na to střílím na lišku a sliším kulka si to sviští řípou asi 1m vedle lišky

???. Jdu na střelnici a honím to po celém terči. No nic jdu k puškaři a nechávám překontrolovat montáž. Pro sichr zalepuje šroubky. Nastřelí a já to jdu vyzkoušet na střelnici a zase honím po celém terči. No nic asi puškohled, je v záruce tak odesílám do Meopty. No a co teď, Mannlicher dlouhodobě u puškaře, tak kupuji Meopta R2 2,5-12x50. Opět na střelnici a opět honím po celém terči. Tak to už mi mrzne úsměv na tváři a asi lauf v pr..li. Jedu k p. Zelenkovi na Chloumek ať se na to koukne. Shodou okolností mi přišel ten den "opravený" vrácený puškohled z Meopty a výsledek po kontrole ve stolici je puškohled v pořádku. Když jsem to puškaři přinesl, tak říká já vím co tomu je jen když tu flintu uviděl. Nějak se mi tomu nechce věřit ale říkám si no uvidíme. Mám přijet odpoledne. Když jsem dorazil, tak říká že to chodí jednou dírou. A DŮVOD?? Dělal to zrovna někomu před týdnem a šel to rovnou nastřelit bez toho předpažbí. Když jsem poprvé sundal to předpažbí, tak jsem ho potom zřejmě dotáhl nějak jinou silou a už byl problém jak se dotýkala hleveň s tím předpažbím. Tak to uříznul a naletoval očko a já mám polopažbu.

Hned ráno jsem zajel na střelnici a opravdu to chodí přesně. Teď jsem to spočítal:
1) rozdíl mezi polopažba a FS cca 1.900,-Kč
2) čtyři krabičky nábojů 2.600,-Kč
3) práce puškaře 1.000,-Kč
4) nový puškohled 30.000,-Kč
to nepočítám projeté PHM a čas a hlavně nervy ty nervy. Takže celopažba u EFFECTA je sice hezká, ale dost nepraktická. Včera už jsem lovil koloucha a rána seděla tam kam jsem ji poslal. Být to předevčírem, tak jsem ho nechal odejít, protože bych si nebyl vůbec jistej a hledat to někda po horách by se mi tedy vůbec nechtělo. Ani si nikdo neumíte představit, jaké věci potom člověka napadaj a začne i pochybovat o svých střeleckých schopnostech.